Friday, March 12, 2010

The Sugarbabes - Ugly

Morniiiiing Uolss!


Bangun pagi - Checked!
Mandi - Checked!
Shampoo - Checked!
Kemas bilik - Checked!
Touch up - cuti-cuti tak delah kan. muka dah macam Maid ni :P
Breakfast - Checked!


These are the basic things I akan buat as my morning routine. Actually, I akan touch-up la sikit untuk pergi class or hangout with my friends :)

Tapi tadelah make-up macam artis! Biasa-biasa sajalah. Hilangkan rupa Maid tu sudahlah kan :P Hee. So, ramai yang tanya apa product skincare I guna. HAHA. Seriously if I cakap sure ramai yang cakap I tipu! Tapi, inilah kenyataannya. Maybe, I ni lucky because I tak mengalami any problem with my skin. Uolss percayalah! I tak tipu & I tak kemut nak share ALLL the tips ngan Uols!

1st step-Apply Base-cream dekat muka.

I guna product suci& bersih SAFI. Tarraaaaaaa ^-^




Inilah creamnya. Murah je Uols. RM 6+ hee.


I dah guna sejak azali tau. Muka sangat flawlessla lepas apply. Remember, applying cream jenis compact cream ni ada caranya. Jangan tolak(urut) muka Uols kebawah. Tolak keatas ok. Mumy selalu pesan, kalau tolak(urut)kebawah nanti muka cepat jatuh/tua. Hee I takut, so I follow je lah! Kehkeh ^0^.
Ramai dah yang I pengaruh supaya guna product ni & Wallllah~ ramai yang berpuas hati.

Disini I nak beritahu function Safi ni its totally different dengan Temulawak ok Uols. Ada yang ragu-ragu (tema Safi pun "Gunakan tanpa Was-was" so Uols tak boleh Was-Was ye Uolssss). Ada bertanyakan, "tak menipiskan kulit ke?", " ada long term effect ke?", Yang I boleh pastikan. MEMANG TAK ADA :)

Nasihat I, stuffs skincare ni memang Uols tak nampak kesannya kalau setakat baru pakai seminggu-dua atau baru habiskan sebotol. Uols kena stick to one. TEGAR sikit. Kena bawa banyakkan bersabar dengan hasil yang Uols inginkan =)Good things come to those who wait kan? Gunakan product secara consistent!

*EXTRA
-Uols ada Dark circle dekat mata? Uols boleh apply concealer! apa-apa brand pun will do ^-^
-Uols nak pergi Majlis? Apply 'Liquid' Foundation Base. Finishing akan lebih cantik!

2nd step - Apply Loose powder

Kalau Uols nak tau I pernah je cuba pakai Loose powder dari product yang lain, al-tetapinya I rasa guna Baby powder lagi ok. If pakai correct loose powder dia ada warna lah kan, If pakai baby powder ni, memang warna putih je la. I guna Johnson's Baby Powder(blossom). I suka frangrant rose-rose ni! Boleh pakai kat muka, badan, celah ketiak, semua laaa. All in 1. Hee even this is just normal powder, tapi this baby powder jadi loose powder purpose for me! ^O^



3rd step- Apply Compact Powder

I guna Maybelline saja Uols :P Even ada je orang yang tak sayang mulut dia kutuk I pakai Maybelline's Compact Powder ni, atleast muka I masih tiada cacat celanya. Cewah~ I student lagi Uols. Manalah ada duit nak beli yang ratus-ratus, riban-riban punya brandline. This is just enough for me.

Angelfit Ultra Natural Affinity Foundation. The code : P01, light pink ochre


This one ada shimmering effect tau. Ada glitter-glitter. Cantik & I suka!


Last step- Apply Additional Makeup

This last step ni hanya perlu untuk Uols-Uols yang mahu bersiap extra la. Nak apply eyeliner, eyeshadows, mascara, blusher etc.&& dont forget to splash alil colour to ur lips! Use lipstick or lipgloss & URE DONE!

GOODLUCK UOLSS MUAH!*love*

2 comments:

  1. anishu...
    mak aku pki safi 2 since kawen ngn ayh aku smpi la ank 6 nie..
    x dak lnsg pimples kt muka dia...
    n sgt2 brkesan k!!
    b4 dis aku pki but leceh la coz rs nyanyuk je nk kn pki b4 tdo n asyik lupa je..hehe.

    ReplyDelete
  2. ieja: hihi told u so!
    sangat sangat berkesan benda ni :)
    aloh hang ni. rindu aku hang gheti tak nyanyuk (perasaaaan)!
    muka hang tade prob langsung la. tayah pakai pun tape :) pakai bedak je^^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...