Tuesday, July 27, 2010

All I Want Is You


Oh ada juga orang bertanya. Apakah tips I boleh pakai cream jenis matte dan liquid secara slumber :D Oh I tak adalah slumber mana pun. Ada caranya ya adik adik. Walaupun ramai yang tak tahu, pengunaan scrub adalah sangat crucial untuk mendapatkan permukaan kulit yang SLUMBER untuk disapukan dengan cream jenis matte and liquid!

Dalam seminggu kulat boleh tumbuh diserata permukaan kulit. Haih yang tak rata tak rata putih putih tumbuh tepi mulut tepi hidung tu semua kulat la tu...just Uols tak tahu.Ramai yang I dengar memberi jawapan, bahawa itu adalah kulit kering. Ya ia menyerupai kulit kering! Eh ingat Saka( hantu yang nenek-nenek suka pelihara a.k.a granny's pet ) saja boleh menjelma? Huh! INI SAKA KULIT! Perangi saka kulit!!! xD

Ya, title I tak sesuai ya untuk saka kulit ni. All I Want Is you is not for saka kulit but it is for "MR.SCRUBBBBBBB"!

Taraaaaaaaa ^------^



Yessssss. Bukan badan saja harus di scrub. Muka lagi HARUS :)



Ya ini wajah terbaru. I rasa I tersilap beli la. Sebab this one beads dia quite halus :P Tak puas sangat. So siapa kulit halush tu boleh guna this one! :)




Ok, My Tips for today


Lepas scrub pastikan Uols basuh lagi muka gunakan pencuci muka yang Uols selalu guna. Kerana, pengalaman I. Scrub ni agak mudah mengeringkan permukaan kulit. So, hilangkan kesan-kesan scrub mengunakan pencuci muka asal Uols :) Secara scientificnya..(teori buat sendiri) P.h muka akan kembali seperti sedia biasa!

OK here you go, I pakai pencuci muka biasa saja. Sebab I dah banyak cuba pencuci muka. Dan I rasa Safi dan ada lagi satu Syurah, telah di'design' mengikut kesesuaian climate Malaysia ni. Thats why pakai pencuci muka product luar negara banyak menimbulkan masalah kulit. Mungkin ( personal opinion yea) product tu khas untuk cuaca dan texture kulit Mat/Minah Saleh je maybe~ ^,^ Guna lah Safi! Haha I dah boleh jadi Duta Safi-lah I rasa!



AND lastly pakai moisturizer! Dulu, I jarang pakai. Sebab tak jumpa moisturizer yang sesuai. Oh yang ini Ive tried :) and walla~ CUN!


Nampak kan ada tulis Non-Greasy! Memang sgt Non-Greasy! Trust me! :* Love it!

Ps: Tak berani nak keluarkan tips untuk rambut sebab rambut I macam akar kayu >:

4 comments:

  1. Nak kulit mulusss, cik kulit muluss.

    ReplyDelete
  2. anishhh! ni rhsienye slame ni...hehe...nk cbe gak la psni...hihi :P

    ReplyDelete
  3. ana: alaaa kongsi kongsi apa salahnya kan :)
    cepat pergi scrubbbbb ^^,

    yaya: eh, alaa manada rahsia sangat pun. simple trick je :) try try jgn tak try! (even muka u tade prob pun kannnnnnn)

    ReplyDelete
  4. kalu xnk berminyak cm ne plak

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...