Wednesday, June 09, 2010

Girls Wanna Have Fun!

Pernah tak Uols dengar ada kawan-kawan yang berada dalam relationship-sonsang?

Ada apa dengan relationship-sonsang ni? Tentang apa diorang buat I tak akan kupas la. UOls lebih tahu dari I.keke. Kupas bawang I boleh teehee :P

Mengikut pengalaman, I pernah melalui zaman-zaman berhadapan dengan relationship sonsang ni. Tapi bila difikirkan balik. Bodoh gila la senang cerita. I dulu pernah sekolah dimana semua PEREMPUAN pelajarnya. So kat situ kita boleh tengok la ada yang macam jantan, ada yang lembut meleleh, ada yang gedik, ada yang Paris-Hilton wannabe tapi yang pastinya I ni yang biasa-biasa jelah. Skema habis.

Dulu, ada sistem kakak contect, adik contect, kakak angkat, adik angkat semuanya yang terangkatla. Relationship sesama Form dipanggil SA (secret Admirer) LOL I tak boleh tahan gelak la nak tulis benda-benda ni. SO LAME~! -.-' Eventho pernah TERJEBAK tapi taklah berlarutan sampai ke hari ini. JAUHKAN..

Mengikut sains, remaja-remaja diusia itu sedang mengenali personaliti masing masing. So mana yang terjebak tu didiagnosiskan sebagai mengalami penyakit CONFUSE. Tapi tak boleh la nak confuse lama-lama tehee. Melarat bahaya! Kejap tape XD

Maybe ramai yang tak faham dengan keadaan ni.Mata-mata jahat yang kat luar tu hanya pandai tuduh macamlah hina sangat. Bukan nak bantu! I rasa if diorang tu semualah yang melalui frasa ni MUNGKIN diorang first yang terlungkup jatuh bedebik-debik dalam kancah yang sama. Tak rasa, tak lalui, jangan just pandai cakap. Cuba fahami. Jangan hanya menunding jari saja ye.* amboi dah emo dah emo * Bantulah! *muka serious* Yaaaa...itu yang kita mahu. Aiyo itu pun nak bagitahu ke? Tehee :P

Yang I dapat saksikan sekarang. Ramai yang berubah. Yang jantan-jantan dulu semua dah girlish. Lagi GIRLISH owk dari perempuan yang lembut meleleh dulu! ^O^ I rasa bahagia tengok perubahan tu semua. Terbuktilah fakta sains itu semuanya benar. Itu hanya bersifat sementara. Mereka hanya melalui frasa mengenali diri! ^-^

Kepada yang masih belum jumpa jalan yang terang ni. SEMUANYA BELUM TERLAMBAT! Jalan yang gelap kita suluh-suluhkan yaa. Selagi ada masa. Kita kena usahakan. Jangan tak berusaha langsung tapi hanya salahkan takdir! Kita mampu mengubahnya. Semua terletak pada diri kita.




Ps:Fikirkan kenapa Allah swt ciptakan ADAM dan HAWA?
Ya, Tepuk dada tanya selera :) U know the answer

12 comments:

  1. yang keras buleey jadi lembut.
    yang lembutt makin lembutt,
    awww,
    i likeee :D
    btw, i suke perempuan n lelaki! how how ni.
    aiyoo
    silelah bantu saye Dokter Cinta Anis Haha

    -cik turtle-

    ReplyDelete
  2. haha :)
    funny you :P
    yang perempuan tu kalau u suka i. TAKPE :P
    awak ni dalam frasa confuse lagi ni. oops lupa awak muda satu tahun. tahun depan kot awak sedar :P

    ReplyDelete
  3. dulu sy penah terjebak...
    mungkin sampai hari ni...
    oh...tak...cume perasaan tu susah nak buang jaoh2...
    tp dulu sy bole bangon sendiri...
    bangkit sendiri...
    sedar sendiri...
    tp skrg, sy x pasti...
    bole lagi atau tak...
    perlu ke pertolongan?

    -biggy buddy-

    ReplyDelete
  4. hm..cik biggy buddy jangan putus asa.
    pasti ada org yang sokong u!
    i pun sokong u! u can do it. never too late

    ReplyDelete
  5. perasaan oh perasaan...
    harapan sy sekarang,
    kembalikan diri sy seperti dulu...
    yg mampu ubah diri dari berperasaan ke
    hati yg sangat kering...

    perasaan oh perasaan...

    -biggy buddy-

    ReplyDelete
  6. jgn jiwang sgt! hehe
    kata hati kering!
    keke

    ReplyDelete
  7. hahahah zaman sekolah.. pernah terjebak tapi lama2 geli plak.... well i think it's normal la in girl's school plus kalau ada hostel. tak kisah sekolah agama ke sekolah biase.
    maybe from their view berkawan dgn lelaki bahaye.
    lelaki gatal. konon perempuan lagi faham perempuan. but nnati bile dorg da kene penangan berchinta dengan lelaki tulen baru meleleh.. ahhahah

    but still i do love my high school!

    ReplyDelete
  8. hoyeah! bernas sekali!
    its normal aite! and i suka ur statement. kene penangan berchinta dengan lelaki tulen baru memeleh! sungguh benar! belum cuba belum tahu kan :)

    i follow ur blog dah!

    ReplyDelete
  9. yezzaaa.. hahahah.. kalau da cuba baru tawu meraung bile BOYfriend ade org lain..

    thanks!

    ReplyDelete
  10. ahaaa..suke post ni.
    rndu plak zmn skola. haha. :))
    -huda-

    ReplyDelete
  11. Anis, Kakyu pun pernah nak terjebak hanya kerana menjadi posmen kepada kawan kakyu masak skool dulu...Tom tu suka kat kwn kakyu so kakyu menjadi posmennya...kwn kakyu tak layan...last2 si tom minat dgn si posmen lah pulak...nasib baiklah semasa itu ku sudah mempunyai heroku...kalau tidak mau terjebak...huhuhuhuh

    ReplyDelete
  12. huda : ehe jangan rindu sangat. bahaya :P

    kakyu: eh eh kak yu pun sama? alahai, dah posmen siapa suruh cute sangat! tom ni tamak la! :P

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...