Sunday, March 14, 2010

Beauty With Brain Outrageous

Just now baru habis buat latihan Maths. Euw susah jugak Maths zaman-zaman sekolah dulu ni kan( subject Uni I ni macam ulangan Maths SPM dulu) Well, I ada exam Maths this coming Monday itu yang rajin semacam hari ahad, pagi-pagi dah bermanja-manja dengan calculator ni *yawn*.

I rindula zaman zaman sekolah dulu Uols. Usually pagi Ahad macamni I tengah kelam kabut kemas locker. "Inspection" Day la katakan. HAHA.Uols nak tahu, Parents I tak memanjakan I. Janganlah sedih Uols dengar cerita I ni. They bukan tak sayang I, tapi kurang manja je eventho I ni the-one-&-only daughter, tapi I tak manja. I duduk Hostel since I form 1 sampai habis form 5 tauuu :)

Masa zaman sekolah I sangat rindu bila teringat ;


-Back in MGHS I everyweek bagi alasan yang Kronik asalkan dapat Pulang bermalam.

Exp: week 1- "Ustazah Nenek saya Nazak"
week 2- "ustazah Nenek saya meninggal"
week 3- "Ustazah saya sakit mata"
(sedangkan baru cucuh mata dengan sabun Fab)
week 4- "Ustazah saya cacar air"
(sedangkan baru ruam sikit. Tapi sebenarnya I yang garu kuat-kuat)

- I buat bising and cakap kalah mak nenek dan bertone suara macam pakai microfon tapi akhirnya I kecundang apabila tindak tanduk tak bermoral I didenda hafal yassin malam tu juga and lastly I balik dorm pada pukul 4 pagi :/ I insaf.

-Bila hari ahad I seorang yang basuh baju 2 baldi penuh & semua orang pandang slack . buang masa basuh baju hari-hari dah la ramai orang beratur.



Left: Assila, I, Fatin, Ana, Arina -"Gang"



-Zaman Mrsm I tak basuh baju dah, ada Dobi. Tapi Makcik Dobi bengang gila ngan our room( bilik yang didiami oleh 4 gadis malas) Sebab orang lain hantar half-bakul tapi We'all hantar satu bakul penuh dengan timbunan berbentuk gunung & baju our room sure Makcik dobi tu dengki tak keringkan sebab banyak sangat :P

- Bila hari ahad I baru terhegeh-hegeh basuh "Big Mug" yang dah ada Maggi yang berkulat. HAHA.

-Sabtu malam bila Gang & I menyanyi tak ingat dunia and main kejar-kejar . We'all kena jerit dengan Ustazah and we'all lari lintang pukang and kena denda the nextday.

-Bilik I adalah Markas Floor. Almost evrynight ramai je yang tidur bilik I Uols. Siap turunkan tilam letak kat lantai sebab before that kencang sangat cerita hantu. Tapi esok nya sebab bilik terlalu ramai and jadi sempit Half badan Ana & I terkeluar sampai ke Corridor.Orang-orang yang lalu lalang kejut We'all sebab nanti derang boleh terpijak if kitorang tak bangun!

-Selalu gila pergi sekolah tak mandi sebab bangun lambat! HIHIHIHI. Habis perfume I Uolsss.

-Baju Gang & I kena rampas sebab diberi tuduhan "merosakkan harta sekolah" sebab gantung baju dekat curtain's rail sampai hampir tercabut sebab terlalu berat. Wei makcik Dobi yang dengki. Dah dia tak keringkan baju. Terpaksa la I jemur dalam bilik. Seguni baju We'all kena rampas Uolssss. Nak claim plak sehelai rm5! eee I rasa nak pancitkan je kereta cikgu I tu!

-I tertidur dengan tangan tak basuh lepas makan nasi cafe. HAHAHAHAHA. Bukan sekali. Tapi banyak kali. Aiyaiyaiyai!

-I suka cabul Fatin lepas balik dari shower. Fatin sangat takut ngan I sebab I suka tarik her towel!

-Gang and I suka buat pesta Maggi and Air Milo 3in1 + nestum! Maggi kesukaan we'all dulu adalah Maggi Tomyam.

-I kena sound direct ngan Ustazah sebab rambut merah and I buat muka tak faham apa dia cuba sampaikan.

-I kena panggil and diberi Ceramah dengan Ustazah depan all Putri( panggilan untuk pelajar perempuan) sebab terlalu tegar berkemban keluar dari shower. Sedangkan ramai je yang buat. Tapi biasala. Bad luck selalu on my side -.-haih..

- I masih keluar outing with Ana even lusa ada core paper for SPM. Dengan alasan nak beli Pen. Sebenarnya hanya nak pergi makan Mcd

- Ana start menangis & call mak dia sebab dah bergaduh dengan makcik Dewan Selera sebab Makcik tu degil tanak bagi die Drumstick and terus balik bilik sebab hilang selera makan.
Ana: Hello mak. Makcik tu tak bagi kita drumstick. Kita tanak makan! *crying*
Mak Ana: *masih memujuk*
Form5 ok! HAHAHAHA comellllll!

-Tanam HP dalam pasu bunga luar bilik & bawa Hp selit dalam bra or scarf bila nak kemana-mana && plan if cikgu check and start to raba tempat-tempat sensitif kita tuduh dia cuba cabul. HAHA! *kalau bawak Hp besar batu bata. I tak tahu la macammana nak sorok kan*

-I kelam kabut habis bila pergi perhimpunan tiba-tiba my hp snoozed! I dulu sumpah tak tahu Hp akan still snoozing even dah turn-OFF hp. And I bagi tau the prefect its my watch yang bunyi. Drama gila. Yet, prefect tu buat muka "meh sini aku nak check bag kau" & I terus buat muka seposen and dia let me go. Dalam hati Cuak habissssssss aku ok Uolssssss!

-I jarang gila sembahyang dekat surau and akan menyorok dalam locker bila ada bunyi orang check. I bukannya jahil Uolss, tapi I tak tahan surau tu punya bahang!

- I Balik Prep awal and panjat pagar aspuri sampai kain koyak and kantoi dengan Ustazah sebab oneday tu pergi panjat pagar belakang rumah dia.

-Jogging dengan Ana every petang and gigih gila bangun pukul 5pagi pergi tawaf sekolah dan hanya makan beberapa hirisan tembikai selama beberapa minggu just because berada dalam musim "mahu kurus segera" tapi akhirnya We'all masih kekal gemuk. Sighhhh.

-baring di kaki empuk Arina! nyummmm ^0^ and dengar lawak Assila! Funny!

-Aksi Ana mengigau and menyampuk conversation orang eventho dia tengah tito. Telinga masih pasang ok Uolss! ^^

Haih..Banyak gila yang I nak share dengan Uols. Zaman Sekolah ni Zaman paling kelakar la bagi I. How about Uols? Share with me! I tak jahat Uols. I baik.


OUR BELOVED D-3-2


SEE, I dont looked like jahat at all

*HUGS+KISS*

5 comments:

  1. i miss u gal.a lot!
    -spider-

    ReplyDelete
  2. *hugssssssssssss*
    i miss u alot too

    ReplyDelete
  3. xoxo

    <3 *rase nak nanges rendu*
    -turtle-

    ReplyDelete
  4. LOVEEEEE U. jangan nangis please :')

    ReplyDelete
  5. haha. ana punye perangai memangs angat comel. rindu beliau :')


    -ana's fren back in matrix :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...