Monday, May 24, 2010

I Can Do Better

Mempunyai impian untuk memiliki kulit yang sangat cantik memang sangat sangat menebal dalam diri I. If Uols sendiri lihat atau saksikan, ya, I tidak memiliki kulit yang begitu cantik, mulus, gebu, dan seantero dengannya. Biasalah, manusia ni tak semuanya sempurna. Mungkin tuhan tidak kurniakan I dengan kulit yang cantik tapi Dia kurniakan I mungkin hati yang lebih bersih, otak yang lebih cerdas dan sebagainya (ehem, kasi chance-lah kat I, bukan selalu nak puji diri sendiri :P hee

I kadang-kadang geli hati if ada terjumpa kawan-kawan sekolah rendah or sekolah menengah dekat friendster, myspace, facebook ( -.-' sekarang facebook je. lain semua dah kiok). Geli sebab apa? Sebab, diorang tak kenal I Uols. Kesian I. Isk Isk Isk :(

Ok, dah, tapayah nak pk bukan bukan. Bukan I nak kata I now cantik gaban ke apa. Maybe sebab I mengalami proses perubahan/akhil baligh yang mendadak until diorang lupa siapa I. Ya, I admit, masa kecik ohhhh I memang selekeh gila. Mummy selalu cerita, masa kecik-kecik zaman I tiada akal dulu, I suka main sodok pasir and malas mandi (-.-' aiyo , sampai sekarang pun...haih) So, mummy suka berus kaki I dulu. Sakitnya tuhan jela yang tahu. Macam kes dera pula ha. Kalau I ada akal dari dulu, memang I telefon tele-dera! Hee gurau gurau. I sedar mummy buat macamtu dulu sebab dia tak nak kaki I jadi kandang ternak kudis, kurap, kayap dan keluarga seangkatannya. Thanks mummy! Mummy memang penyelamat terhebat :)

Ya, I sangat bersyukur kerana walaupun I tak dapat kulit yang semula jadi mulus, gebu, cantik tapi I usahakan untuk mendapatkan kulit secantik orang lain! Kulit I memang bebas dari angkara kesan-kesan luka dan penyakit-penyakit kulit yang durjana dan durhaka! Alhamdullilah. Eventho ada je yang suka tease kerana warna kulit I dan sebagainya. I terima dengan hati terbuka. Tak sedih ke? Eh, mestila sedih. Tapi bukan sedih dengan kurniaan tuhan ni, sedih kenapa masih ada manusia yang masih ada perasaan hasad dan tak puas hati dengan I. Syukurlah tuhan dah bagi kulit U tu cantik, tapi tak perlu nak perli and rendah-rendahkan I. Kalau nak tahu, I ni jadi lebih bersemangat nak jaga rapi kulit ni tambah-tambah bila orang dah tease I. Yela, nak buktikan yang I ni positive. Hee. Thanks a lot. Oh, I mean yea A LOT!


Boleh try this one! Bagus ^^,




Ada macam-macam. Choose je which one yang Uols suka ^^




Ok, I pakai ini! :)


I memang suka promosi benda-benda yang I rasa semua orang mampu untuk dapatkan. Ok lulur dekat atas Uols boleh dapatkan dengan harga RM4! Ya, I tau lulur yang lain semuanya agak mahal. Tapi, ini adik I yang recommend! Hee ^^, bagus je. Uols cuba ok ^-^


NOTE: Scrub/gosok kuat sikit & jangan guna air banyak sangat tau. Scrub lama-lama sikit biar semuaaaaa daki-degil keluar! Selamat mencuba >.<

2 comments:

  1. HAHAHAHAHA. okay aku pon guna ini yer. kaler biru. apehal banyak sangat sama ni??? ko kembar aku dlm kelahiran lepas ke ape?

    ReplyDelete
  2. ohhhh, alangkah bagusnya kalau kita memang kembarkan! sama jeee semua kan :P

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...