Monday, March 29, 2010

Aku dan Kau?

Today Aku nak cer sikit hal adab berkawan :)
(wah wah I nak gangsta sikit today)

Kita berkawan ni biar banyak tolak ansur.
Jangan lebihkan yang mana-mana.
Maksud aku,kau jangan ar nak tolak je lebih ansur-nya kurang. Balance ah senang ceritakan.
Kalau nak dilihat pada diri sendiri aku tak adala baik mana.
Celah manalah yang baik sangat pun.
Just, Kita berkawan biar Chill, biar Seronn,Kasih Sayang kasik padu, Jiwa biar Satu. Ecece naik goli plak den donga eh.
Eh..sambung, apa yang kawan tak suka jangan dibuat, jangan disentuh sensitivity kawan tu gamaknya.
Jaga Hati. Puji memujikan lebih elok kan?
(Tapi bro, kau jangan ar depan mulut manis, belakang mulut kalah bisa)

Yang cantik, jangan nak cemburukan
Yang pendek, jangan nak diperlikan
Yang gemuk, jangan nak disindirkan

Yelah, Manusia zaman ni pelik sikit wei.

Yang berpangkat, haa tu la ko hegeh-hegeh nak jadikan best-frend-for-evah!
Yang tinggi, dia kata tak cukup tinggi sedangkan diri dia sendiri tak berapa.
Yang hitam, dia kata tiada serinya, nampak yang putih sahaja :P (HAHA)
Yang cantik, dia katakan biasa, sedangkan diri sendiri pun orang pun tak berapa nak perasan kehadirannya.
Yang tak berapa nak kaya, sibuk nak katakan dirinya sama taraf dengan orang berada. Shopping konon-konon tak nak kalah hebatnya.
Kita ni sama saja.
Aku ulang, kita ni sama saja.
Rambut kerinting pun ada uniknya. Yang gemuk ada comelnya. Yang miskin kurang lagaknya. Yang hitam ada manisnya. Kau faham apa aku maksudkan bro?
Haih...Senang cerita la kan. Kita terima orang dengan seadanya.
Cantik , kacak tu semua hanya bersifat sementara. Terlalu subjektif. Jangan nilai dengan paras rupa dan harta dunia, get what I mean bro? hihi

Ni pantang baru perempuan cakap 'slang' ala ala anak menteri mana dah kau puja-puja(ni paling den lomeh) Orang lain pun berpangkat juga, tapi kenapa boleh rilex saja?

Haa, membebel panjang pulak. Sebenarnya nak cerita hal bawah ni, yang ni paling kelakar! Bila dah berkawan bertahun-tahun pun. Masih nak gaduh-gaduh. Ada juga aku CEPUK sekor-sekor!

Yang seorang cepat berangin, yang seorang lagi tak faham-faham lagi mau kacau-line!
(Identiti dirahsiakan). Haa zass gambar kat bawah ni


Pelakon A: Malas layan senyum tapi bukan untuk orang sebelah

Pelakon B: Muka sedih sebab tak dilayan



Pelakon B: Muka baru lepas menangis dah berdrama kat Mall
Dulu aku suruh masuk Anak Wayang kau tak mau!


Nota: Bebelan kat atas tak ada kaitan dengan yang masih hidup atau yang sudah mati. Sama-sama lah kita ambil iktibarrrrr. ERK. Gamba jelah ada kaitan dengan si hidup dua ekor ni! Anyways, aku sayang korang dua ekor okeh. Nasib baik dah panas cepat sejuk :)

7 comments:

  1. suka ini post. :)
    and saya suka kawan ngn awak dari kecik haha

    ReplyDelete
  2. hehe saya juga! dari 3 tahun kan? haha

    ReplyDelete
  3. hehe yeee. okay lama da kawan!
    ouh sayang kamu la anis! :D

    ReplyDelete
  4. hahaha...anis,,suke la blog kamooo...ak bace dr 1st post lg..x sabo tnggu nxt post!hahaha

    ReplyDelete
  5. thx babe!
    hihi thanks jannah! just got not enaf time la nak update selalu :)

    ReplyDelete
  6. huhu lame tak menyinggah..semakin seronok post yang dibaca..gud workk anissh!~ :D

    ReplyDelete
  7. abang ami! (kahkahkah)
    rezeki anak anak sumber ilham ni

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...