Thursday, August 12, 2010

Jom makan makan

Ya ya. I jadi macam terikut-ikut buat post ni sebab semua pun blog I tengok mengucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan. Hehe. 1st day I masih steady saja sebab I dah cukup practice! I sudah buat pra-bulan puasa selama seminggu lebih (ganti puasa) so jejak bulan ramadhan I dah cukup macho tak macam orang lain. Macho. Steady. Kuat. Bertenaga!

Pagi pagi bangun sahur memang I senang bangun. Panggil nama saja I dah terjaga. Tak ada bangun sedar BUMM tidur balik. Bukan ya :) Taaapi. Yela budak budak zaman sekarang memang dah gila sikit. Bangun tidur, capai camera. Nah, snap satu picca. Ouh bukan, banyakkk kali snap. Almaklum, semua ada facebook , macbook , schoolbook bagai.Nak upload gambar baru bangun tidur nak buktikan yang naturale beauty lepas bangun tidur. Selepas itu baru basuh muka pergi sahur. Oh I tak basuh muka pergi sahur. Terus pergi dapur. Mata kenyit sebelah sebab tak tahan cahaya lampu. Tehee :P



Ni la muka I bangun tidur. Duh. Keciwa muka tuan puan sekalian nampak. Cecit hati ite :/


Ha, setiap kali I masak and try to snap picca. Haih, memang tak sempat Uols. Terus PUFFFFF hilang. Harini I cuba untuk hidang terussssssssssssss snap! OK?

Lepas berbuka, apa lagi terawih la kan? Ya, semua umat islam digalakkan mengerjakan solat terawih pada bulan ramadhan ni. Banyak fadhilatnya mengerjakan solat terawih ni.Ini la istimewanya bulan ramadhan, malam malam ada solat terawih.Usually, lepas berbuka, laju laju siap pakai telekung, terus pergi masjid. Pergi pergi masjid, kalau lambat memang penuh la parking. Sebab apa? Satu, dah satu rumah sampai 3 biji kereta pergi sekali gus. Seorang nak cepat, seorang nak terberak, seorang perut dah ketat lambat nak bangun :P Haa ya ya. I mengaku. Family I pun pergi 2 kereta sebab parents I nak buat sampai habis. Yang muda muda ni. Hehe macam biasa. 8rakaat sahaja dah cabut!-.-' Dua, awal-awal ramadhan memang macamtu. Penuh parking. Dah penghujung? Teka sendiri la ya :)


:) omel tak omel tak?


Oh ya, ramai yang tanya pasal si cantik sebelah I ni. Nama dia Manja( bukan nama tipu, memang nama sebenar ). Dia seorang amah. Opps. Dia cousin I-lah. Dia baik. Pandai cakap cina. Tak suka mandi. On9 24jam sehari. Hari hari tolong I masak, vacuum rumah. Memang macam amah kan? joke joke :P Thank You ngah ^-^. I wuff You! :)

Ok lah. Typing ni dah buat I semakin lapar la. Banyak membakar lemak dibahagian jari. Iaan jari I nanti kuwus >.< Ha one more thing, bulan puasa ni office I balik pukul 4 petang! Yeehoo! Nak korek hidung sambil minum dalam kereta!! oopsss.Dengan ini I hidangkan Uols dengan biskut Ikea. Tak boleh makan. Tengok je. Ep Ep kenapa ada yang jilat screen. Batal puasa batal.



Ok. Fullstop. Laparrrrr!! Gruk gruk ok bye! :(


SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN UOLS! ^---^

6 comments:

  1. woww.
    comelnyeee
    hehe
    selamat berbuka!

    ReplyDelete
  2. woof woof!
    Homel to the max awak!
    Ite enduu nak smayang ame2 ngn awak. wuuu
    haaa, jgn semunyik dalam almari taw kalau malas. nanti aunty timah marah! aum aummmm.

    p/s: manjeee, jage anis elok2 ye, kalau die nakal. piat buntut diee jee

    ReplyDelete
  3. anisa : heee tq dear! selamat bebuka and selamat menyambut bulan puasa ya :)

    ana: awakkkkkkkk! jangan la mayukan ite kat sini! ^-^ ite dah baik dah. ite tak nyorok dlm locker macam dulu-dulu :)
    winduuuu ngan awak juga!! jangan piat ontot ite la. aket!

    ReplyDelete
  4. my favvy cookies!!!!!!
    1 pack tuk aku sorang je. takde kongsi. haha

    ReplyDelete
  5. OMG SAMA SGT! favourite gila tau!

    ReplyDelete
  6. hhehee..makin comel cik anis ni ye..ehhee...mmg sahur tiap ari ea..dok dgn family mmg syiok kalu sahur ramai3..but kalu kt kolej..huhu...buhsan kan..makan oat ja tiap pagi..sedey..
    salam ramadhan jgk anis..(^^,)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...