Tuesday, May 24, 2011

Anak-Anak Jiran Punya Hal

Budak zaman sekarang memang unpredictable. kadang-kadang sakit jantung dibuatnya. Oh god!

Budak 1 : awak, awak kena ketip kuku tau. nanti banyak cacing (sambil pegang-pegang kuku i)
Budak 2 : eh biarlah dia, sukahati dia lah nak buat hobo apa. hobo dia, dia suka, dia buatlah.
Haha : hobo tu apa? hobo ke hobi?
Budak 2 : ehhh. hubi, hubi (sambil menyingai senyum innocent)
Haha : HOBI-lah budak kecik. hahaha. bukan hubi >.<'

Budak 2 : eh awak ada boyfriend tak?
Haha : euw, budak kecik mana boleh ada boyfriend -.-'
Budak 2 : ehhhh awak cepat cepat la cari boyfriend! kita ada boyfriend. awak ada kan?
Haha : ishh....pandai pandai je.
Budak 2 : eh awak kenal afiq kan?
Haha : err (eh mcmmana budak ni boleh tau nama Mr.A ni? brrr kantoilah aku aduh)
Budak 2 : eh afiq tu kawan kita, boyfriend kita nama zharif lah. apa la awak ni~
Haha : hoi budak ni, buat cuak aku je larrrrr

Budak 2 : kawan kita ada tahi lalat dekat bahu tau~
Haha : habis tu tak buang ke?
Budak 2 : dah, buang pakai ketip kuku~ (muka slumber)
Haha : adoiiiiiiii (ngilu nya ya allah)


video

Wednesday, May 18, 2011

Lelaki & 4 Isteri

gua memang tak angkat peduli hal orang sangat, sebab gua pun tak berapa gemar orang angkat peduli hal gua kan. Tapi minta maaf lah, gua panas betul dengan abang SY (teka sendiri) yang buka branch no.4 itu hari. perempuan 24 tahun mana la yang sengal tu. meh gua sekeh sikit dahi tu. haih, ye, gua tau itu mengikut sunnah nabi, tapi nabi kahwin atas sebab membela nasib janda-janda di hujung kampung yang nasib tidak dibela. Tapi abang SY? hmph mungkin dah jodoh.

Ps: euw >.< celup sana sini. wekk

Haha Is A Working GF

Ahh. So long i have'nt drop any post in here. Anyways, dhoont ever sigh over this readers. Im still here, still having the same daily routines, nothing interesting i must say and i rasa i tak patut pun share dengan everyone because i wuden feel happy if all of you pun tak happy baca my post. hihi :)

Ya seperti mana semua tahu, masa i sangat sedikit untuk diluangkan bersosial, since i dah mula bekerja kan. So, ive been a little poyo sekarang,bawa kerja office balik rumah and konon-konon berdedikasi siapkan kerja -.-' (masa dulu, assignment harem malas). so well, thats that. hmph. whatelse..

Sejak dua menjak ni. Entahlah nak kata 'bulan sabit merah' tak juga, tapi barulah i faham, apa erti kepenatan orang bekerja. Eh, ingat orang kerja buruh-kontrak je ke penat? Eventho kedengaran "alah kerja office je pun" tetapi kepenatan menggunakan kekuatan akal sama penatnya dengan kepenatan menggunakan kekuatan fizikal.

So, here i am again as the genius Haha, dengan murah hati nak share sedikit tips regarding

"How to win your working GF's heart" :)

1) dhont text her like u used to back in college. text bila perlu. less pressure untuk dia.
2) hantarkan lunch randomly. cairs diorang confirm! :)
3) bila dia mengadu tentang work loads, just listen to her and bagi kata semangat.
4) if dia tertito, let her. she's tired. leave a msg, tell her u've called. be more understanding.
5) jgn main game waktu dia free. ini mmg mengundang. main game masa dia kerja, tak apa.
6) set untuk spend quality time together during weekends. she needs it. lepas kerja 5-6 hari seminggu, otak sure tepu & surely nak release tension with loved ones.
7) jangan cari fasal ,nak nak lagi pukul 5pm or lepas office hour. nak mengada-ngada tunggu malam. haha :P
8) kalau dia tercampurkan hal office dengan hal peribadi. nasihat dia baik-baik. jangan marah balik pulak. aiyoyo T.T
9) buy her candy. katakan itu vitamin untuk recharge energy waktu kerja. Mesti dia kerja sungguh-sungguh. lagi la pula ada bekalan khas :) segarrrr satu hari tau. auww
10) if jumpa lepas kerja, jangan la ckp dia selekeh & busuk. eventho dia memang dah selekeh waktu tu. kerja kuat sampai semua pun serabai. give compliments-lah bro. hehe.



Thats it. So tired dengan preparation my big-bro's nikah this coming 21st May 2011. Lucky, my baju bidadari dah siap! I just wanna have my sleep zzzzz. i need it badly.

Saturday, May 07, 2011

Lagu Melambangkan Seseorang?



Oh this is my toplist song & videoclip since ages :)
Gua memang paling rasa. Everytime gua dengar playlist gua. Lagu ni gua akan ulang minimum 2x.
Gua tatahulah apa kata orang diluar sana. Tapi bagi gua ni bukan soal seberang atau tidak. For me, this is just nice. Minit 2.44 , peak , very deep.

ps/ terpulang-lah lu nak fikir apa-apa tentang gua ;)

Monday, May 02, 2011

Si Hidung Kembang.

gua nak jirus air yassin dekat blog gua ni. sebab ada perempuan sihir duduk sibuk baca blog gua dengan suami ikan emas dia tu. menyibuk gila lu. syuh. gua halau lu ni. syuh syuh.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...