Wednesday, January 05, 2011

I dah botak :(









Mungkin uols perasan yang I mempunyai rambut yang kurang lawa dari gadis-gadis diluar sana *menangis-nangis T.T

Memang. Memang tak lawa pun. Orang tua tua kata kalau rambut orang tu keras maknanya orangnya degil. Tapi masalahnya I tak degil pun. I ada kawan rambut sikit punya lembut. Kalah model syampoo "tak perlu guna sikat" tapi peraaaaaaaaangai. Iblis pun angkat bendera kalau datang dia punya degil. Nampak sangat nenek-nenek zaman dahulu suka belagak seperti profesor, tak boleh pakai :P

I ni duduk la tukar tukar syampoo. Sampai naik letih dah fikir macam mana nak lembutkan rambut ni. Ada orang suruh pakai syampoo mahal. Yes, siapa tanak. Tapiiiiiii. Siapa pula yang baik hati nak sponsor maintainance rambut I later? Sebab itu yo den tak berapo nak sanggup dan den redha dengan apo dah diberi dek tuhan yang maha kuaso :')

Tak habis dengan masalah rambut keras. Ha dah datang dah masalah baru. Rambut gugur!
Jangan cakap la. lantai dekat rumah tu kalau biar seminggu. Dah boleh sangat buat karpet. Nasib I tak suka karpet warna hitam uols~! ahaks :D

Pening-pening! @.@'



Kalau ada yang malas cuci rambut. USE this one! 2 hari tahan! ^^


I tak berapa prefer this one :|


Ini best. Red and Pink colour best! Wangiiiii :)


Tapi syampoo diatas maybe terlalu mild untuk rambut degil I ni :(
Which syampoo should I give a try on?



Ini ke?


Fatin syorkan this one. Kawan dia kata melebatkan rambut!



Atau ini? Feeling Hanis Zalikha sikit :D


Ini sajalah. Best juga ^^, Hiks ada signature pakar rambut tau!


ps:Please help me untuk menukar rupa "orang mati laki" ini secepat mungkin T.T tsk

10 comments:

  1. cube try test pkai shampoo clear..

    ReplyDelete
  2. i punya rambut pon macam u.sedih kann.i pon selalu tukar² shampu.ehh i sedang guna ba wang tuh laa.ok la so far.i nak pakai dulu satu botol then tukar balik pada syampu lama.

    ReplyDelete
  3. aku pun nak beli shampoo bawang tu nanish. tapiiiii mahal. so x jadi. sebab rambut pun mcm haram J. selalu tukar-tukar shampoo.
    skrg pakai pantene je. huhu

    ReplyDelete
  4. pakai syampu bawang.. silap2 pandai berkungfu mcm jackie chan.. huhu

    ReplyDelete
  5. sis.. kenapa kita mengahadapi masalah yang sama.
    sedih. wuuuuu nak nangis tgk rmbt org lawa2. heheh tula my mom pun ckp rmbt ikut perangai tuan empunya rmbt. keras mkne nye degil. hmmm mitos ke fakta ke auta? hehe

    ReplyDelete
  6. anishhh..
    saya suka awk lah.
    sebab tu saya tag awk:)
    ade masa jawablah yer

    ReplyDelete
  7. ni ke dia anishh yg anis syuhada tag tu.??waaahhh..hye anishh..promote syampoo nampak..

    ReplyDelete
  8. nak syampoo bawang.. nak jd mcm jackie.. huhu

    ReplyDelete
  9. u try dove dear. rambut i lg kasar, kembang dr u. i pakai dove lama2 jd lembut rambut. lg satu pakai olive oil setiap malam sebelum tido. murah je rm7 kt kedai2 jamu tu :)

    ReplyDelete
  10. try elakkan shampoo yg ada SLS, iaitu sodium laureth sulfate.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...