Tuesday, February 22, 2011

Tips Atasi Rambut Gugur! Sumpah Berkesan!

hello my babydolls :D

oh yea, memang tak sabar nak share! but first of all, untuk anybody yang tak tau apa hair-probs yang i hadapi tak lama dulu boleh click sini! and yes yes yes. ive got a solution about it! :)

so its been quite a while,ive been thinking lots about the probs. and mungkin kerana terlalu risau, jumlah rambut yang gagal berjuang untuk kekal bermaustautin bertambah banyak. jadi i ambil keputusan untuk langsung tidak memikirkannya dan bagus juga, i hanya terfikir bila tengok rambut orang yang cantik mengurai dan beralun lembut macam kim kardashian. hihi :P phew nasib baik! (wah) kecuali my bestfriend seorang ni, adlina. grrr

previous, im more attracted to cute syampoo's bottle or their colour or watever cute things bout em, but now, im nomore that type! sebaaaaaaab, syampoo yang decent looking ni la yang buat rambut i sihat! dan penggunaan pun sangat simple dan tak perlu leceh leceh nak apply moisturizer dah.
*campak botol moisturizer!


now,hanya 2 helai saja rambut akan ter-gugur (ye, TER) setiap kali basuhan rambut! wow kan wow kan?

kalau dulu, i runsing nak basuh rambut awal pagi sebab takut rambut tak kering bila nak ke kelas. sekarang dah tak ada masalah, xpayah susah susah nak blow! siapa yang suka ikat rambut or simpul buat bun ke apa. oh, rambut tak akan mudah bersimpul dan berketak! siapa rebonding rambut, ha rambut tak yah risau patah! serious sei. swear awak, kita tak tipu !


Ha,ini serum yang sangat sangat bagus. Mahal sedikit berbanding yang lain (bagi i la) tapi ia sangat berkesan (sebotol rm50) usually, saloon sahaja akan jual, atau kedai menjual peralatan rambut, tak ada dekat mall rasanya :) oh ya, almost lupa, serum sebaik-baiknya beli yang water base. sebab, waterbase akan penetrate(masuk/ meresap) jauh kedasar rambut tau! :)

Tips menggunakan serum rambut
sila hanya apply bila rambut dah 70% kering. Maksudnya, selepas basuh rambut, keringkan guna towel and let it dry sehingga 70% kering. apply di hujung-hujung rambut. barulah serum dapat masuk kedalam rambut dengan baik! :)



my hair's new bestfriends! oh jatuh cintan x)

Saturday, February 19, 2011

Harapan Seorang Bapa

sambungan ;

Eh, better text abah. boleh kerek kerek sikit dah habis degree. hm mana tau dia offer hadiah best! hm apa ea nak minta kalau dia tanya nak apa? heeeeee bestnya bestnya! nemmind, mukadimah dulu ^^

Haha : horrey! Im free! Ive finished my degree! Hehe thanks alot bah for your continuous support!

*teet teet teet*. yes, replied! sure tadi susah sangat fikir apa benda special sangat nak bagi ni. cepat cepat baca text msg. mintak mintak dia tanya i nak apa!

Abah : HORREY! makesure 3.5 and above!

OMG, my abah ni. tsk T.T
tak berani nak mintak apa apa terus :'(

Friday, February 18, 2011

Semangat AF9 Melanda x)

Debaran semakin terasa-rasa. Bak iklan dekat astro, kita dah kena standby tisu berkotak kotak mulai sekarang sebab takut kehabisan stock tisu dekat kedai kedai seluruh Malaysia sebab didatangi bahang dan demam AF! Dengan itu, tisu akan menjadi barangan kawalan . ini akan menyebabkan customer demand exceeds supply dan dengan itu price will be increased. scarcity will occured! oh nooooooooo *tutup muka guna tangan*

Tahun lepas, semangat berkobar-kobar nak tengok AF8 sebab jakun gila ada kawan dari university dapat masuk AF! Tiap tiap minggu tercongok melekat depan TV. nad emillia punya pasal , kering juga credit i asyik afundi pukal untuk dia! eceh ~ . lepas habis tengok nad, tutup tv, kroh kroh tido !

over, manada, kena tengok shahir dulu, baru boleh tutup tv and tito lena kroh kroh ! hihihihihihihihihihi. tapi cho cad, cahir caya konon kena cancer, cian cahir caya. tapi baru nak kesian, rupa rupa nya tettt. nan ado! buang karan je :P

Tahun ni,dikejutkan lagi. Seorang lagi, dapat layak ke stage top 20! Hati mana tak bangga, kawan berbakat beb! So ini hari, uols diluar sana tu meh tolong i. benda ni tak payah keluar duit beb, hanya guna hujung jari jeeee. senang sangat sangat.

Please Vote My Friend, Fahrur Raqib Abdul Majid For Akademi Fantasia 9.Follow Those Step To Vote:

01 : Daftar ASTRO http://bit.ly/hEux0Q
02 : Sahkan email
03 : Buka link AF http://bit.ly/h9t43j
04 : Cari "RAQIB dari MELAKA"

cepat sikit tau. ada sorang tu dah 62 votes! everyday boleh vote. Tapi satu hari sekali je ! Please click that vote button everyday!

so, anyone out there yang kenal dengan raqib ni rajin rajin kan jari anda! tak menyesal punya, suara bro ni mantap bokan main :) Afghan pun boleh bungkus balik kampung dan kecewa dengan diri sendiri la kalau dengar raqib nyanyi! barang baik punya x)

oh yes, budak budak MMU dah boleh sangat vote! another talented dude from our university uols! and yeah this dude adalah ex- SKJDP, SULTAN MUHAMAD & MOZAC! alah, yang tak kenal pun boleh hee!

hensem baru nak vote?

ha nah tengok sini ! raqib ni comel orangnya. belum dengar suara lagi. meremang you! :)





Keseronokan Anak Jembalang :P


Urgh Super Duper Muper Zuper Nuper Kuper Tuper









How Happy Mappy Zappy Lappy Gappy Dappy Tappy Vappy Xappy Zappy am I Today :D
Ive Finished My Degree :')
Im So Looking Forward For A LongLongLongLong Happy Holiday Indeed!

Body dah lesu macam sayur sawi 10 hari terbiar tanpa air. Muka dah sembab pucat macam zombie. Rambut kusut masai macam 7 hari sesat dalam hutan. Mata dah berpinar macam pakai spek power 700 sebelah kanan dan 150 sebelah kiri. Tapi kebahagiaan hari ini sungguh berlainan dari hari-hari biasa dan sebelumnya. Aku panjatkan setinggi-tinggi kesyukuran kepada-Mu Ya Allah. Alhamdullilah.

11.30am habis exam....

Haha : Mummy. Im so happyyyyyyyyyyy :D
Mumy : Hehe macam mana exam tadi? susah?
Haha : (berubah muka) Susah~
(mumy tengok exam paper)
Haha : Tapi dah habis dah :D bestnya! -.- eventho susah!
Mumy : (senyum lebar) Habis dah nis...(sambung senyum) I noe ure happy. Nampak!
Haha : hehe. Thank you. Thank you :')

(shake-hand lama lama lama gila sampai tersingai2 senyum dua orang)
(cool)
(oh tipu)
(buat-buat menjerit2 berlari2 pergi dapur. padahal sebak, cover tanak kasi macam pondan menangis)
I noe she's happy aswell :')

*ps: hadiah? anyone?

Friday, February 11, 2011

Tips Makanan Sihat Secara Mudah

Kalau nak diikutkan lately memang i banyak makan makanan yang disukai kaum kaum lemak. yelah dapat mereka tambah zuriat lagi. Yang nenek lemak dapat cucu. Ye, dah 3 generations :P beranak pinak dalam badan. mana tak heppy.

so ceritanya, lastnite, nawa called, biasala propa nak bagitahu gossip hangat. dari gossip hangat. menangis-menangis. ketawa-ketawa. serious-serious. mencarut-carut. tiba-tiba terselit cerita dia 23 tahun tapi mempunyai organ berusia 17 tahun!


siap bagitahu body dia kolestrol free, tahap kalsium dalam badan bagus sampai umur 98 tahun pun masih tak bongkok (hehe over aku), jantung 17tahun dan kuat seperti pelari watson nyambek lah etc!( over tu memang aku) hoi,terbakar la mak! sambil chit chat i pon tak lengah pose pose depan my big mirror ) dan mula la bermantera "mirror mirror on the wall, who's the healthiest among us all?" SHAIT xnampak my image!! T.T (tipu tipu, padahal semalam mamai dan ,mata dah kabur)

:O harusla mak sentap! (menangis kat bucu bilik)

Oh mencarut tak membuahkan hasil wahai anis. Dan badan yang kurus pun tak menunjukkan level colestrol dalam badan kita. kita perlu badan yang sihat! but , apa usahanya?

as for a start, im having this as my breakfast!





ini namanya soup cendawan + spinach! Nah recipe i includekan sekali :)


bahan-bahan
satu ikat bayam
satu mangkuk cendawan tiram
2 ketul bawang merah bawang merah (dihiris)
sedikit ikan bilis. dalam secubit boleh dpt 10 ekor :P
air semangkuk
garam dan black paper secukup rasa
1/4 kiub ayam
satu sudu besar minyak

cara membuat :

1) panaskan minyak dan tumis bawang merah dan ikan bilis sehingga naik bau.
2) masukkan air. kalau suka sup lebih. sukahati la nak berapa banyak airnya :)
3) tunggu hingga mendidih
4) masukkan cendawan. gaul dan biarkan ia mendidih balik.
5) masukkan segala perisa seperti garam, black paper, dan kiub ayam secukup rasa.
6) padamkan api. dan segera masukkan bayam. gaul!

DAH SIAPPPPPP!

ps: sesiapa yang nak tambah mee, bihun or plain maggi mee macam i. boleh je tambah :D



SIAPA YANG NAK UBAH KALAU BUKAN DIRI KITA SENDIRI! peace yaw!

Wednesday, February 09, 2011

Saya Benar Benar Rindu. Ah Tutti Fruitti

anish miss " you " :(




enjoying " you " with my girls :')




oh im loving " you ":')




" you" have made me comot hiks :')



but no biggies, we are in love right?





so now, I need to meet " you " so badly :(

TUTTY-FWEUTTY :'(

someone? take me! T.T


ps: Siapa kata makan ni tak sihat? Tekan
sini dan baca betul-betul :)
eee kan awak dah mayu~ awak awak yang semua suka sakit perut and tak shuka berak. boleh baca. jangan segan segan. ok ok kita tutup mata ok. ok dah, tak nampak pun :P teehee! :* much love xoxo

Saturday, February 05, 2011

Kimia

ah indahnya moment bersama girlfriends dari zaman tak matured- pre matured, baru nak up sampai dah betul betul up macam kuih apam balik sekarang. Merekalah yang benar-benar faham dan kenal siapa diri kita .oh simply true. no doubt, till todaykan rasanya macam tak pernah je ada erti bosan bila ada antara mereka yang ajak minum-minum, lepak, window shopping, makan ice-cream, karaoke, picnic. ah semua :)

semestinya, inilah moment yang i paling suka sebab ya, boleh share gossips terhangat, boleh share problems, bila ada probs surely released gila bila dapat luahkan. since i tade siblings perempuan, kawan-kawanlah teman yang paling close to heart besides of having Mr. A :') *srot srot

and oh yea, kehidupan reality i memang sangat berbeda dari yang uols cuba bayangkan. jangan bayangkan. scary je yang uols bayangkan -.-'. gila jahat. Haha. Dengan kawan-kawan I ni jenisnya lebih gemar bergurau secara open. Seperti ini x)

-.-' bukan nak bangga tunjuk benda-benda macam itu. Its like, bila kita betul betul rapat, benda sensitive pun boleh jadi gurau. Tak ada hard feeling at all. Yeagh. See,muka masih senyum. Tapi astaghfirullah..nawwar, nawwar tak senonoh! weiks :P gigit jari tu kang!

See, manada plastic. Bila senyum, muka ada ketat sikitlah. Tapi bila ketawa, habis skru longgar satu muka. Haha. Yea, activity sihat seperti bahan-membahan kawan-kawan menjadikan bonding tu haih susah nak cakap. strong gitew! vely vely stlong ^^. macam manissss je dengar eventho macam hagham sebenarnya. Yolah, bak kata orang. "orang melaka" cit

Infact, seluruh malaya ni suka cop orang melaka ni kurang senang sikitlah didengar ayat ayatnya. TIDAK! (menjerit kuat sikit) ok cuba imagine, someone tu bermulut manis, tapi they talk shit behind ya? and mengeluarkan statement "i never talk shit about my own friends" oh that is so euw kan kan. tabaik tau. better be urself je :) (add, sila jgn ketawa )

Reality is still reality rite? so, oleh kerana itu, kami tidak mengamalkannya.bad bad attitude. alah, senang cerita kalau semua benda nak sentap, berpeloh la nak layan. ha cakap je macamni "taboleh gurau pergi surau"! haha :D

Haha pics yang selalu orang post selalunya gamba yang terbaik yang mereka mampu captured 1 daripada 1000. Tapi persoalannya, adakah mereka sebenarnya benar benar seindah itu? TET! tengok jelah minah paling kiri tu. kacak! :8) meet in person lagi hensem tau~

teehee. dah macam tak ada pinggang jadinya. and oh miza maafkan i ok kalau gamba u tengah jadi avril terpampang kat sini. Manalah tau, mungkin edry abdul halim baca blog i and dia memang tengah cari protoge rock kan? auw miza, i tengok u sampai lelap lelap mata feel. amboi, add pun sama. apa teruk sangat tu add? keh keh keh :>


Masa ni, miza membuat percubaan untuk terbang dari jarak dekat untuk me'nyempat'kan dirinya masuk kedalam gambar yang bakal dipotraitkan. LOL :D ure so funny girl.

ha ni i nak tanya. kaw ado? NAN ADO! ada nak buat pro pic menggunakan gamba ni? tak ado kojo den tayang lubang hidung. Haha! auw marah nawwar. but actually, comel juga kan kalau buat pro pic ;D . this is uber cute babe. :)

ha yang paling kiri tu sharina. nama manja cina. oops macam hana tajima? hee cina tajima pun boleh! yunalis pipa pun ada, yang baju biru tu :P


Comel je kan kalau dah ready kan! T.T

semua orang pun bole tipu-tipu sweet dalam gamba! hikhik saja je nak buat slot dibelakang tabir untuk today! so tadelah kalau meet in person sekor sekor dok terkujat tengok perangai masing-masing rite. perempuan pun ada je time when they bertukar jadi slumber, rock and fun. aksi aksi macam orang kena sawan tu. anggap je macam normal. memang normal pun. no hard feeling uols! till meet again. btw, saja tulis tulis cari pasal. enjoice :)

Wednesday, February 02, 2011

Mana Aci!

sungguh tidak berhati berperut. jahat! tsk T.T

Terima Kasih Daun Keladi



TADA TADA ke TARA TARA TARA~

hello :)
dah lama actually iols menghilangkan diri sebab iols rasa seperti tiada manusia yang memperdulikan blog iols. awassss uols! uols tak mahu drop comment, iols tanak update :P weiks!

Oh well what can i say, phew, iols busy mengalahkan pengusaha lembu sekarang ini tau. memandangkan iols bakal menempuhi musim lembu mengawan. so iols busy nak set up tempat tempat yang strategic untuk lembu lembu bla bla bla...NAH! TET! actually, iols bakal menempuhi musim perperangan di dewan peperiksaan nextweek, iols saja je update blog sebab konon-konon nak dapatkan wish wish "goodluck exam anis" di muka-buku iols dengan penuh harapan yang menggunung-gunung, tapi iols tau, iols bakal kecewa. auw =(

Special thank you to anis syuhada for tagging me and giving me this versatile award! truely honoured :)

since iols ni versatile. eh . since iols pun tatau celah mana iols versatile tapi sedikit terharu bila ada manusia yang masiiiiiiih menganggap iols versatile *lambai lambai kain.
sankkkkkyou awak oh sankkkkyou :')

ok, menurut tagg yang dikenakan iols kena perasankan diri iols dah melampirkan sebab-musabab kenapalah iols rasa diri iols versatile. ahaks. nvm, iols akan berusaha sedaya upaya! oh yes, pasti sahaja ada pihak pihak yang berasa kurang senang bila iols mula bersikap sebegini. harap bersabar >:) keh keh keh. best best oh haku tak sabar!

1) iols boleh jadi amah.
  • rambut tak bersikat dan bau goreng, muka berminyak, baju lusuh, tak mandi dari pagi sampai petang. and i like it :8)
2)iols boleh jadi mak yang garang
  • jerit jerit siapa yang sepahkan rumah
  • bebel bebel bila semua orang malas
  • pok pek pok pek sebab kucing suka masuk rumah dan koyakkan langsir dan makan roti butterscotch!grrr :S
3)iols boleh jadi dr. fadzilah kamsah
  • kalau bff iols mengadu masalah mmg iols la orang suka membebel panjang.
  • keluarkan statement good good mmg hobi iols.
  • tapi yang pelik, makin ramai plak yang datang mengadu. penatlah iols nak bebel :P
4) iols boleh jadi laki
  • bab macho ni wa malas la nak kepoh kepoh. semua orang tau kan HAKAHKAHKAHKAH
  • iols ada misai semula jadi. recently, ada penemuan baru. iols dikurniakan janggut 2 helai T.T tsk
  • iols diberitahu iols ada halkum. sbb ada sebiji halkum di leher iols bila diketuk akan rasa sakit gila nak mampos. oh yeah, Mr.A yang cakap tu halkum. ceit. iols percaya tetiba.
  • iols tertarik dgn gadis gadis cantik auww boleh mengurat!
  • iols suka spoof movies :P
5) iols boleh jadi diva
  • iols suka bersiap over over. iols tak perduli apa kata orang :P
  • iols suka datang lambat. well, divaaaaa kan siap 3 jam. carotsssssss. awas uols yang cakap iols diva!
  • iols memang menjadi bahan gossip orang lain. yelah, mana orang yang tak cemburukan diva kan. OH SANKYOUUU ALL OF YOU ARE MAKING ME MORE FOFULAR & FAMOUS AMOUS! all hail!~
enafla 5 je kenapa iols rasa iols versatile. iols dah mula terbatuk batuk ni maybe ada la uols uols yang dah mulakan sesi mengumpat iols tu. awassssss! :P



malash iols nak layan gossip gossip hangat! jemput makan tutti! ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...