Sunday, March 20, 2011

This Time I Do Believe

Kalau sampai cuti sekolah atau senang cerita cukuplah dengan hujung minggu, tol melaka tu memang beratur panjang sampai melimpah-limpah sampai ke highway. Singaporean memang suka melaka. ya lah, maybe historical city tapi yang pastinya tempat-tempat historical ni diorang tak pergi kot. Mall yang penuh gila babeng punya :D

Yes, i have to admit yang melaka good's prices memang masih berada ditahap yang OK tahap dewa. nak makan, duit ada RM5 pun survived. siap minum air sirap limau ice lagi. hihi. Silap silap boleh beli singam (chewing-gum) buat kumuh-kumuh x)

Since my friend semua dah kerja and belajar pun jauh-jauh. Just weekend sajalah waktu yang dinanti-nanti. Berbalik kepada prob diatas, kan I did mentioned Melaka penuh dengan visitors, so, what we did ,we all akan keluar awal untuk mengelakkan kesesakan. Wah, feeling macam duduk KL auww -.- Melaka Maju 2010~ motiffffff? :P

If uols nak tengok wayang, wah harga masih standard, rm10 per movie. and if datang on weekdays, and show ID card dapat rm6. Murahkan murahkan. Parking pun weekdays rm2. weekends rm3 Flatrate (only dekat Hatten Square, google please) ada 9 tingkat disediakan just untuk parking tingkat 10 keatas adalah hotel :)

Bukanlah nak promote Melaka, just im proud to be Melakan and kadang-kadang rasa sangat lucky kerana masih berada didalam era kemajuan pesat bandaraya tapi tak perlu pening kepala nak fikirkan tentang expenses :) *blow nails*

Nak share sikit tentang pengalaman i di sabah itu hari, dek kerana dah biasa berkaraoke di Melaka bila weekend, sampai holiday disabah pun terbawak-bawak budaya berkaroke ni. Ha, semua yang muda-mudi yang ikot that trip buat plan nak karaoke since dah penat meneroka hutan dipagi hari.

Jangan terkejut i cakap, di sabah, aktivity karaoke ni mungkin untuk orang-orang 'khas'. Maksudnya kalau uols pergi mmg stock GRO, bapok-bapok and clubbers je yang pergi. If dimelaka, aktivity ni , mmg orang buat jadi activity keluarga. venue pun very clean and nampakla activity yang sihat. disediakan bilik yang wangi dan terang dan ish byk daaaaaaan lah. muka muka yang datang pun tade yang muka pecah rumah. scary u noe :P

Cari punya cari, duit taxi pun dah habis nak dekat RM100 akhirnya we all dpt satu tempat yang agak ok. satu bilik besar, very cozy, tapi..hihi harganya mestilah kalah redbox. sejam rm350! oh no no, without alcohol la tu. bak kata orang hujan emas dinegeri orang, hujan batu dinegeri sendiri. lebih baik dinegeri sendiri :)
haha, tapi, bagusla juga orang orang sabah..duduk rumah lebih elok ya tak :D *claps*



song: senja nan merah by wan and me :P

ps: Thanks to Mohd Izwan Nasarudin. Nextime boleh berduet again! Hint-hint abit lagu apa yang you nak nyanyi tak adalah i terseksa sangat nak nyanyi macam lagu ni. Maafkan diatas ketidak-sedapan suara I my babydolls.This is just for fun singing. Enjoiceeeeeee :P

6 comments:

  1. suara kwn i mmg sedap. tak pergi AF plak kan. my voice mmg macam suara budak kecil nak tercirit. ziana zain mmg tiada bandingannya~ phew

    ReplyDelete
  2. anis!! i like ur voice.. realy2 like it.. before ni pon dyan ade cte, sore anis sedap sgt!! nk request anis nyanyi lagu lain n full song.. please=)hehe

    ReplyDelete
  3. ala u. jgn la suara yang tersepit ni you suka~ malu la i..i nak biar orang ketawa2 kan i..hihi malula dyan ni cerita kat u! hihi nanty we go karaoke together ok!! :)

    ReplyDelete
  4. anis!like ur voice!seriously wow la.hehe.will be glad if u post another videos u singing...wee~~~

    ReplyDelete
  5. ahaks! thank you dear ^-^
    nak i post another video me singing in it? LOL pecah ur speaker later! x) mayuu la camni!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...