Monday, May 17, 2010

Office Hour

Haha Pukul 630pagi I dah bangun. Semangatlah konon-konon arini nak pergi kerja :P
Padahal I baru je start practical. So nak dijadikan cerita, harini adalah first-day I me'ngangkat'kan taraf I as Orang yang Bekerja. LOL

Ok ok harini I tade buat apa pun. Leka main facebook and download cerita :P and im free to do anything that i wanna do. Tadelah sampai boleh tido berguling-guling pula dalam office ni -.-'. Biasala bila di tempat yang kita tak biasa and begaul dengan orang-orang yang jarang kita bergaul sure perasaan cam weird-weird tu ada. Tak dapat disangkalkan. Sumpah I ni dari hyper-active-cakap-stock-ade-script-pengarah-bagi terus jadi pemalu-sampai-nak-cakap-hello-pun-gigil-gigi-lutut-semua (lalala..anggap je betul) nasib-lah berbekalkan kecekalan hati dan kekuatan mental I gagahkan untuk beramah mesra macam biasa.

HUH. Nasib baik I ni memang asal talkative. Kakak office pun cam rileks je nak bagi tugasan kat I. I 1st day ni I kena jaga record kedatangan pekerja and kene jaga soal cuti-cutian, hal isteri/ gf beranak tak sempat nak bgtau bos ke, hal anak jatuh tangga then terpaksa balik rumah secepat mungkin atau hal isteri cuba terjun bangunan lepas bergaduh malam tadi tak settle-settle ke..semua I yang kene urus. Senang je. Belajar economy terkencing-tercirit last last ni keje aku ye? =.=' takpe asalkan I tak ganggu unemployment rate untuk malaysia ni. Bersyukur alhamdullilah :)

1st day, biasalah kakak office ajak pergi lunch. Malu-malu kucing.

Kakak : eh jomla pergi lunch. lapa pulak ko nanti

Haha : eh tapelah kak. pagi tadi dah breakfast banyak :P

Kakak : betul ni. jomla...

Haha : eh tape tape. kalau saya lapa nnti saya join.

Padahal..haha kalau ada dengan kawan-kawan. Sure I la yang lapa dulu. Eh, kan I dah bagitau tadi. I ni pemalu. Ahaks. Teringat la dengan cerita Adlina, yang dia makan roti dalam kereta and call I time lunch break. Ok. Now I tau apa yang dia rasa. Haha maafkan orang~ tak sengaja ketawakan dulu. Mara orang? Janganlah mara orang ok :D Oh very very weird feeling.

ps: Tapi yang bertambah weirdnya. Mengapa I harus rasa macam sangat weird. sedangkan, ini office bapa i yang punya ! -.-' why perasaan malu macam tiada hidung tiada gigi ni menguasai diri I? haih





6 comments:

  1. hahahaha
    selamat berpraktikal!

    ReplyDelete
  2. hahaha..
    good luck on ur internship dear..
    even bapak u punye company, tp good luck juga la oke! :)

    ReplyDelete
  3. ANIS KAWAI..sudah practical eyh..good luck dear :)

    ReplyDelete
  4. syg..blog I dah tukar la..

    http://anisnazari.blogspot.com

    good luck with ur job!hihi

    ReplyDelete
  5. ha tau pun kan.
    gelakkan aku lg.
    mmg org dh marah ni.
    =p

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...