Thursday, July 01, 2010

Dadah dan Miri

Ditakdirkan nasib I ni selalunya malang, tapi kali ini atau this time around, HOH-MAI-GOD I bertuah. Rindu gila nak rasa perasaan bertuah ni. Puas I belek newspaper/magazine/sms pasal bintang / horoscope bulan kelahiran I, diorang suka bagi I harapan palsu. Cakap I ni bertuah-la, pandai-lah, ramai kawan-lah, kurus-lah (ni tambah tambah) tapi I tak nampak dimana ke-relevan-an nya tu. hesh. lari tajuk. lari tajuk. -.-'

OK pada 23th of June itu hari, entah macam-mana pihak office telah menawarkan I untuk menghadiri satu mesyuarat di MIRI. hehe. Muka dekat office masa diberitahu memang.HESH.macam biasa je. maintain. Tapi dalam jantung ni ha. Ohoi tuhan saja yang tahu. Kalau buat medical -checkup mesti dia akan kata I menghadapi tekanan darah tinggi macam tahap air-pili-bomba! Sudah hampir pecah oi sakit jantung aku-lah :)

So on 24th bertolaklah I ke Bumi Kenyalang tu. Ok nak dijadikan cerita, Mummy I ni memang seorang yang sangat kusut/kabut/panic orangnya. If Iols sekeluarga nak pergi bercuti ke apa dia suka ingatkan macam..

"Eh rasanya Mummy dah switch off tak iron kat rumah?"

"Eh rasanya Mummy dah matikan (bukan bunuh tapi off ya anak anak -.-') api dapur tak tadi?

"Eh rasanya Mummy dah lock gate tak tadi?"

"Eh rasanya tingkap dah tutup tak hujan lebat-lebat ni"

Tapi semua question tu hanya akan diajukan bila perjalanan kami sekeluarga dah cukup 90 km = 2marhalah-lah senang cerita =.= baru nak tanya! Kalau betul tak off semua tu. Haih. Al -kisah rumah dah cukup rentung dah. Tinggal serbuk je la jawabnya. Pencuri dah sempat balik upload barang curi dalam lelong dot com dan dah dapat buyer pun kalau nak diikutkan LAMBATnya proses itu berlaku. Haih mummy mummy.

Cuba bayangkan. Uols dekat airport nak lalu dekat tempat nak scan semua belongings and badan tu tapi dia boleh cakap..

"Eh matilah kita semua kalau ada orang yang bawak luggage kita tadi ada masukkan dadah dalam bag. EEEE mummy nak stop and geledahla dulu before lalu kat tempat scan tu"

Oiiiiiiiiiiiiii. Cuak laaa I apa lagi. Benda yang dah banyak kali lalui pun boleh jadi cuak-gila-tahap-nak-gugur-jantung-kali-ke2 sebab sebelum ni tak pernah terfikir ada org yang akan bermotif jahat nak berbuat sedemikian! >.<
Memangla dekat newspaper banyak cerita tentang orang dianiaya sebegitu. hm.....tapi
Alhamdullilah tak ada apa yang berlaku. Bag Iols semua bebas dadah :'D


Sampai-sampai terus lapar. Apa lagi. ROOM SERVICE! :)nyum


Good Morning Miri :)



Kecil je Miri ni. Tak sesak. Love it :)


Hee Ready nak pergi Meeting! Hoyeah ^^


Before meeting, kena la dengar taklimat!


Hoho teringat dimana Im the only girl yang tinggi disitu. Comel-comel orang sarawak ni yea :P Ha gambar macam tak ramai orang. Sebab yang section untuk Kawalan Keselamatan memang tak ramai. Kakak-kakak yang ramai-ramai tadi semua dengar taklimat makanan basah dan tender memasak untuk sekolah :P


FINISHED and Its time to krohhh zzz (kaki panas pada awalnya)


Ok dah sejuk! keke :P


Sekian! Itu saja pengalaman yang ingin I share sepanjang outstation! :) Apa lagi, mintak la Bos Uols hantar outstation! Tak besttttt..eh BESTTT

Ps: Seronok juga kerja Kastam kan. Boleh RABA-RABA orang dekat tempat checking badan :D yeha!

11 comments:

  1. excitednye bace blog u...
    sengih sorang2 pon bole tau dpn pc nih =)

    kalau ade idea update hari2 i yakin ade yang setie membace =)

    keep it up bebeh!

    -bat-

    ReplyDelete
  2. waa,..bestnye dpt jaln2,..g Miri plak tu,.huhuhu,..byk2kn la post aktiviti u k,..nnti blhla i komen,..,hehehe,..tke cre sis ya,..!(dhamirah atiqah)

    ReplyDelete
  3. Heeiii its you!
    will do will do
    thanks tau sis! u take care too! tsk :')

    ReplyDelete
  4. anishhhh gorgeous! post la lagi n lagi. i sukaaaa! :)

    ReplyDelete
  5. oh ure so sweet! thanks ^^ tau.
    i willllllll :)

    ReplyDelete
  6. i rase bukan mama u sorang kot..ibu saye pon selalu panic room camtu tak tentu pasal..hahaha..

    p/s : pas baca blog ni..terus nak tukar profesion nak jadi kastam..hahahahha

    ReplyDelete
  7. haha :D
    seriously? kalau dia panic room 5saat selepas bertolak tapelah. boleh patah balik tengok. keke :D

    jadi jadi, jgn tak jadi!

    ReplyDelete
  8. hua..syoknye miri..

    :)

    makanan kat atas tu sodap la :)

    ReplyDelete
  9. anis ngok ngek!
    kau dah keja ke???
    ;)

    ReplyDelete
  10. anis!!
    pegi miri lenkali ajak:)
    hahaha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...