Wednesday, August 25, 2010

The Baba's Boys :)


Jarang sekali I share about personal life dekat blog :)
Eventho jarang, I rasa tak salah if I selit selit kan sedikit tentang Anis Haha :)
Kalau Uols nak tahu, I ada 3 orang siblings. I anak yang ke-2. Kak ngah la senang cerita. Sejak kecil I memang lasak macam lelaki. Almaklum diapit dua lelaki. Yang 1st nama dia Mohd Farez (abang), yang kedua ehem Mohd Anis (oops ni I la :P) dan yang ketiga Muhamad Syarul Iman( adik). Semua beza 4 tahun 4 tahun.

Dari dulu I ni ganas. Ya Allah susah nak cakap. Gigi rosak, gemuk, hitam, haih ganas pula tu. Orang kata, perangai anak ni dia akan mengikut yang atas. So kalau I, akan ikut abang dan adik akan ikut I. Faham ke? ( I memang lemah nak explain) OK SEMUA SILA BUAT MUKA FAHAM -.-'



Abang I memang ganas orangnya. Bukan ganas a.k.a buas macam baboon tu. Tapi brutal la kira. Suka dengar lagu-lagu orang gila(mak I kata) alaah macam lagu rock and dia sangat minat la macam nirvana, the strokes, weezer, muse bla bla tu semua. Tapi banyak kenangan I dengan dia. Pernah once kena tampar sebab terpanggil dia dengan nama.."ei pares, mummy panggil makan" and PANG kena pelempang satu das! =.= NANGIS AKU. Kena hormat panggil dia abang. Lorat je tapi nasib baik pandai, terpaksalah I ikut cakap dia. Contoh TERBAIK dekat adik beradik (bang, baca jangan kembang sangat. Rileks tarik nafas, lepas!)

Dulu dia lah yang I paling benci sebab dia macam gila kuasa (mak I dah bagi sepenuhnya kuasa ke"abang"an dekat dia) Dia bagi I keluar main basikal pukul 4.30 petang pukul 5 petang dah panggil balik. TAK KE NANGIS AKU LAGI :( Oh lupa nak cerita dia ni KEJAM dulu. Ada ke tak mahu share air dengan I sebab dia kata, "aku geli nak share sebab ko perempuan"! Ha, kalau nak disalahkan memang dia la buat I jadi cam jantan-jantan ni!

Ehhh tak lah. I terpengaruh sebenarnya -.-! Ikut abang I tangkap ikan dekat sawah, lastik plastik pemberat banner AYAMAS (alahh dulukan banner kalau baru buka kedai diorang gantung plastik air supaya berat tak terbang-terbang), main TAMIYA, hisap rokok lepas tu kunyah Fruit-tella bagi hilang bau, paksa ayah I belikan roller-blade sorang satu, tease I kalau pakai baju perempuan, buli adik I sampai nangis pastu tutup mulut dia (tak fikir lemas ke tak), and alaaaaaaa macam-macam lagi. Tapi sekarang, dia sangat berjaya. I sangat kagum dengan dia. Tak pernah lokek dengan adik-adik. Eventho dulu macam syaithon terlepas, tapi sekarang dia dah berjaya :)( bang puji ni raya nanti double eh angpau! MUAHAHA XD

ANAK KEDUA!
part ni paling I suka. SEGALA BENDA PALING BAIK DALAM DUNIA SEMUANYA MILIK ANAK NO-2 ni! SPECIAL GILA LA SENANG CERITA. eh bukan "istimewa" lah! =.+
aha dia takut lipas dan segala jenis serangga walaupun dah mati. enough :)

OK PASAL ADIK I PULA LA.



Ok, dia banyak ikut I. Almaklum kakak dekat atas. Dia lembut-lembut sikit. Eh dah kenapa yang awak senyum. Dia bukan gay! tapi lembut hati-lah. Cakap pun meleleh. Joke joke. Man, ko hensem man :) Ha ni tak tipu. Hehe :) Kaki dia berbulu tapayah pakai seluar pun tak apa. Sebab bulu dah membentuk seluar. Dulu kecik, satu hari minum susu tak boleh nak kiraaaaaa la. selang setengah jam dia mesti merengek nak susu. Dulu gemuk, dah nak give up dah ada adik gemuk tapi (amboi marah Man muka kau) tiba-tiba terkurus pula dia dah besar-besar ni. Alaaah senang cerita dia ni memang pandai. Perjalanan hidup dia memang indah-indah je. Exam penting-penting memang result jarang rongak la senang cerita. FULL JE! Kaki bodek mak I no satu dia ni! "sedapnya mummy masak..terima kasih mummy~ " <---ni ayat paling meluat. Mak I apa lagi tak tentu arah la dia. tersengih-sengih tak tentu pasal ^-^ HAHA!
Disebabkan badan dia penuh jerawat. Weols panggil dia PASIR. Tapi kesianlah. Dia rajin mandi tapi tetap diserang jerawat! Tape man, ure the best man. Iman ni, jarang melawan cakap I. Yelah orang lembut hati. Haha sampai mana-mana pergi gay suka dengan dia.

Bila dah nak dekat raya, I mula nak rasa rindu >.< dengan si gila dua orang ni :/




RINDU LA WEI. BALIK LAH. SAMPAI HATI BIAR MUMMY BEBEL KAT AKU SORANG SORANG! SHARE LAAAAAA WEI! SETAN LA KORANG!

8 comments:

  1. hahahhaa!!! anisss!!! lawak sengal gilosss! =)) wakakaka!

    ReplyDelete
  2. Oh. kamu sgt Gula-gula!
    Im so TOUCHED!
    eh,pehal tibe2 touch? bukan aku one of the baba's
    T,T

    ReplyDelete
  3. Terbaek laa anis..lawak cool comel dalam satu entry...:)

    ReplyDelete
  4. hye kakak.. hahaha..
    dan2 je panggil u kakak kan?
    kem slm abg n adik eh...hahahah

    ReplyDelete
  5. owh saye suke..:)

    ReplyDelete
  6. anak no 2 mmg comel. eh tetibe. hahaha

    ReplyDelete
  7. i pun anak ada satu abang and satu adik lelaki. and i pun tomboy gila dulu. suka sgt main bola dgn abang long i :D

    anw abg long i pun suka ckp "mak nari masak sedap ah" selalu! sampai meluat! keke. anw ur bros are soo cute! that last picture got me laughing. keke.

    ReplyDelete
  8. kak anis.
    kirim salam juga ye..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...