Tuesday, March 29, 2011

Kalau Aku Pun

Memang all this while tak pernah ada gutts nak meluahkan perasaan gila meroyan marah-marah dekat kaum adam/hawa yang cukup main manis bila mahukan sesuatu. Memandangkan kalau anyone yang nampak cam bold semacam, akan di banned sekeras-keras daripada hidup dengan normal untuk bercampur gaul dengan masyarakat (nak nak kalau cam emo macam orang mati laki dekat fb atau twitter or wat so ever laman so-sial)

kalau adaa button dislike, sure hancur orang click everytime dia update status. sadis. tsk

Ish sacry-nya kehidupan dipulaukan. maybe sebab ada satu aweks ni memang tahap keberanian dia dah mengalahkan tahap super-saiya, iols memang tabik bukan sekali. berpuluh-puluh kali sampai tangan lenguh pun ni. betul ni doh. rehat jap boleh?

Dah la cantik. berani. slumber. pandai. oi boleh tak jangan full package sangat please, jatuh cinta karang haa! berdosaaa tau kite!

dear awak, (cewah terus awak~)


iols paling terpaling paling-lah terhibur baca post terbaru awak ni. berani betul awak meroyan. eh jgn takut awak, saya gay saya ok! ha ha

sabar uols. i bagi link ni, siapa yang nak sibuk sangat nak tahu apa yang iols sukakan tu. click sini please, and baca sampai habis. put it this way, kalau lelaki-bygkan post itu for girls. kalau ure a girl- baca post tu terus. tayah tukar tukar. luahan perasaan betul! aih, menggeletar-lah i. setuju sangat! ahhhhhhh! ;)

ps: aum! iols pun garang tau. uols je tak tahu lagi.




Wednesday, March 23, 2011

Tahun Depan I Kahwin!

OMG! Next year I kahwin? *pengsan*

Ehei, kerja gila ke apa? Walaupun I nampak gedik mengeletis tapi tanggujawab yang nak dipikul memang terasa amat berat tau. guni beras pun tak larat angkat. ni pula perkahwinan! :P


1.HOW OLD ARE U?
- proudly 23 yrs old!

2)ARE U SINGLE?
- im not married yet :)

3)AT WHAT AGE DO YOU THINK U'LL GET MARRIED?
- at the age I dah ada stable job, rumah banglo 3 tingkat, kereta idaman 3 bijik. huh!

4)DO YOU THINK YOU WILL BE MARRYING THE PERSON YOU ARE WITH NOW?
-*thinking* loading...loading.. (this might take a while..)

5)IF NOT, WHO DO YOU WANT TO MARRY?
- with who,thats not important to me, tapi biar yang soleh, cewah ;)

6)WHO WILL BE YOUR BRIDEMAID AND BESTMAN?
- is there anyone yang willing? :)

7)DO YOU WANT A GARDEN OR BEACH OR TRADITIONAL WEDDING?
- aigo, question uols taboleh lagi detail ke?*hint* kita kan ada adat :)

8) WHERE DO YOU PLAN TO GO ON HONEYMOON?
Hawaii. tasabar nak tengok perempuan pakai cengkerang. auww masyuk!

9)HOW MANY GUEST DO YOU THINK U WILL INVITE?
- ni nak tanya-tanya ni. nak datang lettew. kihkihkih

10)WILL THAT INCLUDE UR 'EX'ES?
-X Y Z ke, datangla. why not? my future husband's X Y Z pun invited! no biggies :)

11)HOW MANY LAYER OF CAKE DO YOU WANT?
- Nak blueberrycheese handmade by AmalinaYazid! 18tingkat! wuhoooo. burp!

12)WHEN DO YOU WANT TO GET MARRIED? MORNING OR EVENING?
-aigo. yang normal-normal pukul berapa tu ha. iols follow~ :D

13)NAME THE SONG/TUNE U WOULD LIKE TO PLAY ON YOUR WEDDING DAY?
- haih. jangan lagu pelamin ku musnah sudah. berpeluh iols nak cover cun nanti ;p ngeiks

14)DO YOU PREFER FINE DINING OR JUST FORK AND SPOON? KNIFE?
- alaaaa. susahnya soalan. kalau salah jawab how? FORK&SPOON >.

15) CHAMPAGNE OR RED WINE?
- Biar legend air sirap orang kahwin yang menghilangkan dahaga tu dihidangkan! gaga

16)HONEYMOON RIGHT AFTER THE WEDDING OR DAYS AFTER THE WEDDING?
- sukew lettew korek korek ni kan? :P right after akad nikah lah! (HA TAU TERBELIAK BIJI MATA)

17)MONEY OR HOUSEHOLD ITEMS?
-aaaaaaaaaaa awak ni. kang kite jawab nak dua dua awak mengumpat kite kata kite tamak!

18)HOW MANY KID WOULD U LIKE TO HAVE?
- makin kerap, makin banyak. BOLEH?

19)WILL YOU RECORD YOUR HONEYMOON IN DVD/CD?
- haha nak nak! nak show off kat cicit." cun kan oyang dulu? macam Adriana Lima-puluh kan?" *keningkening* kehkehkeh

20) WHOSE WEDDING PLAN U WOULD LIKE TO KNOW NEXT?
-siapa siapa nak jawab tagg me! i'd love to read those answers
! :)

thanks eeqa, for tagging me ages ago!

Muncho Love, anishaha!

Tuesday, March 22, 2011

To whom that may concern

I know ure reading my blog. Since banyak problem happened because of you. Ive decided not to delete any of my post :) what i did wrote, its a fact. EVERYONE hates you :) congratulations!

Monday, March 21, 2011

Merong Maha Wangsa Maju!


Hampir hampir tak berminat tengok since Mr.A cakap HMM(Hikayat Merong Mahawangsa) tak syok tengok. Not worth it he said. Tapi since I baca reviews macam ramai cakap best gila. Ai, which one ni? I decided tgk sendiri.

Cerita best gila! Congrats to KRU! Nak baca sinopsis sila baca( sini ) Memang byk effect CGI yang KRU guna dalam pembikinan ceritanya. Which is for me, bravo la 2nd trial from Cicakman yang sengal sengal ubi tu. ha ha!

Apa yang best:

1) Dialog memang bahasa melayu purba which satu line je cakap tapi memang pandat! tak merepek-kerepek. Memandangkan Malaysian asyik bercinta je tak habis habis. Dialog asyik "I cintakan you, i cinta kan you" bluergh.

2) Menggunakan lebih 300 pelakon pada satu masa! memang wow! pandai KRU cari watak rakyat .dia ambil mamat mamat yang kudut and keding gila babi biarkan cam nampak Merong tu gabak! peh, 300 tu,banyaknya nak bayar! x)

3) Khir Rahman (as Kemawas) memang hero habis! I seram sejuk and menjerit geli bila dia start nak rogol Princess. Dialog dia mmg macam gampang ha ha dengan suara yang eeeeeeeeee rasa nak tampar tampar! cukup la dengan kepala botak and hodoh then ckp "selamat malam sayang" grrrrrrrrrr ha ha! Bahasa kiasan yang sgt gatal "empangan kalau sudah dibuka, masakan dapat ditahan airnya" LOL!

4) Ying Ying (as inang princess) very very funny! Just pelik sikit kenapa inang dan princess tak cakap bahasa cina sesama sendiri. sebab dua dua kan from CHINA. haha KRU mungkin dah tak perasan kot sebab dah banyak bahasa nak translate sana sini. he he :)

5) Costume cerita epic memang awesome. Tak adalah cerita asik asik berkemban, and semua pun asal boleh. Eventho tak lah sehebat Spielberg tapi this is only 2nd trial, tapi dah membuahkan hasil yang amat memuaskan! lagipun baru 8juta kos. belum lagi macam hollywood beratus juta satu film! :P tahniaaaaaaaaaaah!

6) Barulah I cam tahu cerita asal usul Merong Mahawangsa. Tapayah susah susah baca buku sejarah yang baru buka 10minits dah menguapppppppp! hi hi :) Bagus betul pendekatan yang KRU buat, since budak budak zaman sekarang, even budak 6 tahun dah pandai guna Ipad! T.T

7) Memang betul orang dulu-dulu ada mengamalkan ilmu kebal. Black magic pun memang betul wujud dan ada didedahkan dalam filem ni. And and prinsip archimedes pun siap ajar dalam ni! ha ha! teringat waktu kecil dulu, main kanta pembesar tengah tengah panas terik untuk bakar daun, masa session lab sains! ^^ eksited!


ps; best betul kalau dapat tgk wayang berbaring dalam bean-seat macam dekat 1st avenue tgv ni! view here!


Sunday, March 20, 2011

This Time I Do Believe

Kalau sampai cuti sekolah atau senang cerita cukuplah dengan hujung minggu, tol melaka tu memang beratur panjang sampai melimpah-limpah sampai ke highway. Singaporean memang suka melaka. ya lah, maybe historical city tapi yang pastinya tempat-tempat historical ni diorang tak pergi kot. Mall yang penuh gila babeng punya :D

Yes, i have to admit yang melaka good's prices memang masih berada ditahap yang OK tahap dewa. nak makan, duit ada RM5 pun survived. siap minum air sirap limau ice lagi. hihi. Silap silap boleh beli singam (chewing-gum) buat kumuh-kumuh x)

Since my friend semua dah kerja and belajar pun jauh-jauh. Just weekend sajalah waktu yang dinanti-nanti. Berbalik kepada prob diatas, kan I did mentioned Melaka penuh dengan visitors, so, what we did ,we all akan keluar awal untuk mengelakkan kesesakan. Wah, feeling macam duduk KL auww -.- Melaka Maju 2010~ motiffffff? :P

If uols nak tengok wayang, wah harga masih standard, rm10 per movie. and if datang on weekdays, and show ID card dapat rm6. Murahkan murahkan. Parking pun weekdays rm2. weekends rm3 Flatrate (only dekat Hatten Square, google please) ada 9 tingkat disediakan just untuk parking tingkat 10 keatas adalah hotel :)

Bukanlah nak promote Melaka, just im proud to be Melakan and kadang-kadang rasa sangat lucky kerana masih berada didalam era kemajuan pesat bandaraya tapi tak perlu pening kepala nak fikirkan tentang expenses :) *blow nails*

Nak share sikit tentang pengalaman i di sabah itu hari, dek kerana dah biasa berkaraoke di Melaka bila weekend, sampai holiday disabah pun terbawak-bawak budaya berkaroke ni. Ha, semua yang muda-mudi yang ikot that trip buat plan nak karaoke since dah penat meneroka hutan dipagi hari.

Jangan terkejut i cakap, di sabah, aktivity karaoke ni mungkin untuk orang-orang 'khas'. Maksudnya kalau uols pergi mmg stock GRO, bapok-bapok and clubbers je yang pergi. If dimelaka, aktivity ni , mmg orang buat jadi activity keluarga. venue pun very clean and nampakla activity yang sihat. disediakan bilik yang wangi dan terang dan ish byk daaaaaaan lah. muka muka yang datang pun tade yang muka pecah rumah. scary u noe :P

Cari punya cari, duit taxi pun dah habis nak dekat RM100 akhirnya we all dpt satu tempat yang agak ok. satu bilik besar, very cozy, tapi..hihi harganya mestilah kalah redbox. sejam rm350! oh no no, without alcohol la tu. bak kata orang hujan emas dinegeri orang, hujan batu dinegeri sendiri. lebih baik dinegeri sendiri :)
haha, tapi, bagusla juga orang orang sabah..duduk rumah lebih elok ya tak :D *claps*


video

song: senja nan merah by wan and me :P

ps: Thanks to Mohd Izwan Nasarudin. Nextime boleh berduet again! Hint-hint abit lagu apa yang you nak nyanyi tak adalah i terseksa sangat nak nyanyi macam lagu ni. Maafkan diatas ketidak-sedapan suara I my babydolls.This is just for fun singing. Enjoiceeeeeee :P

Thursday, March 17, 2011

im sorry

hello to all my dearest babydolls outhere :)

been a while i didnt post any news to all of you..rindu!
been busy settling things and be a fulltime boyfriend to my mommy x)
shopping ,gossipping, dating, touring around the town with my mommy is not a bad idea at all.
it was fun anyways :)
pluss, ull get a free shopping spree! hihi thats the best part of it.
mommys are always money generous, trust me.a promised blessing towards ur pocket indeed hihi





ps: ada house warming soon, surely ill invite all of you to come :)

Much Love, XOXO





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...