Sunday, November 14, 2010

My Baby Got A New Heart :')

Al-kisahnya baby-vi I jatuh sakit. Baby-vi terbatuk-batuk since minggu lepas. Kesian I tengok Baby-vi batuk teruk. I dah pelik sangat Baby-vi caket apa actually. Everytime I nak memulakan hari-hari I, mesti I mulakan bermesra-mesra dengan Baby-vi dahulu.

Biar Baby-vi warm-up , mandi kan Baby-vi sikit ke, yang hari-hari I tak pernah miss and I suka buat dengan Baby-vi ialah make-up session sambil tunggu Baby-vi warm-up! Baby-vi tak pernah buat hal. Baby-vi good boy. I sayang sangat dengan Baby-vi.

Tapi I dapat tahu Baby-vi caket teruk since Baby-vi try to help Genny. Genny caket jantung. Kesian Genny sampai dah tak boleh jalan itu hari. Baby-vi cuba bagi power dekat Genny. But sad, Genny is too sick at that time. Genny kena dapatkan a new heart. Uncle sebelah rumah Mr.Ailysm dah sahkan Baby-vi pun mengalami penyakit yang sama macam Genny.

Sedih I dapat tahu Baby-vi caket macam Genny. Berpeluh-peluh I dengan Mr. Ailysm nak selamatkan Genny. Tapi akhirnya terpaksa telefon doctor untuk bawakan jantung baru untuk Genny. Sedih I tengok Mr. Ailysm. I faham perasaan Mr. Ailysm bila dapat tahu Genny caket jantung. Mr. Ailysm baru je belikan kasut baru untuk Genny. Kaki Genny besar.Itulah Genny gemuk sangat. Eventho gemuk, Mr Ailysm suka manjakan Genny lebih dari manjakan I :(. Bagi kasut mahal-mahal. Tapi tak apa lah Genny, awak dah dapat jantung baru pun. Asalkan awak cihat macam biace ! :')

Tapi apa nasib Baby-vi I?

Hari-hari seterusnya batuk Baby-vi makin teruk. Ada satu hari tu. Baby-vi tersedak sampai pengsan. Naik risau juga I jadinya! Tapi I tau Baby-vi bersemangat kuat! Luckily, Baby-vi masih larat untuk jalan.

Tapi......harini Baby-vi tak dapat diselamatkan.Jantung Baby-vi betul betul dah lemah. Memang betul-betul tak bermaya. Soft je suara Baby-vi merengek. :'(( Penat jalan eh Baby-vi? I suruh Baby-vi climb tinggi sangat Jusco-Aeon baru tu! Ish jahat la I ni! :( tsk

Nasib ayah I baik susah-susah datang dengan mummy bawak jantung baru untuk Baby-vi! Hooray!! ^----^ Baby-vi dah sihat!! Tq to mummy and abah! :)



Genny Gemok(MBM690) and Baby-vi Handsome (MBJ777) ^.^


P/S:Peringatan-peringatan kepada Uols yang memandu kereta!
Ada tanya tak bapak Uols bila last sekali change batery kereta?
Hayat untuk batery kereta approximately 1 or 2 years je tau! Check Check Check!! Jangan tak boleh start macam I pulak! Kehkehkeh! Parah!

2 comments:

  1. Hakhak...tak tahan bile ayat "soft je sore baby-vi merengek"...nak terguling baca...next time jangan jump keta yang lagi besar..kalau keta u kecik..Memang dia sedut kaw2 nyawa batery.. :)

    ReplyDelete
  2. dia bunyi
    "ek ek.." then diam..
    I terus, "ha! mampus aku takleh start!"
    yiyan yia :(
    ITULA SI PANDAI SEKOR TU SUH I JUMP NGAN GENNY GEMOK! SELLING FISH TAU UOLS :(

    hee tobat nak kasik org jump

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...