Friday, April 29, 2011

Haha's Sigh. Sorry Readers.

Gua..emph..haih. Gua pernah berjanji yang gua tak akan jadikan blog gua tempat meluahkan perasaan gua. Lu tengok lah sekarang. Apa dah jadi? Typical lah lu Anis Haha. Bluergh.

Tapi gua manusia biasa. Manusia biasa, yang kadang kadang tak kuat untuk berpegang pada janji. Gua penat bagitahu dekat diri gua, jangan. Tetap dia..Haih.

Tapi gua tetap rasa...tiada siapa didalam dunia ni yang faham dengan kondisi diri gua. Gua goyah gila la senang cerita. Kondisi gua memang tak ada penyelesaian. Tapi gua cuba....Haih.

Gua hati bengkak. Gua sekarang kering air mata. Gua panas kepala. Gua...argh! Gua tak pernah sangka semua benda ni akan terjadi pada gua seawal usia ni. Gua bengang kenapa gua terpaksa fikirkan ni semua. Memang, memang gua sedih. Haih.

Tapi gua pujuk hati gua. Jangan bertindak ikut suka hati gua. Dia pesan, sabar, slow slow. Ok, gua sabar. Gua slow. Atleast gua cuba. Tapi, tak ada siapa tahu bersarang perasaan berkecamuk dalam hati ni. Gua tak ikhlas. Gua tak tahu macam mana nak pujuk rasa ikhlas tu. Hati gua kali ni memberontak kuat. Keras. Gua sendiri tak boleh nak kawal. Haih.

Mungkin gua memang azali degil. Memang, gua mengaku. Gua degil bertempat rasanya. Hmph. Tapi, gua sentiasa berdoa pada Tuhan. Ingatan pada Tuhan memang menenangkan jiwa gua. Ya Allah...terima kasih tak terhingga. Jauhlah segala kebinasaan dari hidup gua. Gua benci. Gua fed-up. Gua tired. Gua kusut-lah!

Patutkah gua .............................give up?

Gua memang typical. Gua benci diri gua sendiri. Maafkan gua readers :/

Wednesday, April 27, 2011

I Hope...



"Sometimes it lasts in love,
But sometimes it hurts instead "


hmmph :/

Monday, April 25, 2011

Haha's Birthday Celebration!

Yeagh. gua lagi. gua lagi rupanya yang datang ke ruang dashboard lu orang. Tapi gua tahu. Lu orang tapayah gua update, hari hari lu orang click link blog gua kan? HA HA terima kasih sebab melantik diri lu orang jadi papa/mamarazi secara automatik.

Tahniah gua ucapkan! Gua bukan apa. Gua suka lu bukak page gua. Sebab apa? Sebab gua punya "tabung masa depan" pun bertambah dengan sihatnya. Kahwin free la gua, yiha! huh :8)

Lu orang care-to-noe kan di mana sambutan hari lahir gua dijalankan itu hari kan? Ya, gua pun care-to-share juga lah macam gini! ;p Aih malu malu pula lu ni. biasa duduk rileks je click-click link gua. Elelele ;p








Thanks kepada family-cool gua sebab beli cake dan nasi arab dan ikan bakar paling masyur. Thanks kepada si kacak belanja gua makan malam. Thanks kepada si cantik belanja gua makan dan beg idaman.

Malam sikit gua upload gamba lagi. Sekarang dekat office. Mana hilang gambar lain gua pun tidak-ketahuan. Ewah! Nampaknya gua seperti mengantoikan diri sendiri yang gua bukan bekerja. Tapi...lu sambung sendiri.

Peace out! emwah :*







Sunday, April 24, 2011

Tips Kehidupan Bahagia

Hello semua.

Ya. Kurang mood sikit ini hari. bukan apa, gua dua-tiga-empat minggu ini ada sedikit runsing dengan masalah dunia. Tapi gua tak boleh nak luahkan perasaan amarah bak panas nya larva gunung berapi gua dekat sini.

Ya lah. Lu orang tahu tahu je-lah. Orang kita ni, taboleh nak sentuh sikit. Terbarai kain, dia kirai kita nanti. Bukan apa, gua nak buat teguran sikit dengan perempuan muda kat luar sana.

Gua sejak-sejak masuk ke alam pekerjaan ni. Gua asyik dengar pasal percintaan terlarang je. Perasaan dia panas, sama panas macam lu orang baca pancaindera pasal KD hamil 4 bulan tapi baru nikah bulan lepas. sama sangat.

grrrr :/

Lu orang ada bini sembahyang tunggang tunggek, full package, siap beranak half-dozen anak untuk lu orang. tapi sayang..lu orang cari perempuan muda lain. muda ke? *tangan ke bahu, mata pandang atas*

&& yes..

For perempuan muda diluar sana. Cukup lah. Yang dah bau macam tengkorak, kencing pun dah tak tos tu juga lu orang cari. ohhhh lupa, pocket tebal. lu orang lupa ke isi pocket tu bukan untuk lu orang. itu hak dan rezeki untuk bini+half-dozen anak dia dah produce tu.

Lu orang punya bijak, stock stock ada idea bernas nak kaya cepat, lu gi ngorat laki orang. bos bos lu aimed baik punya kan. Lu orang nak kaya cepat, patutnya lu orang kasi habis belajar sampai ada PHd.

Lu pulak, orang lain ada PHd lu orang pun sama naik nak. Tapi lu punya PHd lain macam. Tade MQA. PHd apa? Lu pikir la sendiri. Huh

Fikirkan lah baik baik. Bia jadi kat bapak lu orang baru lu orang faham perasaan orang lain.

Yang si tua lupa diri tu. Nak kawin pun cermin cermin kan lah dulu diri tu. Badan pun dah hamis. Kulit pun dah nak jadi kertas. Tidur pun dah berdengkur macam ikan paus. Barang lu pun ntah ntah dah taboleh pakai. Dah due date.. SUDAHLAH laki tua. amal-amal wirid lagi bagus.

Peace out!


Saturday, April 23, 2011

Handbag Gucci (Replica) Up For Sale!!





UP FOR SALE!
GRAB IT FAST BABYDOLLS!
New! New! New!
only RM55 nego (postage included!) :D
PM me for more info!
SOLD! :)

P/s: I dah dapat gucci yang lagi cantik! thanks to Adlina :') so, letting go this one!

Sunday, April 17, 2011

PMS? Euw



To all guys out there, silap, girls lagi penting untuk baca this time


Mungkin i adalah manusia yang pelik. i perempuan, tetapi i tidak di datangi PMS. percaya atau tidak, kita letak tepi dulu. ada apa dengan PMS? yes, itu persoalan nya.

Maksud PMS? hello? tak tahu yet? nah ini

1.Pass My Shotgun

2.Psychotic Mood Shift

3.Perpetual Munching Spree

4.Puffy Mid-Section

5.People Make me Sick

6.Provide Me with Sweets

7.Pardon My Sobbing

8.Pimples May Surface

9.Pass My Sweatpants

10.Pouty Mood Syndrome

11.Plainly, Men Suck

12.Pack My Stuff

....and my favorite one..

13.Potential Murder Suspect


Yes-la, i tau apa impaknya if bercakap tanpa facts. Tapi tak pernah ke uols rasa, facts juga telah mempengaruhi sebahagian hidup kita? Puas i google sana sini. Tapi deep down i rasa..

1) PMS adalah mengarut.

2) PMS adalah alasan untuk perempuan mengada-ngada tak tentu fasal

3) PMS adalah untuk orang yang tidak mampu kawal diri sendiri

4) PMS adalah medium terbaik perempuan nak tunjuk belang tersimpan. sila jauhi manusia ini.

5) PMS adalah lambang kelemahan perempuan yang diada-adakan

6) PMS adalah sikap perempuan yang layak ditamparkan tanpa budi-bicara

7) PMS adalah masa terbaik untuk lelaki mengenali perempuan yang mereka mau sedekahkan
hati mereka. Jika ada sympthom, tinggalkan saja. Perempuan tu dikhuatiri gila.

8) PMS adalah peluang perempuan nak jadi penipu yang konon-konon tak bersalah.

HAHAHAHA PUAS HATI I XD

Ye, mungkin ramai yang akan cakap, maybe i yang gila. tapikan uols, ramai je manusia yang i dah observe yang tak ada sikap sikap diatas. BOLEH saja. Mak i dari kecil dah ajar, semua tindakkan kita,kita yang tentukan. U PMS, SBB U YANG NAK PMS. get me?

come-on, get rid of such stupid excuses ok girls. be a grown up. get some self-control.

Kalau nak marah, katakanlah timing sikit punya baik ter'kena' on time uols 'bulan sabit merah'. Jangan jadikan alasan "OH I PMS". thats so not cool. katakan saja. "I MEMANG NAK MARAH. KALAU TAK PMS PUN DAH MEMANG I AKAN MARAH". jangan ada-adakan kaitan dengan benda yang tak ada.

Ini semua bikin lelaki sakit kepala saja. lead easy life style ok. u girls rock! cheers ^^

Ice Edge Melaka Sweet-tooth

wa malas nak cerita panjang. wa malas bebel panjang. lu orang pun bukan rajin sangat nak membaca. dulu kecik kecik buku contoh karangan lu orang malas baca, lu orang tapayah kelentong wa. kamus bergamba juga jadi buku kesayangan kan kan. haih..

impian pasang tinggi sangat pun tak guna. harapan tutti fruitti(TF) nak ada dimelaka memang ibarat tunggu Mr.A tumbuh misai bergabung dengan janggut macam Aj Mclean, memang tak.

bagus juga ar. ada sepasukan manusia membawa idea more or less, like TF! gracias muncho baby. nah, berbekalkan hidangan "topping" kurang segar pada pandangan mata, tapi rasa boleh tahan..harga pun boleh tahan nak sama naik dengan TF, eh tanak kalah lah senang cerita.



boleh tahan kan *tangan ke-dada, mata pandang atas* hihi

pada mata wa topping dia agak kurang menyelerakan. cococrunch bukan sebenar :/

baju pink, akak pekerja sekali tengok macam indon, ckp melayu pelat mcm cina. erk?

boleh pilih flavour. lupa nak bagitahu, ini bukan yogurt, ICE-CREAM ogay -.-'



suapan pertama

mmmm ba-ha-gi-a, ma-ni-sh :)

B)


*.*


;)

hmph ;/

dua ekor benda yang kegirangan ^^' sugar-rush attack

ps: Ice Berg ada di dataran pahlawan megamall melaka, betul-betul didepan big apple donuts :)

credits to amalina yazid, love

Sunday, April 10, 2011

Tutti Frutti Di Melaka?

Dah. Cukop. Hentikan saja angan-angan tu. Walaupun Melaka Maju 2010, TF kekwhat tak nak buka kiosk dekat sini. Tanak kawan TF :'(

Biasalah, kalau gadis gadis macam iols ni memang selalu ada penyakit gigi manis (sweet tooth) oh cukup bahaya lagi bahaya dari sweet urine ( kencing maneh :P). Kalau nak ikutkan akal yang penuh syaithonirojim ni, memang iols dah lama bunuh orang sebab kempunan kan cinta dari TF :( overrrrr! ha ha

TAPI TAPE. RINDU DAH TERUBAT. LUKA DAH SEMBUH TAUUU :D

TARAAAAAAAAAAAAA!
Eh silap gamba! apsal gamba mengiurkan ni keluar? tutup mata awak .tutup mata. kita tercilapppp. awas uols. saja je kantoikan iols ada koleksi gambar tak senonoh T.T







Ha ni la pink berrys! bukan frozen yogurt mcm TF tapi ianya ice kisar+ perisa! :')

Promote habis cik akak!

Dapat terus kena gaul sebati baru best ^^,


Ni rupa asal. before gaul. dibawah salutan perisa mangga ada ice kisar kosong! thats why gaul :o


Ala banyaknya perisa nak kena cuba lagi! satu minggu satu la macamni! hee


Dah high pulak -.-'


Aiks,lagi sorang pun? T.T siap call satu melaka suruh datang. ha ha tak behave betul la adlina ni :* comel la


Mana lokasi? well, kalau singgah di melaka. datang ke DATARAN PAHLAWAN megamall. jalan-jalan sampailah uols jumpa satu fountain ada bela berpuluh-puluh ikan kap sebesar bapak kucing T,T.

Risiko: tiada tempat duduk khas disediakan untuk makan di Pink Berrys. Hanya dapat duduk di tepian kolam ikan kap. walaupun suasana macam best, tapi almaklum iols takut ikan besar..tercekik iols bila ikan kap tu berenang laju-laju :/epp biasa dia! Jangan terbaling Pink Berrys masuk dalam kolam, sudah T.T

Heee try it urself babydolls! :* muacks

ps: TF tiada, Pink Berrys pun layan~ :)





Friday, April 01, 2011

Kepada Lelaki Buta



Jangan buta sangat. Banyak lagi yang bagus-bagus. Rare pun still available. Ni yang typical juga kau nak. Perempuan ni kadang-kadang memang kejam bro. Nampak baik, kalau dah itu dia buat dekat kau. Ha apa lagi. Angkat kaki sudah.

Makin kau tunggu. Besar kepala la dia. Rasa macam dia la yang paling cantik orang duduk rebut rebut kan. Kau handsome kan bro. Aku kenal kau. Move on. Bunga ada macam-macam lagi. set, cun?

ps: lagu bukan aku dedicate la. someonelse. aigo -.-'

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...