Tuesday, February 22, 2011

Tips Atasi Rambut Gugur! Sumpah Berkesan!

hello my babydolls :D

oh yea, memang tak sabar nak share! but first of all, untuk anybody yang tak tau apa hair-probs yang i hadapi tak lama dulu boleh click sini! and yes yes yes. ive got a solution about it! :)

so its been quite a while,ive been thinking lots about the probs. and mungkin kerana terlalu risau, jumlah rambut yang gagal berjuang untuk kekal bermaustautin bertambah banyak. jadi i ambil keputusan untuk langsung tidak memikirkannya dan bagus juga, i hanya terfikir bila tengok rambut orang yang cantik mengurai dan beralun lembut macam kim kardashian. hihi :P phew nasib baik! (wah) kecuali my bestfriend seorang ni, adlina. grrr

previous, im more attracted to cute syampoo's bottle or their colour or watever cute things bout em, but now, im nomore that type! sebaaaaaaab, syampoo yang decent looking ni la yang buat rambut i sihat! dan penggunaan pun sangat simple dan tak perlu leceh leceh nak apply moisturizer dah.
*campak botol moisturizer!


now,hanya 2 helai saja rambut akan ter-gugur (ye, TER) setiap kali basuhan rambut! wow kan wow kan?

kalau dulu, i runsing nak basuh rambut awal pagi sebab takut rambut tak kering bila nak ke kelas. sekarang dah tak ada masalah, xpayah susah susah nak blow! siapa yang suka ikat rambut or simpul buat bun ke apa. oh, rambut tak akan mudah bersimpul dan berketak! siapa rebonding rambut, ha rambut tak yah risau patah! serious sei. swear awak, kita tak tipu !


Ha,ini serum yang sangat sangat bagus. Mahal sedikit berbanding yang lain (bagi i la) tapi ia sangat berkesan (sebotol rm50) usually, saloon sahaja akan jual, atau kedai menjual peralatan rambut, tak ada dekat mall rasanya :) oh ya, almost lupa, serum sebaik-baiknya beli yang water base. sebab, waterbase akan penetrate(masuk/ meresap) jauh kedasar rambut tau! :)

Tips menggunakan serum rambut
sila hanya apply bila rambut dah 70% kering. Maksudnya, selepas basuh rambut, keringkan guna towel and let it dry sehingga 70% kering. apply di hujung-hujung rambut. barulah serum dapat masuk kedalam rambut dengan baik! :)



my hair's new bestfriends! oh jatuh cintan x)

9 comments:

  1. apply kat hujung rambut? bukan kat scalp ka?

    ReplyDelete
  2. apis: yes bro, apply dihujung not scalp! later, berkelemumur plak ur scalp! :) sebab serum usually untuk menghalang dari rambut jadi bercabang dan freezy :) selamat mencuba!

    ReplyDelete
  3. owh,. yerp i know serum mestilah d hujg rambut.,.
    best ae head n shlders.. hehe
    skang ngah pki clear

    ReplyDelete
  4. yesss! pandai pun you :D
    best best! ada cooling effect gak! cam menthol x)

    ReplyDelete
  5. anis sayang. i got problem dengan hair fall. sangat teruk. :( boleh bkesan ke pakai head n shoulder tu? yang serum tu mana nak cari. kalau tak pakai tak berkesan eyh? :P

    ReplyDelete
  6. oh ye la. mula mula i thot cam tak berkesan sbb first time tu guna sbb shampoo i dah habis. so i just simply use shampoo yang ada dekat rumah.tiba tiba bagus pulak! :) ya serum tu boleh beli dekat dp! er...satu floor dgn chic king setau i. hee :)

    ReplyDelete
  7. sure ke serum tu kurangkan rmbut gugur?pakai kat ujung2 rambut ae?kesan perubahan tu lame tak nak tggu?

    ReplyDelete
  8. syamin dear, serum tuh not for rambut gugur tau. itu untuk atasi rambut bercabang sebab kerap pakai ironing tools, warna rambut and apa-apa styling rebonding ke, perming ke. camtu la.. pakai dekat hujung rambut secara kerap. insyaallah rambut akan kekal lembab and shinning! :)

    ReplyDelete
  9. Hye anis...i ade mslh rmbut gugur yg sgt teruk..dunno wut to do..its it okay to use dat shampoo?n serum tuh nk cr kt mne ea.,?-anna-

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...