Monday, August 02, 2010

Jeans oh Jeans

Hello Barbie-dolls ^-^
Memandangkan Hari Raya pun bakal menjelang, ewah :)
Ya, I know, puasa pun belum lagi! Tapi I excited sangat la Uolssss!


Ok girls, FYI, im in the mood cari a new pair of perfect jeans. Susah betul nak cari jeans rupanya kan. Kawan-kawan I semua dah naik muak dengar I bebel-bebel everytime I menghadapi kesukaran mencari jeans. Yaaaaaaaa, so~ for today I nak share sikit tips memilih jeans dengan all my barbie-dolls yang miliki cutting macam I! Macam mana nak tau ada cutting macam I ke tak?

1) I berpunggung leper
2) Tapi lebar -.-'
3) Peha drumstick Ayamas
4) Bahagian bawah peha dipanggil apa eh? Haaa, bahagian kaki itu saya kecil.
5) Kepanjangan seluar saya 31 ( Ini levis punya ukuran :P)

Ya la, mana tahu dah save-save banyak duit, tapi beli jeans mahal-mahal tak nampak cantik pula! Yes, I pun dulu selalu kena. MENYESAL SANGAT. I orang miskin~ then kena tipu pula grrrr >,<

Who can wear bootcut/flare cutting jeans?




Oh this type is soooo for me and orang-orang yang macam I :) Kembang dibawah boleh menhasilkan effect macam menyeimbangi bahagian besar diatas dengan dibawah :)
So, peha ayamas tu boleh la disorokkan :)

Who can wear straight cutting jeans?




Ok, pada opinion I, straight cut akan nampak alil bit boyish and more relax look la. ALL bodytype, I repeat, ALL bodytype boleh guna this type of cutting. Sesiapa beli surely takkan menyesal sebab memang sesuai dengan all body type. It's really built for ease and comfort ^-^

Who can wear Skinny cutting jeans?




Memandangkan orang sekarang suka ikut trend. Ya this cutting sgt in-trend. TAPI, watch out, tak semua orang sesuai. Skinny boleh menyebabkan orang yang berbadan berisi dan berpeha ayamas kelihatan lebih gemuk dan seperti sesak pernafasan ye. Sempit semacam kan. Yang ukuran badan yang rendang-rendang + berisi elak la pakai skinny. If nak pakai sangat. Purlishhhh, pakai high-heels! Ini boleh mengelakkan Uols nampak pendek dan ehem faham-faham ya?

Who can wear High-Waisted cutting jeans?


Orang ramai panggil this type, as Mama-jeans.Yang BonBon mantap-mantap ha minta maaf anda memang bukan calon sesuai untuk kategori ini. Yang halus malus je boleh. Sebab akan memberi effect lebar ya. Yes, for me, Kim Kardashian didalam picture diatas just ok-ok la! hehe :P

Ok, Colour?


Mahu effect kurus harusla pilih warna-warna gelap. Kalau yang kurus mereka memang tak ada masalah ya. Boleh pilih apa warna pun :) Tapi BLUE memang warna classic jeans la. Lagi faded lagi cun ^-^

Size Miss Bon-Bon?

PUNGGUNG..

I tak biasa la sebut punggung-punggung ni. Kita sebut..er..apa eh..mangkuk? Opss geli-geli. Jamban? euwwwwww, rasa nak tampar-tampar orang! Ok, senang, bon-bon atau bahasa lucah/kasar/slumber Encik Bontot Comel! ^-^V

If leper macam Iols, kenala bersusah payah cari yang low-waist punya. Ini akan elak kejadian lebihan ruangan udara di Miss BonBon. Bila ketat, nampak sikit la Miss BonBon Uols tu macam sihat! keke :P

Jika berisi, Ya Allah, Maafkan la I Uols, I terpaksa nak membuat teguran. Low-waist bukan tujuan untuk me'nyeparuh'kan size asal Miss BonBon ya? Janganla sampai tunduk/duduk sikit dah nampak "lubang tabung rm0.50"/ credit card dibelakang! bluek.

OK selamat mencuba :)

4 comments:

  1. oit.. cik haha.. ak pOn der problem nk bli seluar jeans nih.. slalu jeans tuh msti lebar kt pinggang, kalu pinggang dh ok, ak nye drumstick plak nmpak besar+ketat.. yg mne ak ptot pkai?
    skrg nih..ak pkai bum saiz M..tp still kne pki tali pinggang

    ReplyDelete
  2. oh ok faham! :)
    ni sure pinggang kerengga kan?
    i think u shud focus dekat bahagian cawat. selalunya yang low waist punya pinggang rendah so dia tak sangkut kat pinggang, dia sangkut kat tulang pinggul. jangan beli super-low yea. just cari yang cawat pendek sikit.

    and kadang2 kan. you kene cuba try jeans brand lain. lain2 brand. lain2 cutting. maybe BUM tak ada cutting yang suit you :)

    ReplyDelete
  3. i pungong leper tp i suka pkai skiny!
    hey my 1st visit ur blog..i suke! follow! =)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...