Thursday, June 10, 2010

Musim Diet Muncul Lagi

Kalau musim sejuk, panas, bunga, luruh datang sekali setahun, tapi musim diet datang entah berapa ratus kali setahun. Kalau nak ikutkan mummy I punya calendar walaupun dah 15tahun cuba diet dia tetap kata dia 6tahun diet. Ehh, pleasela jangan tanya musim diet I. Sampai dah naik lupa bila.

Dalam hidup, I ada seorang kawan yang sangat tegar diet dan tak pernah kata diet itu tak bagus. Kawan-kawan I yang lain surely akan kata

"Alah nis, ko nak kurus lagi buat apa. Dah ok dah ni"

Tapi lain bagi dia. Dari zaman sekolah dulu. Heh jangan cakaplah. Memang dia seorang yang paling suka layan I punya musim diet.

Lawak gila kalau fikir nak kurus punya pasal sampai sanggup makan biskut. Konon makan biskut. Tapi satu tin sehari nak buat apa? Keke. Kadang-kadang kacau gila bila ada jamuan makan sedap-sedap, tapi kita tengah diet. Oiiii memang choi. Tapi macam biasala, menyantap bagai nak gila malam tu then cakap

"OK OK, tape malam ni last. Esok start balik! janji!" Macam biasala kan.
Eh I tau, Uols pun macam tu! Teheee. Sep ikit!


Memang I tak ada masalah lain kecuali. Yea, penyakit-orang-mengandung. Orang lain mengandung 9bulan je. I ni? Haih dah 22 tahun menganduuuuung je! Letih lah! :P

Sebab I takut penyakit-orang-mengandung ni merebak, so I nak la cure awal-awal! Bukan apa Uols, nak ketawa pun susah. Perut ni kadang-kadang I dah berhenti ketawa pun dia still ketawa
(gegaran lemakkan susah nak berhenti! -.-') *sigh*


So, dengan ini I nak mengumumkan MUSIM DIET I dah bermula.


*.* Body lama I. HIAHAIHAIAHAIAHIAHAI ok NOT! >,<

Ada 4 peserta sekarang ni :

1) I ehem ehem
2) Ana (kawan yang I tegar gila tu. Dia lah! ^-^)
3) Arina ( Dah lost 12kg! omfg! IDOLLLLL *-*)
4) Ummi Hajira

matlamat : 45kg untuk Ana dan Ummi. 47kg untuk I ( perbezaan ketinggian) 53kg untuk Arina (ye, tinggi mcm model. Tak boleh 45kg. patah nanti!)



Gambar Hiasan. Bukan Saya (hihi, hamboi sodapnyo makan!) KATAKAN TANAK PADA MCD


OK CHAIYOKK!

8 comments:

  1. hoi2! gud luck la yer ~ :)
    mskkn name wa skali sebgi peserta. 45 kg. wakaka

    ReplyDelete
  2. dah mmg 45kg tak dibenarkan masuk! :P

    ReplyDelete
  3. gud luck anis!!!!
    :)
    dah cantik la yang...
    hehehehehe....
    xyah diet2...
    btw gudluck!!!!

    ReplyDelete
  4. weh weh.. aku pon sama jugakk! nak 46 :((

    ReplyDelete
  5. HAHAHAHAHAHA.
    Lu jangan jumpe guwa slagi Lu x 47kg haaa machaa!
    *eyes to eyes*

    -cik turtle-

    ReplyDelete
  6. anis.. saye juge tersenarai.. macih2.. masih mmpelajari diet2 yg betol dan biarlaa baju tyme drjh 5 tu muat lagi..(over taw).. gudlak tok anis juge.. caiyok2..

    ReplyDelete
  7. hee all the best to all my girls :)

    and greatest TQ to all! :)

    xoxo

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...