Wednesday, May 18, 2011

Haha Is A Working GF

Ahh. So long i have'nt drop any post in here. Anyways, dhoont ever sigh over this readers. Im still here, still having the same daily routines, nothing interesting i must say and i rasa i tak patut pun share dengan everyone because i wuden feel happy if all of you pun tak happy baca my post. hihi :)

Ya seperti mana semua tahu, masa i sangat sedikit untuk diluangkan bersosial, since i dah mula bekerja kan. So, ive been a little poyo sekarang,bawa kerja office balik rumah and konon-konon berdedikasi siapkan kerja -.-' (masa dulu, assignment harem malas). so well, thats that. hmph. whatelse..

Sejak dua menjak ni. Entahlah nak kata 'bulan sabit merah' tak juga, tapi barulah i faham, apa erti kepenatan orang bekerja. Eh, ingat orang kerja buruh-kontrak je ke penat? Eventho kedengaran "alah kerja office je pun" tetapi kepenatan menggunakan kekuatan akal sama penatnya dengan kepenatan menggunakan kekuatan fizikal.

So, here i am again as the genius Haha, dengan murah hati nak share sedikit tips regarding

"How to win your working GF's heart" :)

1) dhont text her like u used to back in college. text bila perlu. less pressure untuk dia.
2) hantarkan lunch randomly. cairs diorang confirm! :)
3) bila dia mengadu tentang work loads, just listen to her and bagi kata semangat.
4) if dia tertito, let her. she's tired. leave a msg, tell her u've called. be more understanding.
5) jgn main game waktu dia free. ini mmg mengundang. main game masa dia kerja, tak apa.
6) set untuk spend quality time together during weekends. she needs it. lepas kerja 5-6 hari seminggu, otak sure tepu & surely nak release tension with loved ones.
7) jangan cari fasal ,nak nak lagi pukul 5pm or lepas office hour. nak mengada-ngada tunggu malam. haha :P
8) kalau dia tercampurkan hal office dengan hal peribadi. nasihat dia baik-baik. jangan marah balik pulak. aiyoyo T.T
9) buy her candy. katakan itu vitamin untuk recharge energy waktu kerja. Mesti dia kerja sungguh-sungguh. lagi la pula ada bekalan khas :) segarrrr satu hari tau. auww
10) if jumpa lepas kerja, jangan la ckp dia selekeh & busuk. eventho dia memang dah selekeh waktu tu. kerja kuat sampai semua pun serabai. give compliments-lah bro. hehe.



Thats it. So tired dengan preparation my big-bro's nikah this coming 21st May 2011. Lucky, my baju bidadari dah siap! I just wanna have my sleep zzzzz. i need it badly.

1 comment:

  1. best blog u ni..btw,looking forward 2 talk 2 u..stylo_mylo426@yahoo.com-ym i..hope can be ur fren :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...