Saturday, September 18, 2010

Hidangan Hari Raya Patutnya..

Memandangkan each and everytime raya semua orang akan terbayang-bayangkan makanan/juadah yang hebat-hebat, awesome-awesome seperti rendang, kuah lodeh, sambal udang, kuah kacang , ketupat, laksa dan bla bla bla.

Auwwww. Siapa kata I tak suka. I suka gila! Tapi dah 4 kali raya I menghadapi kesukaran untuk membawa Mr. Ailysm untuk berhari raya. Apakah nasib I untuk 10 20 30 tahun akan datang? Hmmmmm mari berfikir. Rata-rata memang setiap kali I bertandang ke rumah orang untuk sesi makan besar memang jarang orang sediakan juadah untuk mereka yang tak makan nasi ni. HAHA. ^-^ ok cut it right there. Bukan I nak lari dari adat..just I ingin menyuarakan suara kecil orang orang tak makan nasi ni...keke :D KASIHAN

Sebab dah banyak sangat makan rendang dan sedara mara seangkatan dengan nya.Cuba Uols bayangkan Iols yang kaki tala rendang pun boleh naik muak makan rendang. So,tadi I ter'browse satu benda. Uish. Perut terus rasa lapar! And tekak pun hilang muak. HAHA belum lagi makan ni. Baru tengok gambar :P GRRRRRR LAPAR






AUW SIAPA YANG BUAT OPEN HOUSE ADA HIDANG THESE CUTE NYUMMY BABY MACAROONS PLEASEEEEEEEEE INVITE ME!

OH PRETTY PLEASE! T.T



p/s: See kasihan this girl. Dia dah tutup mulut tak boleh tahan muak makan rendang sudah :P ( Poser sebenarnya!) And and yes forsure Mr. Ailysm akan tidak banyak karenah kalau Uols ada hidang these babiesssssssssss! swear to god! ^-^

Thursday, September 09, 2010

Oi Raya Datang Lagi


Hari ke 30 puasa :Tengok gambar dah tak lapar, HAHA >:) impressive!


OHHHHHHHHHH
urgh urgh urgh.

OH MAI GOODNESS.
Seriously esok nak raya? OH YESYESYES ^-^

Im surely gonna miss u Mr. Ramadhan. Do come again next year!
Hoh, berakhirlah tugas I yang perlu memasak setiap kali balik kerja.
Berakhirlah keadaan perut lapar kalau terlepas bersahur.
Berakhirlah routine I makan coco-crunch+susu everytime bersahur.
Berakhirlah perasaan I rasa nak buka puasa everytime tengok berderet air sejuk dalam fridge HAHA.
Berakhirlah perasaan cuak setiap kali terkentut, ingat dah batal puasa.
Berakhirlah keadaan kaum hawa tak pernah kisah tiba-tiba sibuk mengira haribulan bilalah nak datang si makcik period. keke :D

but well, i guess im so gonna miss those feelings :)

So girls, bila nak raya ni kena pergi pasar cari barang dapur nak buat rendang, ketupat, sambal sotong dan sebagainya!

OK pernah pergi pasar borong tak?

OK I BARU FIRST TIME PERGI TADI -.-

Tak sangka pada pukul 4 pagi. Orang semua tengah nyenyak tito kroh kroh dirumah, rupanya ada juga insan gigih dah membanting tulang mencari rezeki di waktu waktu itu. Tak tahu la apa feeling yang I nak gambarkan. GIGIH betul.




OI MERIAH NOK


p/s: OK I DAH STONECOLD GILAS NI. MALAM NI KENA TARUK TIMUN DEKAT MATA UNTUK KEJELITAAN KEESOKKAN HARINYA. AUWWWWWWW.Sekian saja laporan! Muahs xoxo

Tuesday, September 07, 2010

Selamat Hari Raya

I BUSY LAH UOLS :)


A lot of things to be done!
Tapi tak apa, dengan kesempatan ini, I ingin mengucapkan
SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA
kepada all readers out there :)Maaf la kalau ada terkasar bahasa atau post I menyinggung perasaan sesiapa. Hehe. Semoga semua panjang umur, murah rezeki hendaknya. Mari la bersalam-salaman. Yang baik hati boleh la hantarkan cake ke, biscuit raya ke kat rumah I! Hihi

This year, rezeki lebih sikit since I pun kerja for the past 4 months. So, this year I ada 3 pasang baju raya. Biru, chocolate, pink! And yes, I beli 3 type . Satu baju kurung modern, kaftan-cut with long dress inner and kebaya panjang :)
What about Uols? Hopefully ada baju raya jangan lah tak ada at all. Sedih I dengar tau.Ok how about kuih raya? Kuih raya rumah I sikit saja. Ada la a few balang. Cukup la sekadar memenuhi syarat menyambut hari raya right :)

Oklah all. Just a quick update from me.
MAAF ZAHIR BATIN YEA?


xoxo
muahmuah :*
Anis Haha ^-^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...