Tuesday, July 13, 2010

Tips Ambil Hati Wanita

Dengar tajuk saja I dah tak tentu arah macammana nak express the feeling. Hehe, yala, mana tau ada orang yang bersin-bersin, tersedak-sedak baca entry I ni dekat Bukit Beruang tu ke kan :P Maafkan owrang. Owrang tak sengaja :P

Lelaki diluar sana! Yes..YOU!

Perempuan ni tak complicated mana pun nak dikenali. Seriously senang! Yang complicatednya tu perempuan saja-saja buat! Budget nak test-power la dengan Uols. If merajuk pujuk ke tak. If menangis ada orang tanya ke tak. If lapar ada orang care ke tak. Segala macam IF la yang akan timbul! So jawapan yang terpaling senang ialah.. LAYANKAN SAJA LA ABANG :) Teehee!

Make sure hari-hari alah picit jela hp tu

1) Say good morning

Tengok jam ye abang-abang. Waktu-waktu yang crucial ialah Pagi, Tengahari, Petang, Maghrib, Tengah malam. YESsssssssssssss. Itu saja!

Adjust to time, tanyalah diorang ni dah makan belum, ada orang nak teman makan tak, makan apa. Alaaaaaah very-the-stupid-question-but-they-still-love-to-be-asked! LOL :)

Sambil-sambil bagila sepam duapam phonecall! aiyo jangan kedekut sangat la abang!
Soalan soalan tu I tak dapatlah nak tolong banyak. Uols kena lah guna kaedah KBKK( Kemahiran Berfikir Secara Kritis dan Kreatif) atau Cuba Jaya! There you go. Ure almost there!!

Tau tak perempuan cepat terharu dengan benda-benda kecil yang tak masuk dek otak lelaki tentang ke'wujudan'nya?

Contoh ya contoh :

2) Perempuan tu dah herot berot baju bawa barang banyak. Yaaaa, hulurkan tangan. Ekhem.."boleh saya bantu" cewah!

3) Cakapla dengan nada yang sopan dan tiada unsur untuk mengurat! Yaaaaa, senang! Kalau ada niat nak mengurat..kawal kegatalan anda untuk seketika! Perempuan akan fall for you dengan sendirinya

4) Puji pemakaian mereka. Let say macam " wah, suit betul baju ni dengan awak :)"
alamatnya senyum lebar sepanjang harilah !Entah-entah 10 helai design yang sama perempuan tu pergi beli lagi! keke

5) Beri hadiah. Wei I bukan materialistik ok! NO and NEVER! but still la, Perempuan...itula secretnya. Tapayah mahal-mahal. Belikan cookies ke. Chocolates ke bila dia stress, Bunga ke just to suprises her, anything yang dia perlukan..

If oneday dia mengadu..tadi I belajar..rupa-rupa pen I semua dah habis ink..Haaaaa! There! Belikan la dia pen! YESSSSS EVEN ONLY A PEN. Bluergh. Minah tu boleh terharu!

6) Kalau Uols pergi sembahyang jumaat. Hisssssssssssssh. Memang terus senang hati!

7) Uols teratur dengan segala urusan harian. Perempuan akan nilaikan macam mana uols handle ur expenses. Tak ponteng kerja. Tak ponteng class. And serious dengan segala urusan hidup. Baru la berwawasan broooo! eh abanggggg!

8) Spare sedikit masa dengan diorang. Eventho kawan uols bagi jadual padat nak amposh untuk lepak, main futsal, main rugby, main bola, main game, apa apa main la. Atleast, spare time untuk gadis gadis Uols ni. Show them yang masa Uols ada untuk diorang still eventho busy :) They'll understand.Sure will.

9) Bila berbual. Buang la tabiat nak show off everything. Maybe masih ade wanita-wanita selenge yang termakan dengan kata-kata-semua-nak-world dari Uols. Tapi bagi pandangan I, if perempuan tu cukup matang, diorang nak dengar Wawasan ye abang. WAWASAN. Bukan lagi "Eh you nak tau rumah I ada ferrari 2 bijik, bapak I Tansri, I drifter, I buat modelling, I abang long 3 line" bukaaaaaaaaaaan. dah bukan dah!

10) Bila bercakap pandang ke mata and if perempuan hot gila babisss pun lalu. PLEASE jangan la kerling. Pandanggggg dia sahaja. Dengan itu...hehe berjaya la uols nanti!

11) Punctual. Ya, jangan ajak dating pukul 10, pukul 10 belum bangun tidur ya!!

12) Apa-apa hal yang perlukan pandangan sesiapa. Dahulukan si dia. Tanya pendapat dia dulu..baru orang lain. Buat dia rasa, dia sebahagian yang penting dalam kehidupan Uols.

13) Anda ni peramah? Tak kira dengan perempuan pun? Uishhhhhh jangan la dengan dia you cakap sweet dengan orang lain pun you sweet jugaaaaaa. itu sweetalker namanya. Bagila rasa special sikit...kan?

14) Beli makanan Uols duduk chop tempat. Dia pulak beratur beli makanan...hish tak macho la itu macam brooo! Pastu dia lagi berat-berat bawa makanan.Sighs :/

15) If perempuan mengadu masalah, kalau dia kena buli ke. Ambil la tindakan. Janganlah buat tak tahu and buat macam tak ada apa yang jadi. Kalau dah awek broo dah mati dalam semak nanti baru hegeh-hegeh nak nangis. Sory la bro. Dah jumpa tuhan dah time tu!

ps: yang perempuan pun. Jangan Uols saja nak lelaki macam ini-macam itu ya. Kalau tak pandai masak, pergi belajar masak! :P shuh!

8 comments:

  1. waaa
    sangat setuju dgn anis..
    kepada sang lelaki di luar sane.sile alert tips2 ni
    hehhe

    ReplyDelete
  2. :)
    i wrote with my own experience syg
    tak mungkin salah!
    TQ TAUUU!

    ReplyDelete
  3. terima kaseh anis..
    pesanan kau amat berguna tuk aku..
    suka no 6!!
    no 9 tu cm kenal saja..

    ReplyDelete
  4. Haha! pesanan dari pihak penaja la!
    terpedas pula terkena kau! auwwww maafkan owrang! tak sengaja!

    yea, no 9 harus kenal ya! dan dijauhi

    ReplyDelete
  5. terbaek la tips nie!

    ReplyDelete
  6. well said dear!love dis entry so much! <3 sgt agree dgn no.9 tu..die ingat die ckp ade harta tu ini blh buat pompuan cair la..pompuan pisau cukur jela cair..unless kalau betul pun die ade ethg tp xpernah brag and humble..slalu down to earth..dats the real charm that makes us girl like em.not the wealth:)

    ReplyDelete
  7. berdasarkan pengalaman gak. wat u said is true..
    i da lalui gak. perspektif si matang ni byk mengubah i n kaedah ni still bleh overcome salah faham. very good entry! =D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...