Friday, August 06, 2010

Brainless brain

Beberapa hari lepas I terbaca blog AnisIzaty and I found out dia pun sama terbaca one of her friend's blog and walla, idea they'ols sangat awesome! Ok dear AnisIzaty, if u terbaca this post , I pun nak jawab some of the questions with my own opinion :)

Let's Check It Out! :D


1)Kenapa perempuan cun bersepah-sepah kat negara ni tapi nak jumpa lelaki yang handsome and stunning adalah sangat rare?

Ye ke? I rasa balance je! Maybe kita selalu jumpa perempuan cun dekat Facebook kot.Upload gambar terbaik dari 1000 keping! Lelaki susah sikit nak snap picture banyak-banyak. Asalkan boleh je. Cool what. Dari lelaki yang upload picture muka dah macam Adam Lambert lagilah rasa macam nak pingsan. Yang I dapat lihatla, sekarang perempuan cantik dah tak fall for hot+handsome guy dah. Keke. If Uols jalan-jalan Im sure Uols akan jumpa perempuan cantik with lelaki tak handsome atau lelaki handsome with perempuan tak cantik. Oh sumpah betul la apa tipu pula! ^-^

2)Kenapa bila orang dewasa cakap dengan kanak-kanak, diorang pun nak ikut pelat budak tu?

BAHAHA. Ini mesti kes masa baby-baby tak puas/sangap tak dapat cakap pelat sebab mak bapak orang dulu-dulu suka tampo kan mulut anak they'ols yang suka cakap pelat. And I pun setuju, diorang ni mesti annoyed bila baby diorang cakap pelat then dia nak biar baby tu rasa annoyed balik (macam dia rasa), so dia cakap la pelat balik dengan baby tu dengan harapan baby tu takkan cakap pelat lagi bila tau betapa pelik dengar bahasa pelat ( padahal dia( orang besar) yang nampak bodoh/hudoh, sebab baby comel je eventho pelat! HAHA)

3)Kenapa kulit yang putih dikaitkan dengan kecantikan wanita? Kalau kulit colour lain tak cun ke?

I rasa orang Malaysia ni dia nak cari kelainan dari yang kehidupan biasa. Yelah, mak-bapak-adik-abang-ipar-duai semua dah “malam” dia nak la rasa macho dapat pancing satu amoi kan bawak balik kampung. Semua nya "malam-malam" awek dia seorang "siang". Focus point gitu. Auuww jaguh kampung betul lah abang ni! >.<

OK SERIOUS SERIOUS, dari sini saja kita dah dapat baca yang pemikiran orang Malaysia ni belum CIVILIZED. Negara lain yang dah civilized mana ada macam tu lagi. Naomi Campbell pun boleh jadi super-model. Kalau kat Malaysia? HARAM jadah kena bann. Yang "bau-garlic" juga kau pilihkan? Eh geleng pulak? Elelele >:)

Pandangan AnisIzaty dan her frend, perempuan dalam Avatar pun nampak cun eh eventho warna biru? HAHA betul betul betul! :)))


4)Kenapa bila hari nak hujan, semua kenderaan atas jalan jadi laju? Kalau motor tu logik la sebab penunggangnya takut basah. Tapi kenapa yang bawak kereta pun laju ek?

ALA. Diorang dah penat tukar enjin EVO, Skyline konon-konon sekali tengok apek bawa motor kapcai lagi laju. Ohoi bakar line namanya. Or maybe dia semalam dia terjumpa pakcik tu angkut awek dia naik kapcai sedangkan dia dah habis riban-riban nak show off kat awek dia tapi malang tak dilayan. Ha tu la dia pergi kejar pakcik tu dapat splash air sekali pun jadi lah! Nak gaduh takut pula tapi depan awek mengaku 3 line Abang long Abang ngah Abang cik.Ehak!

Mak I selalu cakap kereta yang laju gila-gila tu maybe berak dia dah dihujung bonbon. Maafkan la dia. Hujan kan sejuk cepat rasa nak berak! nguiks :O

5)Kenapa harga tudung lebih mahal dari harga baju yang tak cukup kain?

Haih. Manada. Ada je tudung yang murah dah berkualiti. Ni semua nak beli ARIANI memang koyak poket la. Mak I beli dekat Ariani RM100+ sedangkan sekarang tudung tu lagi cepat rosak dari tudung pasar malam. Penjual tudung pun dah pandai tipu ea. Ei no good no good! -.- Astaga. Sebenarnya terpulangla masing-masing juga sekarang online pun murah apaaa. Isk. Soalan ni saja bikin kontroversi tau! Tanak jawab la macamni >.<

6)Macam mana kaum perempuan yang tinggal dihutan pakai pad time diorang period?

Heii benda ni dah lama kot I fikirkan. Uols pernah? Bayangkan, diorang korek lubang ke pastu duduk je selama seminggu(tempoh haid) tanpa pergi mana-mana? Discovery Channel pun tak pernah reveal macam manakan? Diorang dah la tak pakai baju. Agak-agak pakai daun kot pastu sapu kat batu! euw tehee :P

Orang yang tinggal di rumah panjang pun jadi pertanyaan yang agak mengganggu minda I juga. Macam mana diorang nak ehem uhuk uhuk( kawan I ni yang ajar cakap uhuk uhuk) dengan bini diorang dalam ribu-ribu orang duduk dalam rumah tu sedangkan just ada limited bedroom? I tengok bukan main beratur la anak-anak diorang. Take turn apa? keke :P auwww.

7)Kenapa toaster boleh setting sampai level 5 sedangkan level 3 pun roti dah hangus?

THATS WHYYYYYYYYYYY! Maybe ,ala 3 level macam tak cukup power. Ada 5 baru power! Sedangkan kipas dekat rumah ada 5 level. Tu yang dia nak juga buat 5 level. Mungkin inventor toaster dengan kipas tu adalah orang yang sama. Terbiasa buat apa apa mesti ada 5 level. keke! Level 5 mungkin diperlukan untuk menjimatkan masa pembakaran sebab 2 saat level 5 yang sama hasilnya dengan level 3 untuk 1 minit. Possible? yes no?


8)Kenapa kita tak pernah tengok orang psikik menang loteri? Kenapa takde sorang pun bomoh ilmu hitam kat dunia ni sihirkan Bush?

I setuju dengan AnisIzaty! Maybe sebab tokey kedai psikik tu sendiri psikik so dia dapat tauu kalau kalau ada orang psikik lain berniat jahat! HAHA!

Satu,sebab BUSH adalah ketua ilmu hitam/bomoh sedunia! Dua, dia sebenarnya diam diam berpangkat sebagai Tok/ Tok guru! Haha. Manala yang lain berani nak bomohkan.

5 comments:

  1. Hai anishaha, saya anisawesome. Hehehe. Glad u enjoyed the post. Waaaa tudung ariani? Mak I pakai tudung indon je. He he.

    ReplyDelete
  2. hello anisawesome :)
    best gila la ur post. haha enjoy gila baca semua entry! keep it up! love it!

    endon lagi power dr ariani penipu tu

    ReplyDelete
  3. hey!!!! great idea here!!! sukelah baca... pndah u blogwalking anishaha..

    anisawesome.. credit to you too. hehe

    ReplyDelete
  4. tq eeqa dear :)
    HAHA credits to anisawesome!
    tak terfikir aite?

    ReplyDelete
  5. hahaha...x bleh blah psl org kat rumah pjg...wonder jgk sbnrnye. hehhe :P

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...