Wednesday, August 04, 2010

Chocolate Biskut Chocolate

Selalu pagi pagi I datang office memang lambat. Office starts at 8.30 a.m tapi I dekatrumah masih relax mengoreng cempedak dan membancuh air teh susu untuk sarapan keluarga. Hehe bukan nak ambil kesempatan-lah. Biasa la orang muda bangun pun tak berapa nak awal. Nak keringkan rambut lagi. Nak conteng + pasang topeng dekat muka ni lagi. Nak pilih baju je dah ambil masa. Hihi.

Eleh ramainya menggeleng -.-' Uols tu bangun pukul berapa pula? Heee cakap orang je. Hee Tak Mayuuuuuu. Bangun mak kejut lagi ea ea ea :D

Yela yela yela. Dah kahwin nanti I dah berjanji dah nak berubah. Bangun pukul 3 pagi. Masak nasi lemak. Berniaga lebam lebam. Habis menjual. Siap siap kan anak-anak (cewah) Tangkas,laju,cepat bersiap untuk ke office! Fuh. Alangkah mantapnya plan!

Okay. Sebenarnya setiap pagi. I akan laju-laju pergi office sebab I suuuuuuka nasi lemak jual dekat luar office I ni. Fuhhhhh *.* Sedap! Maafkan I. Orang gemuk memang macam ni. Attracted dengan food! Tapikan, I tak tahu la mana datang untung dekat makcik ni sebab dia jual sangat murah. RM 1. sumpah! O.O

(esok I post gambar)

Maybe makcik ni bela ikan bilis sendiri
Maybe makcik ni ada ladang kelapa sendiri
Maybe makcik ni ada ladang timun sendiri
Maybe makcik ni ada ladang cili sendiri
Mana laaaah kita tahu :P
Makcik ni ada cita cita macam I. Eventho nanti sudah kaya, tapi masih suka-suka nak berniaga. Ahaks ^-^. Ehem besar cita cita je ni

Ha bila tengahari I selalunya suka makan benda-benda yang merepek. Dulu masa I sekolah dekat Johor I ada belajar satu perkataan. JAJAN. Hihi! Tahu ke? Tahu ke?

Jajan adalah makanan ringan yang selalu mak mak Uols tak kasi beli masa bershoppink barangan dapur di Mydin, Giant, Tesco, Jusco, Kedai Bodoh (ni ada nama kedai dekat rumah I), Family Store dan lain lain!

Encik Baba dan Mak cik Timah tak pernah merungut/membebel atas tindakan I dan siblings untuk makan Jajan. Pagi lepas subuh nak minum air coke, makan ice-cream. Memang slumber tak ada hal. Lagi worse, kadang-kadang diorang sendiri yang belikan berlori-lori untuk we all. Tak sihat? Tak bagus untuk otak? Senang bodoh? Entahla. Mak cik Timah kata "ayah kau dulu makan maggi je hari-hari jadi juga doktor. Kalau kau tak belajar je boleh jadi bodoh!". U rock la Mak cik Timah. Sayang you lebih!

Hehe senangkan? senangkan?





Taraaaaaaaaaa ^-^
Ini la biskut yang I suka makan dekat office :)
(rujuk gambar 2 dan 3) I sedih bila nak makan Teddy yang dah cacat anggota. sayang kan nak gigit kaki dia? tsk
I bet ramai lagi yang kat luar sana pun sama macam I kan kan?

11 comments:

  1. simpankan nasi lemak tuk aku 1..!
    nk rase~

    ReplyDelete
  2. Wah. HOMELLAH Awak nih!
    :) :)

    suke juge biskut cacat itu. Sodap!

    ReplyDelete
  3. kema: boleh boleh

    ana: haha tapi sayang nak gigit kaki dia. kiki

    ReplyDelete
  4. haaa...bolehlah belanja aku nasik lemak makcik tuh...
    dah gaji kan...dah gaji kan...hehehehe
    btw, biskut tu kegemaran adik2ku yg gadis2 tuh...
    swit2 >.<

    -bat-

    ReplyDelete
  5. dah gaji tapi dah nak habis dah nok.
    bagi mak sikit, bayar bil lagi. belanja adik2 makan. haaaa nangis aku!

    ReplyDelete
  6. haha . biskut mase kecik . dah lame tak makan . rindu lak ! :D

    ReplyDelete
  7. ehei! guys pun suka makan this chocolate biscuit eh?
    sama with my boyfie :)

    ReplyDelete
  8. eh same cam tersame je plan nak berubah pas kawen nanti..hahaha..

    p/s : saya mmg bangun awal pagi...=_=v

    ReplyDelete
  9. aaa suka juga biskut tu..comel jer;)
    tq2 sbb dah tukar link tu ..
    hehe~ weh3x mane ko punyer tmpat chit chat tu??ilg dh ker?
    susah lah nak bergosipp ;P

    ReplyDelete
  10. hehe oh nak chit chat dekat facebook terus :)
    sedap kan sedap kan biskut tu?
    hehe ur most welcome dearie :)

    ReplyDelete
  11. jack: hehe u bukan bangun awal. awal pagi baru nak tito kan ^-^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...