Saturday, March 06, 2010

Air Yang Wajib Kunyah?

Hello Hello!

Memandangkan sekarang ni kemarau and ramai yang kehausan termasuk I, terfikir pula nak share something about "Air Kegemaran dan I".

I ni nak dikatakan gemuk air tak adalah sangat. Tapi bolehlah dikategorikan macam Cactus.Badan simpan air. Tapayah susah-susah. Makan tanpa air pun slumber je. Sure ada yang ingat I tipu. Tapi ini cerita real bukan cobaan. Diantara kawan-kawan I, memang I jarang minum air. Bukan tak suka. Suka! Tapi, tunggu betul-betul haus baru I tergedik-gedik nak beli air.

Uols tahu tak air bubble-milk-tea yang diisi "Pearl" tu?

Blur?Ok Ok, biar I terangkan abit , Pearl tu macam sejenis jelly tidak berperisa (tapi I rasa macam ada perisaaa je)berwarna dark chocolate and sangat sangat kenyal! Menurut sumber-sumber yang tak boleh dipercayai, Pearl tu dihasilkan dengan menggunakan kelapa! betol? Hihi tak tahu la I kan.. Haaaa air tu la yang i sukaaaaaaaaaa sangat tu! Sambil Uols minum, Uols kena kunyah-kunyah Pearl tu. Sedap tau! Selalunya I akan order flavour "Honey Dew". Mana-mana pergi pun. I ni jenis stick to one punya orang maybe. Susah nak tukar fikiran. Hihi :)

Tak kira la juice ke, bubble-milk-tea ke, ice blended, selalunya memang I order Honey Dew tak pun Watermelon :P


Hee inilah rupanya air ni ^-^

slurrrrrp!

usually yang i minum green in colour la kan Hihi


So pergilah beli air ni! Hihi tak menyesal punya. Tapi mengikut taste-bud I la kan, I tak berapa prefer "Coolbloc" ( sorry Pipah, I tau U die-hard-fan!), this is because rasa Milk-Tea(Teh Susu) nya sangat pekat, Oh ya, boleh je cakap dengan kakak buat air tu untuk kurangkan Milk-tea. Hihi. I suka beli di "Green Apple" eventho mahal sedikit tapi lebih sedapppp. Hish, esok nak belilah!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...