Monday, March 29, 2010

Aku dan Kau?

Today Aku nak cer sikit hal adab berkawan :)
(wah wah I nak gangsta sikit today)

Kita berkawan ni biar banyak tolak ansur.
Jangan lebihkan yang mana-mana.
Maksud aku,kau jangan ar nak tolak je lebih ansur-nya kurang. Balance ah senang ceritakan.
Kalau nak dilihat pada diri sendiri aku tak adala baik mana.
Celah manalah yang baik sangat pun.
Just, Kita berkawan biar Chill, biar Seronn,Kasih Sayang kasik padu, Jiwa biar Satu. Ecece naik goli plak den donga eh.
Eh..sambung, apa yang kawan tak suka jangan dibuat, jangan disentuh sensitivity kawan tu gamaknya.
Jaga Hati. Puji memujikan lebih elok kan?
(Tapi bro, kau jangan ar depan mulut manis, belakang mulut kalah bisa)

Yang cantik, jangan nak cemburukan
Yang pendek, jangan nak diperlikan
Yang gemuk, jangan nak disindirkan

Yelah, Manusia zaman ni pelik sikit wei.

Yang berpangkat, haa tu la ko hegeh-hegeh nak jadikan best-frend-for-evah!
Yang tinggi, dia kata tak cukup tinggi sedangkan diri dia sendiri tak berapa.
Yang hitam, dia kata tiada serinya, nampak yang putih sahaja :P (HAHA)
Yang cantik, dia katakan biasa, sedangkan diri sendiri pun orang pun tak berapa nak perasan kehadirannya.
Yang tak berapa nak kaya, sibuk nak katakan dirinya sama taraf dengan orang berada. Shopping konon-konon tak nak kalah hebatnya.
Kita ni sama saja.
Aku ulang, kita ni sama saja.
Rambut kerinting pun ada uniknya. Yang gemuk ada comelnya. Yang miskin kurang lagaknya. Yang hitam ada manisnya. Kau faham apa aku maksudkan bro?
Haih...Senang cerita la kan. Kita terima orang dengan seadanya.
Cantik , kacak tu semua hanya bersifat sementara. Terlalu subjektif. Jangan nilai dengan paras rupa dan harta dunia, get what I mean bro? hihi

Ni pantang baru perempuan cakap 'slang' ala ala anak menteri mana dah kau puja-puja(ni paling den lomeh) Orang lain pun berpangkat juga, tapi kenapa boleh rilex saja?

Haa, membebel panjang pulak. Sebenarnya nak cerita hal bawah ni, yang ni paling kelakar! Bila dah berkawan bertahun-tahun pun. Masih nak gaduh-gaduh. Ada juga aku CEPUK sekor-sekor!

Yang seorang cepat berangin, yang seorang lagi tak faham-faham lagi mau kacau-line!
(Identiti dirahsiakan). Haa zass gambar kat bawah ni


Pelakon A: Malas layan senyum tapi bukan untuk orang sebelah

Pelakon B: Muka sedih sebab tak dilayan



Pelakon B: Muka baru lepas menangis dah berdrama kat Mall
Dulu aku suruh masuk Anak Wayang kau tak mau!


Nota: Bebelan kat atas tak ada kaitan dengan yang masih hidup atau yang sudah mati. Sama-sama lah kita ambil iktibarrrrr. ERK. Gamba jelah ada kaitan dengan si hidup dua ekor ni! Anyways, aku sayang korang dua ekor okeh. Nasib baik dah panas cepat sejuk :)

Unbreak My Heart

How are you Babydolls?

Hope Uols are doing fine! :)
Been a while I tak post anything.
Im quite busylah Uols.
Assignments, exams, quizzes, FYP and hell-loads of things to be done! Bertungkus-lumus menyiapkan apa yang patut..
Erk. Apa yang tak patut pun I suka siapkan juga macam habiskan masa berjam-jam tengok AF8 tru youtube!
OH MY OH MY OH MY :/ pfffft


Apa Apa Apa? I suka yang mana? Oh, I suka IWAN :)
*giggling gatal >.<'


Anyways, ada 1 of my classmate yang ada dalam senarai AF8 ni tau. Nama dia Nad Emmilia :) Uols undilah Nad ni tau tau. Kasi dia menang! ^-^!


So, Nad, Goodluck TO U!

Friday, March 26, 2010

Save The Energy



Hello Babydolls!


Oh its gonna be a very quick updates! x)
Well well I rasa Uols Uols semua pun dah tau why I letak gambar kat atas tu aite?
Its The Earth Hour coming again! EARTH HOUR 2010! Yeehoo!
Its gonna be the 2nd time I celebrate this :)
Yang seronoknya Uols. Mummy I yang excited no.1! Hee ^^
Eventho half an hour je tutup lampu (sebab taktahan panas && takut pencuri masuk plak seronok-seronok masa kita bergelap! We'all still supporting The Earth Hour 2010!


Mari Bergelap & Berpanas!


Show Some Loveeeeeeeeee Uols ^-^

Wednesday, March 24, 2010

The World We Live In

I suka Beauty-Session with My siblings :)

Eventho Im the only daugther, tapi I okay je sebab....




Best je kalau buat sama-sama ^0^


Hehe Nosepack-Peeling-Mask session untuk bersihkan duri-duri(blackhead)dari hidung! Uols boleh buat seminggu sekali :)
Penggunaan yang kerap boleh keringkan kulit hidung tau! Becarefull Uols ^^

SELAMAT MENCUBA!

Fill My Little World

Hell-o Hell-o! geez :)



Ahaa. Im back! Well well well.Today I nak share about sukan bermotor!
Uols suka sukan bermotor tak?
Ok I suka! Hee
Last weekend my beloved siblings, Juju & Adlina & I pergi TEST litar baru!
Weehooo! So kepada Uols outthere boleh la cuti-cuti Melaka and testdrive!

BEST GILA OK!

Adrenalin-Rush?
Inilah tempatnya Uols nak rasakannya!
Menetes-air-peluh-jantan! B)
Swear to God memang mencabar!
Rasakanlah jantung jatuh dalam perut macammana rasanya!
HAHA! Apa tunggu lagi?
Plan for this weekend, harus dan harus pergi cuba!

Track Review

-If Uols nak cuba Melaka punya track.
-Located dekat Durian Tunggal. If nak try 'Mini' track next to Taman Buaya.
-Berbatu sikit. Setakat makan batu sebiji-dua tu agak standard la. Track belum rata habis alil bit slippery.
-RM50 for 10minit.
-Ada abang yang pandai tolong snapkan gambar while Uols racing!
(Siap snap picca geng dia sekali ok masuk dalam camera. Harap Uols bersabar!)

-Another one ada dekat Sepang
-Compared to Melaka, Sepang tak ada batu
-Track lebih rata
-Murah. Rm30 10minit

Meh Tengok Gambar! ^0^



Haaa Just Arrived. Kena pakai helmet :)



Hehe Sayyy Cheeeseeee ^-^



2 orang gila dah tak sabar nak race! KEHKEHKEH



HEBAT? HEBAT? Ok, thats ME! ngeee


ps: CUBA TRY TEST! MANTAP BROOOOOOOO :) SYIOK GILERRRRRRRRRRR!

Tuesday, March 23, 2010

Wait!

Will Be Back In a Jiffy

I have very tight schedule :(

All I can say just ;

Wait for my comeback :)


ps: ill be back with moar moar updates! swear! ^0^ Wait for Me!

Thursday, March 18, 2010

Tak Kenal Maka Tak Cinta

My blog's title for today membuatkan I terpanggil untuk share one story dengan Uols. Haha actually, kejadian ni jadi tengahari tadi.

Peristiwa A
I pergi toilet sebab nak..er, biasala perempuan. Kerja dia asyik nak terkencing je.So masuk masuk toilet, al-biasa fenuh-lah toilet perempuan. Mula-mula keadaan wangi. Tiba-tiba keluarlah satu perempuan dari toilet yang I tunggu. I tengok dia ayu bertudung, pakai jubah. Ya, orang melayu kita. I senyum dekat dia, dia senyum balik then zasss lalu depan I.(kejadian terjadi dalam seminit dua je) Muka boleh tahan , TAPI BAU YANG DIA TINGGALKAN UOLS. YA ALLAH BOLEH TAHAN JUGAK! aiyooooo -.-'

Bukan bau tahi.
Bukan bau kencing.
Bukan bau muntah.
Bukan bau hanyir.
Bukan..itu semua bukan.


Tapi yang tinggal bau badan / B.O (body odour)TSK.Gals and Guys outhere kalau Uols rasa Uols ada B.O. Ok, today settle la prob Uols.

Please note ALL my tips ok Uolssss ^^


1. Mandi tu makesure sabun kena all over body.
2x sabun lagi bagus!

2. Rambut please ok shampoo.
Rajin-rajin cium bau rambut tu. Kalau Uols sendiri tak tahan dengan ke'masam'an
rambut Uols. Orang lain ? *pingsan*.

3. Pakaila Deodarant.
Sayang-sayang sekalian. Deodarant RM5 je. I pakai apa? I pakai Sanex Micro-Talc :) Fresh Scent! Must try!



4. Kerap mandi. Pagi. Tengahari. Petang :)
If Uols ada B.O pleaselaaaa mandi banyak kali. Sebab B.O ni makin kuat baunya IF Uols banyak berpeluh. Janganla follow kawan-kawan Uolss yang lain if them tak mandi. Mereka tu maybe dikurniakan badan tiada B.O. Semua orang lain lain type badannya tau :P

5.Basuh baju letakla softner :)
Haaa ini boleh bagi fragrance tambahan dekat baju Uols tau.Recommended : Downy 4x warna Purple. Wangi gila weh :)

6.Use Body powder yang ada Talc( Talkum)
Haaa. Orang tua tua cakap. Body Powder memang menyerap dengan bagus B.O ni :)
Sapu banyak-banyak dekat badan ok :)
Oopss! Jangan dekat ketiak. Dipercayai penggunaan Powder dekat ketiak akan menggelapkan warna kulit ketiak :P Heee Ingat tu tau tau Uolss!:)

7. Sembur la banyak sikit perfume.
Janganla kemut & Pilih perfume yang blend dengan B.O Uolss. But Remember, sumtimes ada perfume yang akan membuat Uolss bertambah-tambah weird baunya. Consult la dengan makcik kedai perfume tu untuk dapatkan bau yang sesuai ya :)

8.Jaga pemakanan Uolss!
Elakkan Product soya, Jagung, Gandum, chocolates, kekacang, kismis, cereals, telur. Bukan tak boleh Uols..kurangkan je :) Less is more rite! Hee^^

Kita dah diberi muka cantik-cantik apalah salahnya wangi-wangi. Sure orang keliling kita makin suka and senang dengan kita kan UOls. Selamat Mencuba Uolsss! I berani kerat jari BF/GF Uolss pun akan bertambah sayang! hikhik


seee siap cium ketiak ok! awwww telebih sayang!!


GOODLUCK ^0^

Let Love Lead The Way


Erk.Pendapat Uols?


Disini I saja-saja nak share pendapat je. NO OFFENSE ok Uols. I tau Uols ni semua sporting kan kan :)Haa macamtu la! Heee

No lah,actually, everytime bila I fikirkan about jodoh ni-kan Uols, I selalu doa janganla I dapat suami tua or suami orang. Hee. Alahai bila dah meningkat dewasa ni I selalu muhasabah diri. Dont cheat on ur partner. Treat ur partner well. Behave urself well etc. I pun nakal-nakal juga dulu. Tapi sikalang dah baik dah :) Hee

Ps: Mumy cakap kahwin orang tua ni RUGI.

Mumy: Dik, ekau nanti elaklah cari orang tuo dik. Derang ni poloh(peluh) eh pun dah pokat(busuk,pekat). Muko dio pun dah coreng(comot dan tak kacak lagi). Badan eh bau tengkorak jo dik. Tunggu maso jo nak poie(mati, meninggal).

Anish:Eheiiii, anish pun tanak mumy!Geli~
*(senyum kambing kalau I teringat Mumy pesan)*

Ishh Jom Doa sama-sama Uolsss. Janganlah kita dapat orang Tua! Mintak simpang! Aiyaiyai >.<' Tapi, still Ajal Maut ditangan Tuhan kan?

Tapi, Kalau SI TUA ni takpe :)

Wednesday, March 17, 2010

Lets Get Loud

Bukan I yang nak, tapi Dia Uols. Dia! Bukan I sengaja Uols. I tak sengaja. I kalau boleh memang tak mahu. Tak mahu gila-gila. Kalau boleh elak I elak Uolsss. Tapi memang kejadian tadi I sendiri terkedu, tergamam, terdiam, terkejut, sakit jantung, sakit otak, sakit mata, sakit perut..eh sakit perut ada eh? ada ada ada. Hee.

Harini seriouslylah I rasa

I nak muntah!
I nak pengsan!
I nak maigrain!
I nak mencarut
I nak pengsan
I nak lari
I nak ketawa ( boleh tahan lah! >.<)

TAPI I MAINTAIN UOLS!


tapi at the End I tengokkk je. Mata I tak boleh nak gerak. Bukan I gatal. GLUED ok GLUED! I pujuk hati I Uolss. Percayalah. Kerana kejituan, kebersihan, kekuatan, kepaduan, kecekalan hati I-kan Uolssss, I berjaya! Pandangan mata I dapat di alihkan. Akma, bawa bersabar ye. Mata Akma dah hilang virginnya! HAHA LOL ^0^

Actually,Tadi Akma & I kan Uolss nampak "adik" nigga! Keh keh keh! H-T-M uOlsssssssss. Separuh awake ok "adik" tu! Stupida! Heheheheheheheheheheheheheheh! What a day! weehoo? Oops..

peringatan: Kaum lelaki jangan lupa zip seluar & pakai-lah boxer/ spender! Hikhik

Sunday, March 14, 2010

Beauty With Brain Outrageous

Just now baru habis buat latihan Maths. Euw susah jugak Maths zaman-zaman sekolah dulu ni kan( subject Uni I ni macam ulangan Maths SPM dulu) Well, I ada exam Maths this coming Monday itu yang rajin semacam hari ahad, pagi-pagi dah bermanja-manja dengan calculator ni *yawn*.

I rindula zaman zaman sekolah dulu Uols. Usually pagi Ahad macamni I tengah kelam kabut kemas locker. "Inspection" Day la katakan. HAHA.Uols nak tahu, Parents I tak memanjakan I. Janganlah sedih Uols dengar cerita I ni. They bukan tak sayang I, tapi kurang manja je eventho I ni the-one-&-only daughter, tapi I tak manja. I duduk Hostel since I form 1 sampai habis form 5 tauuu :)

Masa zaman sekolah I sangat rindu bila teringat ;


-Back in MGHS I everyweek bagi alasan yang Kronik asalkan dapat Pulang bermalam.

Exp: week 1- "Ustazah Nenek saya Nazak"
week 2- "ustazah Nenek saya meninggal"
week 3- "Ustazah saya sakit mata"
(sedangkan baru cucuh mata dengan sabun Fab)
week 4- "Ustazah saya cacar air"
(sedangkan baru ruam sikit. Tapi sebenarnya I yang garu kuat-kuat)

- I buat bising and cakap kalah mak nenek dan bertone suara macam pakai microfon tapi akhirnya I kecundang apabila tindak tanduk tak bermoral I didenda hafal yassin malam tu juga and lastly I balik dorm pada pukul 4 pagi :/ I insaf.

-Bila hari ahad I seorang yang basuh baju 2 baldi penuh & semua orang pandang slack . buang masa basuh baju hari-hari dah la ramai orang beratur.



Left: Assila, I, Fatin, Ana, Arina -"Gang"



-Zaman Mrsm I tak basuh baju dah, ada Dobi. Tapi Makcik Dobi bengang gila ngan our room( bilik yang didiami oleh 4 gadis malas) Sebab orang lain hantar half-bakul tapi We'all hantar satu bakul penuh dengan timbunan berbentuk gunung & baju our room sure Makcik dobi tu dengki tak keringkan sebab banyak sangat :P

- Bila hari ahad I baru terhegeh-hegeh basuh "Big Mug" yang dah ada Maggi yang berkulat. HAHA.

-Sabtu malam bila Gang & I menyanyi tak ingat dunia and main kejar-kejar . We'all kena jerit dengan Ustazah and we'all lari lintang pukang and kena denda the nextday.

-Bilik I adalah Markas Floor. Almost evrynight ramai je yang tidur bilik I Uols. Siap turunkan tilam letak kat lantai sebab before that kencang sangat cerita hantu. Tapi esok nya sebab bilik terlalu ramai and jadi sempit Half badan Ana & I terkeluar sampai ke Corridor.Orang-orang yang lalu lalang kejut We'all sebab nanti derang boleh terpijak if kitorang tak bangun!

-Selalu gila pergi sekolah tak mandi sebab bangun lambat! HIHIHIHI. Habis perfume I Uolsss.

-Baju Gang & I kena rampas sebab diberi tuduhan "merosakkan harta sekolah" sebab gantung baju dekat curtain's rail sampai hampir tercabut sebab terlalu berat. Wei makcik Dobi yang dengki. Dah dia tak keringkan baju. Terpaksa la I jemur dalam bilik. Seguni baju We'all kena rampas Uolssss. Nak claim plak sehelai rm5! eee I rasa nak pancitkan je kereta cikgu I tu!

-I tertidur dengan tangan tak basuh lepas makan nasi cafe. HAHAHAHAHA. Bukan sekali. Tapi banyak kali. Aiyaiyaiyai!

-I suka cabul Fatin lepas balik dari shower. Fatin sangat takut ngan I sebab I suka tarik her towel!

-Gang and I suka buat pesta Maggi and Air Milo 3in1 + nestum! Maggi kesukaan we'all dulu adalah Maggi Tomyam.

-I kena sound direct ngan Ustazah sebab rambut merah and I buat muka tak faham apa dia cuba sampaikan.

-I kena panggil and diberi Ceramah dengan Ustazah depan all Putri( panggilan untuk pelajar perempuan) sebab terlalu tegar berkemban keluar dari shower. Sedangkan ramai je yang buat. Tapi biasala. Bad luck selalu on my side -.-haih..

- I masih keluar outing with Ana even lusa ada core paper for SPM. Dengan alasan nak beli Pen. Sebenarnya hanya nak pergi makan Mcd

- Ana start menangis & call mak dia sebab dah bergaduh dengan makcik Dewan Selera sebab Makcik tu degil tanak bagi die Drumstick and terus balik bilik sebab hilang selera makan.
Ana: Hello mak. Makcik tu tak bagi kita drumstick. Kita tanak makan! *crying*
Mak Ana: *masih memujuk*
Form5 ok! HAHAHAHA comellllll!

-Tanam HP dalam pasu bunga luar bilik & bawa Hp selit dalam bra or scarf bila nak kemana-mana && plan if cikgu check and start to raba tempat-tempat sensitif kita tuduh dia cuba cabul. HAHA! *kalau bawak Hp besar batu bata. I tak tahu la macammana nak sorok kan*

-I kelam kabut habis bila pergi perhimpunan tiba-tiba my hp snoozed! I dulu sumpah tak tahu Hp akan still snoozing even dah turn-OFF hp. And I bagi tau the prefect its my watch yang bunyi. Drama gila. Yet, prefect tu buat muka "meh sini aku nak check bag kau" & I terus buat muka seposen and dia let me go. Dalam hati Cuak habissssssss aku ok Uolssssss!

-I jarang gila sembahyang dekat surau and akan menyorok dalam locker bila ada bunyi orang check. I bukannya jahil Uolss, tapi I tak tahan surau tu punya bahang!

- I Balik Prep awal and panjat pagar aspuri sampai kain koyak and kantoi dengan Ustazah sebab oneday tu pergi panjat pagar belakang rumah dia.

-Jogging dengan Ana every petang and gigih gila bangun pukul 5pagi pergi tawaf sekolah dan hanya makan beberapa hirisan tembikai selama beberapa minggu just because berada dalam musim "mahu kurus segera" tapi akhirnya We'all masih kekal gemuk. Sighhhh.

-baring di kaki empuk Arina! nyummmm ^0^ and dengar lawak Assila! Funny!

-Aksi Ana mengigau and menyampuk conversation orang eventho dia tengah tito. Telinga masih pasang ok Uolss! ^^

Haih..Banyak gila yang I nak share dengan Uols. Zaman Sekolah ni Zaman paling kelakar la bagi I. How about Uols? Share with me! I tak jahat Uols. I baik.


OUR BELOVED D-3-2


SEE, I dont looked like jahat at all

*HUGS+KISS*

Im Not A Girl Not Yet A Woman

Test Test Test 123. ehem


HELLO UOLSS!!! ^0^


Im more than happy la today! Thanks to those yang memberi galakkan yang sangat gila-gila untuk I terus blogging :)
weehooo!*senyum macam iklan Marigold*


MMmmMmmMMmm ^____________^



I LOVE UOLSS!

What?Tipu?Hei SERIOUSLY la! Apa la tak percaya pulak!

to: YOU-NOE-WHO-YOU-ARE! THANKS FOR THE GREAT SUPPORT!!^^

Ok, First I nak bagitahu.
Ramai( cewah, ramai? ) yang bagitahu my comment box rosak. Haih, I ni kan baru setahun jagung( I tak tahu why orang dulu memberi contoh Jagung. Jangan tanya I .Hee ) . So I macam blur, & I dont noe what to do Uolsss.

Nak tukar layout?
Alaaa. I suka layout ni. TSK :(

Betulkan source code?
Aiyaiyai, Im still newla. I TAK TAHUU uwaa!
(Kadang-kadang saved draft pun I terkial-kial Uols nak cari mana -.-')

Stop Blogging?
Amboi Amboi Amboi. Geez, Jahat tau Uolss. HAHA.

Ask For Help?
Anyone? Hee. Ajar I please, pretty please. Toe chei-toe chei!^^

Hopefully, Uols boleh gimme some time tau tau ^^. Thank You Uolsss

Friday, March 12, 2010

The Sugarbabes - Ugly

Morniiiiing Uolss!


Bangun pagi - Checked!
Mandi - Checked!
Shampoo - Checked!
Kemas bilik - Checked!
Touch up - cuti-cuti tak delah kan. muka dah macam Maid ni :P
Breakfast - Checked!


These are the basic things I akan buat as my morning routine. Actually, I akan touch-up la sikit untuk pergi class or hangout with my friends :)

Tapi tadelah make-up macam artis! Biasa-biasa sajalah. Hilangkan rupa Maid tu sudahlah kan :P Hee. So, ramai yang tanya apa product skincare I guna. HAHA. Seriously if I cakap sure ramai yang cakap I tipu! Tapi, inilah kenyataannya. Maybe, I ni lucky because I tak mengalami any problem with my skin. Uolss percayalah! I tak tipu & I tak kemut nak share ALLL the tips ngan Uols!

1st step-Apply Base-cream dekat muka.

I guna product suci& bersih SAFI. Tarraaaaaaa ^-^




Inilah creamnya. Murah je Uols. RM 6+ hee.


I dah guna sejak azali tau. Muka sangat flawlessla lepas apply. Remember, applying cream jenis compact cream ni ada caranya. Jangan tolak(urut) muka Uols kebawah. Tolak keatas ok. Mumy selalu pesan, kalau tolak(urut)kebawah nanti muka cepat jatuh/tua. Hee I takut, so I follow je lah! Kehkeh ^0^.
Ramai dah yang I pengaruh supaya guna product ni & Wallllah~ ramai yang berpuas hati.

Disini I nak beritahu function Safi ni its totally different dengan Temulawak ok Uols. Ada yang ragu-ragu (tema Safi pun "Gunakan tanpa Was-was" so Uols tak boleh Was-Was ye Uolssss). Ada bertanyakan, "tak menipiskan kulit ke?", " ada long term effect ke?", Yang I boleh pastikan. MEMANG TAK ADA :)

Nasihat I, stuffs skincare ni memang Uols tak nampak kesannya kalau setakat baru pakai seminggu-dua atau baru habiskan sebotol. Uols kena stick to one. TEGAR sikit. Kena bawa banyakkan bersabar dengan hasil yang Uols inginkan =)Good things come to those who wait kan? Gunakan product secara consistent!

*EXTRA
-Uols ada Dark circle dekat mata? Uols boleh apply concealer! apa-apa brand pun will do ^-^
-Uols nak pergi Majlis? Apply 'Liquid' Foundation Base. Finishing akan lebih cantik!

2nd step - Apply Loose powder

Kalau Uols nak tau I pernah je cuba pakai Loose powder dari product yang lain, al-tetapinya I rasa guna Baby powder lagi ok. If pakai correct loose powder dia ada warna lah kan, If pakai baby powder ni, memang warna putih je la. I guna Johnson's Baby Powder(blossom). I suka frangrant rose-rose ni! Boleh pakai kat muka, badan, celah ketiak, semua laaa. All in 1. Hee even this is just normal powder, tapi this baby powder jadi loose powder purpose for me! ^O^



3rd step- Apply Compact Powder

I guna Maybelline saja Uols :P Even ada je orang yang tak sayang mulut dia kutuk I pakai Maybelline's Compact Powder ni, atleast muka I masih tiada cacat celanya. Cewah~ I student lagi Uols. Manalah ada duit nak beli yang ratus-ratus, riban-riban punya brandline. This is just enough for me.

Angelfit Ultra Natural Affinity Foundation. The code : P01, light pink ochre


This one ada shimmering effect tau. Ada glitter-glitter. Cantik & I suka!


Last step- Apply Additional Makeup

This last step ni hanya perlu untuk Uols-Uols yang mahu bersiap extra la. Nak apply eyeliner, eyeshadows, mascara, blusher etc.&& dont forget to splash alil colour to ur lips! Use lipstick or lipgloss & URE DONE!

GOODLUCK UOLSS MUAH!*love*

Thursday, March 11, 2010

2 become 1

Hello Hello


Hari ini, saya bersemangat nak beri tips :)
TIPS UNTUK KURUS! Haha kenapa Uols ketawa? Tak sesuai I nak bagi tips sedangkan perut i sendiri Bun Binti Cit ke?


Alaaa Sharing is Caring what? ( Pesanan ini ade Term and Regulation ok, bukan Uols boleh suka-suka pergi ada affair with suami orang & slumber cakap "sharing is caring". Nak makan kaki-tangan. Sila la buat! '-.-)


Well, untuk kurus ni actually senang je. Uols kena semangat! Jangan tertinggal satu pun tips dibawah ini ok? Alamatnya tak kurus la Uolss!


1. Kurangkan makanan tinggi Karbohidrat.
Macam nasi, roti, mee , kacang-kacang etc

2.Elakkan minum air berkarbonat.
Kalau I, eventho I masih minum air berkarbonat. Tapi I buat pilihan bijak. Switchla Coke to LightCoke. Pepsi to Pepsi Max. Its 0 kcal!

3.Pilih jenis makanan Uols
Bukan tak boleh makan Mcd & so on. Boleh. Just pastikan anda makan just seminggu sekali sekadar untuk elak tahap "drooling over" yang melampau-lampau berlaku.

4.Jangan makan heavy meals after 6p.m
Ini hanyala pendapat-pendapat yang pandai-pandai mengeluarkan pendapat tauuu. Dey'all cakap malam kita usually akan duduk lepak tengok t.v tanpa membuat aktiviti yang banyak menggunakan tenaga. Oleh itu, proses nak digest makanan pun mula slow. If nak makan kerana terlalu lapar juga, pastikan hanya tidur selepas 3 setengah jam selepas pengambilan makanan]

5.Exercise sekurang-kurangnya 3 kali seminggu
Kalau I kan Uols, I pergi gym. Nasib baiklah MMU punya Gym tak crowded sangat. I akan exercise about 1 hour camtu. Uols tau nak burn 100kcal punya fats, I boleh pengsan ok!

6.Bicycle Crunch
Haaa ni paling best! Uolss google la sendiri apa itu Bicycle crunch. Ia sangat berkesan untuk mendapatkan perut yang "sexay". Hee buat everysingle morning tau tau!
(-.-' ni laa yang I lemah, I selalu bangun tito I mamai. Tak larat nak cycling cycling pagi-pagi tertiarap-tiarap kat lantai)

7.Tengok Videoclip PussyCatDolls
OMG. Swear to God Uolss akan rasa tercabar! Seriously, kalau I kan, I suka tengok perempuan cantik sebab I akan inspired by them! ^-^

8.Pakai baju ketat Everyday
Sounds tak relevant tapi it motivates Uols alot later. Fats yang terkeluar dari ruangan yang tak sepatutnya adalah DANGER SIGN to all of u!

9.Turn On The Music & Dance!
Haa ni I selalu buat. I suka Dance dalam bilik alone! Pasang lagu Britney Spears paling berkesan! && if Uolss ada cermin besar dalam bilik macam I. Haaaa lagi BEST!

10. Buang air Besar
Nii sangat sangat CRUCIAL Uolss! Pleaseeela "Buang" everyday! Force sikit! Tapi jangan sampai Buasir pulak! ^^ hee


OH MY GOD. Dah sangat panjang la. OK OK enough for today maybe. Selamat mencuba! ^-^

p/s: I makan fastfood EVERYDAY :( sebab Boyfie I tak makan benda lain.Haih..
OK I gemuk sebab Dia! HAHA

My Prerogative

OK, RESULT IMAN GEMPAK! CONGRATS ^-^

Wednesday, March 10, 2010

Hole In The Head

Menggigil. Kenapa nak menggigil? Sejuk tak, demam tak. Hish. Ohhh fatutlaaa!
Esok Spm Result nak keluar! If Uols nak tau, 4tahun lepas, inilah yang I rasa. Duduk tak kena, baring tak kena. Restless habis! Al-maklum, belajar main-main. Mana tak cuak kan. Gigil satu badan ni Bro! Risaula Mak Bapak halau dari rumah ke apa kan.


Tapi yang paling siotlah kan. Masa otw pergi sekolah, sampai lambat (saja lambat-lambat sebab malu nak jumpa kawan-kawan, dah tau result tak cantik~), kawan-kawan call macam nak nak meletop Hp! aduhai -.-'. Makin tak tenangla duduk dalam kereta tu.
Dah sampai, masuk dewan, ambik, eshhhhhhh rasa nak charlow cepat je. HAHA. Tapayah la I nak bagitahu kan, betapa "Hebat"nya anak abah ni scor kan. Berseni-seni la tulisan dekat sijil tu. HAHA :)

BUT, Fiuhh..its been ages dah berlalu. Rindu zaman-zaman kena denda sebab berkemban keluar bilik air dengan tak tahu malu sedangkan depan tu je blok putra, rambut merah macam beyonce, kena rampas hp kalah otai, tak turun solat berjemaah, tak solat terawih menyorok dalam locker dilarang untuk bersin nanti kantoi, berbuka dalam bilik, tak turun prep and maaaaany more! =')

Anyways,

Mohd Syarul Iman & Mohd Syarul Anis ^^



My Dearest, One&Only Adik, Iman, Goodluck esok. I doakan U dapat result yang baik. Im proud of U! I tau U lah paling pandai dalam family ni ( of coz la I paling tak pandai. My big brother no.2 pandai) Heeee! U cakap U tak gigil kan? Ya ya, I gigil dulu sebab I dah tau result I teruk. Petanda cukup baik dah U tak gigil. All The Best! ^-^ hee

Saturday, March 06, 2010

Air Yang Wajib Kunyah?

Hello Hello!

Memandangkan sekarang ni kemarau and ramai yang kehausan termasuk I, terfikir pula nak share something about "Air Kegemaran dan I".

I ni nak dikatakan gemuk air tak adalah sangat. Tapi bolehlah dikategorikan macam Cactus.Badan simpan air. Tapayah susah-susah. Makan tanpa air pun slumber je. Sure ada yang ingat I tipu. Tapi ini cerita real bukan cobaan. Diantara kawan-kawan I, memang I jarang minum air. Bukan tak suka. Suka! Tapi, tunggu betul-betul haus baru I tergedik-gedik nak beli air.

Uols tahu tak air bubble-milk-tea yang diisi "Pearl" tu?

Blur?Ok Ok, biar I terangkan abit , Pearl tu macam sejenis jelly tidak berperisa (tapi I rasa macam ada perisaaa je)berwarna dark chocolate and sangat sangat kenyal! Menurut sumber-sumber yang tak boleh dipercayai, Pearl tu dihasilkan dengan menggunakan kelapa! betol? Hihi tak tahu la I kan.. Haaaa air tu la yang i sukaaaaaaaaaa sangat tu! Sambil Uols minum, Uols kena kunyah-kunyah Pearl tu. Sedap tau! Selalunya I akan order flavour "Honey Dew". Mana-mana pergi pun. I ni jenis stick to one punya orang maybe. Susah nak tukar fikiran. Hihi :)

Tak kira la juice ke, bubble-milk-tea ke, ice blended, selalunya memang I order Honey Dew tak pun Watermelon :P


Hee inilah rupanya air ni ^-^

slurrrrrp!

usually yang i minum green in colour la kan Hihi


So pergilah beli air ni! Hihi tak menyesal punya. Tapi mengikut taste-bud I la kan, I tak berapa prefer "Coolbloc" ( sorry Pipah, I tau U die-hard-fan!), this is because rasa Milk-Tea(Teh Susu) nya sangat pekat, Oh ya, boleh je cakap dengan kakak buat air tu untuk kurangkan Milk-tea. Hihi. I suka beli di "Green Apple" eventho mahal sedikit tapi lebih sedapppp. Hish, esok nak belilah!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...