Tuesday, June 22, 2010

BF pilihan :)

Dulu, biasalah. Zaman bodoh-bodoh-bau-masam-budak-budak-tak-habis lagi, cinta monyet tu datang dekat siapa juga kat dalam dunia ni. Oh semangat eh muka Uols nak tau kisah silam Anis Haha ni! XD ( ok, statement annoying =.=)

Ok, dari zaman kecil sampai zaman sekolah menengah. I memang tak banyak kawan lelaki. Sumpah. Sebab I ni memang ketagori yang tak menyerlah langsung, buruk, comot, gemuk,gigi rosak, dan tomboy. Sampai la zaman sekolah rendah I memang tak pernah ada BF/ kawan lelaki/ teman lelaki/ kekasih. Loser gila babi. Zaman sekolah menengah pun sama. Dahla sekolah perempuan memang gelap betul masa depan mencari jodoh ni bagi I. Puaslah I join macam-macam aktiviti yang pastinya bila balik sure ' tangan kosong' :( BURUK SANGAT KE HAKU SAMPAI TADE YANG SANGKOT BENCINYARGH. Ok dah. Itu dulu.

Thats why I belajar rajin-rajin sampai dapat 8A untuk PMR, ok this is lame, serious shit one of kenapa I nak sangat score sebab I nak masuk sekolah campur and nak cari BF! LOL :P Patutla kau tak score SPM sebab tuhan nak hukum cash sebab kau berniat keji anis -.-'

Bila fikir-fikir pasal lelaki-lelaki yang pernah ada dalam hidup I. Sikit pun I tak menyesal just kadang-kadang ada rasa bodoh sikit. Ok tipu, BANYAK. Patutla mummy dulu cakap cari BF masa dah masuk U. I pun gelojoh sangat, baru daftar masuk foundation terus laju laju tak peduli orang lain amik kerusi, meja buat booth cari jodoh siap edar borang serata university siapa nak jadi BF Anis Haha ( ini tipu lagi sekali, cukup anis cukup)

Dari dulu I selalu berangan kalau la I ni ada secret admirer yang memang suka I gila-gila bagi bunga, chocolate , email hari-hari secara secret. Tapi Tet. Tadapat. mimpilah kau! Haha. Betul ke wujud lelaki jenis yang macam gini? I wonder hurm :)

Sesungguhnya dulu berangan nak BF kaya, handsome, wangi, kulit licin tak ada kudis, kuat sembahyang, tinggi, sweet bagai. Tapi sekarang I rasa itu semua adalah angan-angan budak yang masih kecik yang tak faham akan roda dunia ni. Kaya itu terlalu subjektif untuk kita tafsirkan. Kalau setakat kaya duit mak bapa dia yang ponya. Bagus ke? Kalau mak bapak dia meninggal dunia Uols rasa mampu lagi ke dia nak maintain untuk masih dapat digelarkan sebagai kaya? (ok ayat dah mula tunggang langgang)

Kalau dia kuat sembahyang sahaja tapi tidak berusaha untuk memperbaiki nasib keluarganya?

Kalau dia wangi setakat tibai minyak wangi abang dia yang punya?

Kalau setakat dia handsome tapi main perempuan macam dia sorang kasanova yang pernah hidup dalam dunia ni?

Ada tak dia sanggup berkorban bila Uols susah? Ada tak dia sanggup perbaiki nasib keluarga bila dia diperlukan? Ada tak dia memperbaiki nasib dirinya lebih baik dari hari sebelumnya? Ada tak dia taat disisi tuhan walaupun berada dalam dunia yang serba pelbagai ragam ni? Hm...itu yang I nampak buat masa ni.

Bukan lagi angan-angan budak kecil yang mahukan segala motif lame bila nak cari BF.

I mahukan Teman, Pembela Hidup. Bukan BF yang setakat nak tayang dekat kawan. Yeah, aku punya BF handsome lagi handsome dari BF kau. Kaya ada kereta boleh bawak aku mana-mana dan tak malulah aku nak cerita dekat kawan aku Bf aku bawak kereta apa (sedangkan kereta pun mak-bapak yang bayarkan) and banyak duit bagi aku bunga dan tanggung perbelanjaan aku hari-hari ya. Bukan itu lagi.

Pencarian I masih diteruskan. Setiap hari I masih cari. Yang ada, masih dinilai dan dihargai kehadirannya. Bukan itu bermakna berhenti setakat disini. Sesungguhnya hari esok kita masih tak tahu apa ramalannya.

wah, I nak cakap macamnilah. Selamat beramal. Boleh? ok tak boleh, cakap :P BYE

12 comments:

  1. hua..so sweet cite anis..
    yela..kalau hensem pun,belum tentu perangai die okei.hehehe

    heee..good luck & all the best

    ReplyDelete
  2. woah. thats totally true my dear :)

    TQ. All the best too! xoxo :*

    ReplyDelete
  3. cisss. i masih ade angan2 budak kecik. macam mana ni?? hahahaha

    ReplyDelete
  4. thats so trueee anis!

    aku maseh kategori Loser gile Babi la nih?

    -turtle-

    ReplyDelete
  5. akma: Haha. just pray loads for that 'oneday' to come faster :)

    turtle: awak tu bukan kategori loser. aku dikira loser sbb tade yang suka langsung. tapi jual mahal. and menolak cinta (dulu) bukan?

    ReplyDelete
  6. tapi ble orang kaya couple ngan orang tak kaye mesti ade prob punye

    ReplyDelete
  7. how sure are u when ure making this wow statement?

    ReplyDelete
  8. joninel :) Thanks alot dear. owww i loveeee fashion blog! already visit urs dear! :)

    faree : hee. TQ TQ! dah baca ur blog dari dulu :) nice!

    ReplyDelete
  9. hello adik lala :)
    cute lah ur blog!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...