Thursday, March 11, 2010

2 become 1

Hello Hello


Hari ini, saya bersemangat nak beri tips :)
TIPS UNTUK KURUS! Haha kenapa Uols ketawa? Tak sesuai I nak bagi tips sedangkan perut i sendiri Bun Binti Cit ke?


Alaaa Sharing is Caring what? ( Pesanan ini ade Term and Regulation ok, bukan Uols boleh suka-suka pergi ada affair with suami orang & slumber cakap "sharing is caring". Nak makan kaki-tangan. Sila la buat! '-.-)


Well, untuk kurus ni actually senang je. Uols kena semangat! Jangan tertinggal satu pun tips dibawah ini ok? Alamatnya tak kurus la Uolss!


1. Kurangkan makanan tinggi Karbohidrat.
Macam nasi, roti, mee , kacang-kacang etc

2.Elakkan minum air berkarbonat.
Kalau I, eventho I masih minum air berkarbonat. Tapi I buat pilihan bijak. Switchla Coke to LightCoke. Pepsi to Pepsi Max. Its 0 kcal!

3.Pilih jenis makanan Uols
Bukan tak boleh makan Mcd & so on. Boleh. Just pastikan anda makan just seminggu sekali sekadar untuk elak tahap "drooling over" yang melampau-lampau berlaku.

4.Jangan makan heavy meals after 6p.m
Ini hanyala pendapat-pendapat yang pandai-pandai mengeluarkan pendapat tauuu. Dey'all cakap malam kita usually akan duduk lepak tengok t.v tanpa membuat aktiviti yang banyak menggunakan tenaga. Oleh itu, proses nak digest makanan pun mula slow. If nak makan kerana terlalu lapar juga, pastikan hanya tidur selepas 3 setengah jam selepas pengambilan makanan]

5.Exercise sekurang-kurangnya 3 kali seminggu
Kalau I kan Uols, I pergi gym. Nasib baiklah MMU punya Gym tak crowded sangat. I akan exercise about 1 hour camtu. Uols tau nak burn 100kcal punya fats, I boleh pengsan ok!

6.Bicycle Crunch
Haaa ni paling best! Uolss google la sendiri apa itu Bicycle crunch. Ia sangat berkesan untuk mendapatkan perut yang "sexay". Hee buat everysingle morning tau tau!
(-.-' ni laa yang I lemah, I selalu bangun tito I mamai. Tak larat nak cycling cycling pagi-pagi tertiarap-tiarap kat lantai)

7.Tengok Videoclip PussyCatDolls
OMG. Swear to God Uolss akan rasa tercabar! Seriously, kalau I kan, I suka tengok perempuan cantik sebab I akan inspired by them! ^-^

8.Pakai baju ketat Everyday
Sounds tak relevant tapi it motivates Uols alot later. Fats yang terkeluar dari ruangan yang tak sepatutnya adalah DANGER SIGN to all of u!

9.Turn On The Music & Dance!
Haa ni I selalu buat. I suka Dance dalam bilik alone! Pasang lagu Britney Spears paling berkesan! && if Uolss ada cermin besar dalam bilik macam I. Haaaa lagi BEST!

10. Buang air Besar
Nii sangat sangat CRUCIAL Uolss! Pleaseeela "Buang" everyday! Force sikit! Tapi jangan sampai Buasir pulak! ^^ hee


OH MY GOD. Dah sangat panjang la. OK OK enough for today maybe. Selamat mencuba! ^-^

p/s: I makan fastfood EVERYDAY :( sebab Boyfie I tak makan benda lain.Haih..
OK I gemuk sebab Dia! HAHA

4 comments:

  1. teringat masa kat melaka dolu2 kita pilih makanan berdasarkan kalori yang ada dlm mknn tu...hehehe

    ReplyDelete
  2. haha med oh med! funnykan kita time tu!
    sebelum makan, kira calories dulu :P

    ReplyDelete
  3. kak anis! actly supose avoid biskut n roti.hehehe.rmai yg nak diet but ganti mkn biskut n roti je. bnda tu yg tolong fatfat



    ainrau.

    ReplyDelete
  4. oh yaaaa!
    betul betul. kepada sesiapa yang nak diet. tak boleh ganti nasi dengan biscuits n roti! sebenarnya 4keping roti putih sama dengan sepinggan penuh nasi -.-'
    takutnya!
    thankss rauain!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...