Monday, May 24, 2010

I Can Do Better

Mempunyai impian untuk memiliki kulit yang sangat cantik memang sangat sangat menebal dalam diri I. If Uols sendiri lihat atau saksikan, ya, I tidak memiliki kulit yang begitu cantik, mulus, gebu, dan seantero dengannya. Biasalah, manusia ni tak semuanya sempurna. Mungkin tuhan tidak kurniakan I dengan kulit yang cantik tapi Dia kurniakan I mungkin hati yang lebih bersih, otak yang lebih cerdas dan sebagainya (ehem, kasi chance-lah kat I, bukan selalu nak puji diri sendiri :P hee

I kadang-kadang geli hati if ada terjumpa kawan-kawan sekolah rendah or sekolah menengah dekat friendster, myspace, facebook ( -.-' sekarang facebook je. lain semua dah kiok). Geli sebab apa? Sebab, diorang tak kenal I Uols. Kesian I. Isk Isk Isk :(

Ok, dah, tapayah nak pk bukan bukan. Bukan I nak kata I now cantik gaban ke apa. Maybe sebab I mengalami proses perubahan/akhil baligh yang mendadak until diorang lupa siapa I. Ya, I admit, masa kecik ohhhh I memang selekeh gila. Mummy selalu cerita, masa kecik-kecik zaman I tiada akal dulu, I suka main sodok pasir and malas mandi (-.-' aiyo , sampai sekarang pun...haih) So, mummy suka berus kaki I dulu. Sakitnya tuhan jela yang tahu. Macam kes dera pula ha. Kalau I ada akal dari dulu, memang I telefon tele-dera! Hee gurau gurau. I sedar mummy buat macamtu dulu sebab dia tak nak kaki I jadi kandang ternak kudis, kurap, kayap dan keluarga seangkatannya. Thanks mummy! Mummy memang penyelamat terhebat :)

Ya, I sangat bersyukur kerana walaupun I tak dapat kulit yang semula jadi mulus, gebu, cantik tapi I usahakan untuk mendapatkan kulit secantik orang lain! Kulit I memang bebas dari angkara kesan-kesan luka dan penyakit-penyakit kulit yang durjana dan durhaka! Alhamdullilah. Eventho ada je yang suka tease kerana warna kulit I dan sebagainya. I terima dengan hati terbuka. Tak sedih ke? Eh, mestila sedih. Tapi bukan sedih dengan kurniaan tuhan ni, sedih kenapa masih ada manusia yang masih ada perasaan hasad dan tak puas hati dengan I. Syukurlah tuhan dah bagi kulit U tu cantik, tapi tak perlu nak perli and rendah-rendahkan I. Kalau nak tahu, I ni jadi lebih bersemangat nak jaga rapi kulit ni tambah-tambah bila orang dah tease I. Yela, nak buktikan yang I ni positive. Hee. Thanks a lot. Oh, I mean yea A LOT!


Boleh try this one! Bagus ^^,




Ada macam-macam. Choose je which one yang Uols suka ^^




Ok, I pakai ini! :)


I memang suka promosi benda-benda yang I rasa semua orang mampu untuk dapatkan. Ok lulur dekat atas Uols boleh dapatkan dengan harga RM4! Ya, I tau lulur yang lain semuanya agak mahal. Tapi, ini adik I yang recommend! Hee ^^, bagus je. Uols cuba ok ^-^


NOTE: Scrub/gosok kuat sikit & jangan guna air banyak sangat tau. Scrub lama-lama sikit biar semuaaaaa daki-degil keluar! Selamat mencuba >.<

Monday, May 17, 2010

Office Hour

Haha Pukul 630pagi I dah bangun. Semangatlah konon-konon arini nak pergi kerja :P
Padahal I baru je start practical. So nak dijadikan cerita, harini adalah first-day I me'ngangkat'kan taraf I as Orang yang Bekerja. LOL

Ok ok harini I tade buat apa pun. Leka main facebook and download cerita :P and im free to do anything that i wanna do. Tadelah sampai boleh tido berguling-guling pula dalam office ni -.-'. Biasala bila di tempat yang kita tak biasa and begaul dengan orang-orang yang jarang kita bergaul sure perasaan cam weird-weird tu ada. Tak dapat disangkalkan. Sumpah I ni dari hyper-active-cakap-stock-ade-script-pengarah-bagi terus jadi pemalu-sampai-nak-cakap-hello-pun-gigil-gigi-lutut-semua (lalala..anggap je betul) nasib-lah berbekalkan kecekalan hati dan kekuatan mental I gagahkan untuk beramah mesra macam biasa.

HUH. Nasib baik I ni memang asal talkative. Kakak office pun cam rileks je nak bagi tugasan kat I. I 1st day ni I kena jaga record kedatangan pekerja and kene jaga soal cuti-cutian, hal isteri/ gf beranak tak sempat nak bgtau bos ke, hal anak jatuh tangga then terpaksa balik rumah secepat mungkin atau hal isteri cuba terjun bangunan lepas bergaduh malam tadi tak settle-settle ke..semua I yang kene urus. Senang je. Belajar economy terkencing-tercirit last last ni keje aku ye? =.=' takpe asalkan I tak ganggu unemployment rate untuk malaysia ni. Bersyukur alhamdullilah :)

1st day, biasalah kakak office ajak pergi lunch. Malu-malu kucing.

Kakak : eh jomla pergi lunch. lapa pulak ko nanti

Haha : eh tapelah kak. pagi tadi dah breakfast banyak :P

Kakak : betul ni. jomla...

Haha : eh tape tape. kalau saya lapa nnti saya join.

Padahal..haha kalau ada dengan kawan-kawan. Sure I la yang lapa dulu. Eh, kan I dah bagitau tadi. I ni pemalu. Ahaks. Teringat la dengan cerita Adlina, yang dia makan roti dalam kereta and call I time lunch break. Ok. Now I tau apa yang dia rasa. Haha maafkan orang~ tak sengaja ketawakan dulu. Mara orang? Janganlah mara orang ok :D Oh very very weird feeling.

ps: Tapi yang bertambah weirdnya. Mengapa I harus rasa macam sangat weird. sedangkan, ini office bapa i yang punya ! -.-' why perasaan malu macam tiada hidung tiada gigi ni menguasai diri I? haih





Thursday, May 06, 2010

man + fragrance

Hello Babydolls!

Semua orang ada interest masing-masing. Ok let say, Uols diberi peluang untuk memilih life-partner Uols, semua orang ada long-listed criteria yang Uols nak tentang someone kan? Yes, I pun ada. Dont worry, I pun normal macam semua orang. Apa? Bagaimana? Siapa? Kenapa? ialah soalan yang Uols kena tanya diri sendiri.

Ok, salah satu criteria yang I found out baru-baru ini (untuk menambah lagi jumlah criteria's list number I :P) ialah lelaki yang berbau harum, wangi, sedap baunya sangat memikat hati! LOL. Uols nak tahu, kalau dulu I alil stupid hanya mahu lelaki kacak-tahap-nak-mati, tinggi, kurus, kaya, intelligent, romantic and stuffs. Now, tidak lagi.

Kenapa?
hmm...Kenapa?

Sebab bila difikirkan kembali, tak guna all that stuffs kalau hatinya busuk, badan berbau apatah lagi kalau dah berbau busuk menyakitkan hati pula, kaki perempuan, cakap besar, poyo, minum arak, bazir duit mak bapak, kaki belit, penipu no.1 Malaysia and all! kan? KAN? Kan?

OK, anis kau dah jauh membebel ni. Back to our topic just now, Ok, salah satu criteria penting sekarang adalah, berbau wangi. Tak hensem tak apa. Kalau hensem itu bonus ^-^.

Salah satu cara untuk berbau wangi adalah mandi dengan bersih, memakai baju bersih dan alil splash of perfume and spray or roll sikit deodarant! Wallah~ Wangi dan memikat hati terussssssssssss! ^-^ hee

Lelaki dalam rumah I memang semua suka pakai perfume. Baik dari Abah I, Abang I, dan sekarang Adik I pun sama :D

SO, if lelaki suka perempuan berbau wangi. We'ols pun nak lelaki berbau wangi! Tambah lagi kalau lelaki tu hisap rokok! Busuk tau Uols. Spray la sikit perfume. Cover up sikit kan? See, betapa pentingnya peranan perfume sekarang ni kan? ish ish ish :D




Perfume adalah benda penting dalam hidup I. I suka tukar-tukar perfume. (Padahal bapak I yang belikan semua :P) Kesian betul kau ni Anis.Tsk ) And I ingat lagi 1st perfume I dapat dulu, Miracle(Lancome). Tapi sebab bawa pergi asrama. Huh. Kawan kawan satu asrama share! Spray bagai nak gila! Budak-budak -.-'
Haha! Since then, I beli je perfume dekat Watson bawa asrama! Hee ^-^


Pesanan: Guys out there yang suka perempuan wangi carilah I. Ooops :D joke joke! Cepat cepat beli perfume ok GUYS! Yang single, dah jangan risau. I dah share tips ni! Cepat Cepat!

Wednesday, May 05, 2010

Proud Somehow?

YAHOOOOOO!







YEAY!!

LETS GO TO WONDERLAND WATER THEME PARK, MELAKA THIS COMING 15TH-16TH(OPENING!)
DOUBLE-TRIPLE YEY! THIS IS SUPER COOL! ^---^

Dulu ,whenever I terasa nak pergi water themepark sure dekat kepala I ni asyik terfikir
Sunway Lagoon, Sunway Lagoon, Sunway Lagoon, Sunway Lagooon. err and last sekali baru terfikir WaterWorld (tapi mummymonster tak bagi pergi sebab dia kata Waterworld ade hantu air sebab kolam-kolam hanya mendapat sambutan during holiday season -.-') aiyark!


But now, hari-hari boleh pergi! YEY! :D

p/s: Belakang rumah Uols je Adlina & Nawwar t(--t)! %$%$%



Here's the Map Uols ^-^, Erk, Minta Maaf gambar agak merunsingkan anak mata!






bila tidur dah tak cukup



HYE UOLS~!
Uols Uols Uols!
Uols perasan tak bila hati kita tak tenang ada saja benda yang mengarut-mengarut kita akan buat macam :

1)kentut kuat-kuat
2)nyanyi kuat-kuat sorang sorang
3)tengok cerita banyak-banyak kali
4)dengar lagu sama kat mp3 ulang-ulang
5)tito dengan niat tanak bangun-bangun
6)orang fone, buat-buat tak dengar
7)kawan ajak hangout, seronok ada kacau sikit.
8)makan banyak dari biasa. nasik tamabh 3 pinggan. ( padahal memang makan banyak pun hari2)
9)rambut selalu kusut. air liur meleleh-leleh je.
10)atau lebih kronik bila dah boleh jalan-jalan kat mall dari pagi sampai malam sorang-sorang..

Dulu I seorang yang tenang. sumpah! tapi sekarang, I suka gelabah tak tentu fasal. Dah kenapa kan?

I tau kot kenapa. I dah rasa sangap gila babi dah ni. I cuba dapatkan penawarnya secepat mungkin. Tapi..yelah, keadaan tak mengizin kan. I terpaksa korban banyak benda lain.
I terseksalah. Semak. Rimas I rasa jauh berbeza dengan orang lain. I rasa jauh ketinggalan. I rasa tak berharta -.-'. I rasa lapar..laparkan 'usapan' ke body barang idaman tu. HORNY!

Please la abah. Dah lama anak abah yang baik seorang ni kehilangan "barang" yang dimaksudkan. And Abah tak nampak nampak ke anak abah ni dah mula tunjukkan simptom-simptom macam diatas tu. Pleasela risaukan keadaan dia bah. Tapi yang no 10 tu belum lagila :D Sekarang hanya mampu guna "barang" hasil tajaan seorang jejaka yang tak kurang kacaknya.(amboi macam bapak ayam pula kan)ANYWAYS, Terima kasih Encik Ailysm!


Inilah barang hasil tajaan MR. Ailysm. Tadaaaaaaa^-^



wuuuuuuuuu ^^


Nak tengok die buka mulut? Hihi buka mulut sayang~




p/s:JUMLAH UNTUK REPLACE BABY V9 HAMPIR REACH THE TARGET. DOAKAN YANG TERBAIK UNTUK I! Any ideas? Email me!:D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...