Monday, June 13, 2011

Dont Say You Love Me





2003, 2003, 2003.

Memang i tak boleh lupa. Busy struggle dengan PMR tahun itu. tahun keramat lah i should say. perit sangat bila terfikir macam mana mummy menangis kesedihan dan menjerit bila dapat phone call dari Mercy Malaysia. Yea, bapak i memang aktif jadi sukarelawan. Bayangkan tiba tiba tengah syok tengok melodi then berita 1.30 at tv3, keluar news about my own dad kena tembak dekat Iraq. Tuhan je tahu perasaan sedih tu. takut. takut sangat kehilangan.

Hmph, dekat sekolah, i yang blur ni bertambah blur bila kawan-kawan mula tanya dengan news yang terpampang dekat newspaper etc. nak dijawabkan apa i pun tatau. kalau boleh tanak fikir apa apa. Belum lagi nak fikir yang menangis, menangis dekat rumah. Belum lagi pula cerita macam mana nenek i peluk TV bila muka my dad keluar. Dengan esakkan and trauma dia ..ish.. satu macam lah.

My dad and his children memang jarang berpeluk-peluk macam orang lain. peluk pun sekali je setahun, itupun hari raya time mintak maaf tu. Haha. Tapi we all tahu, dia sayangkan semua anak dia. Bagitahu la apa yang nak, he'll never say no. Tapi yang sedapnya, anak anak pula baik sangat. kecut segala bila time nak mintak anything..almaklum ayah garang.

Im superly glad dilahirkan dalam keluarga yang sempurna. Nak kata terlalu senang, tak. Tapi alhamdullilah tak adalah pulak pernah berlapar seharian.Honestly, im proud my dad is a doctor. Sumber inspirasi habeh. Masa kecil kecil ketot cikgu suruh penuhkan column cita-cita sure 1st choice nak jadi doctor. ahhhh....tak boleh ingat la those memories.Sedih. Tapi peliknya dia tak kasi i jadi doctor. Gaji kecil, no time nak spend dengan family katanya. Thats why now dia berniaga & buat business yang sangat berbeza dengan profession dia.

hihi betul la juga bila i fikir-fikir sekarang. nasib baik kau!

1 and a half years my dad tak kerja. lumpuh sebelah kaki akibat kena tembak tu lah. Been shot by AK47 gun and dari jarak yang dekat. tapayah bayangkan macam mana punya hancur la tulang punggung dia. and its sooo hurting bila dengar dia mengerang sakit dekat rumah. Luckily, my mum ni ex-nursey. basuh luka, bagi makan ubat, ganti segala semua mak i yang buat.

Rumah? haih jangan cakap. memang penuh dengan wartawan. TV1, 2, 3, 4, 5, haihhh.. all la. feeling artis sekejap dulu. nak keluar rumah beli barang barang dapur siap tutup muka, senyap senyap ikot gate belakang sebab tanak paparazi tahu. ahaks. funneyh la bila terkenang balik. sanak saudara? OMG rumah macam nak pecah dah. alhamdullilah nasib baik ada diorang. i dhont have a clue how much i shall say thank you yang tak terhingga kepada semua. Thank You sangat.

After 2 years, in 2005 my dad miracle-ly dapat jalan balik. Evetho he said, kaki dia tak rasa apa. Tapi berkat buat fisio-theraphy dengan baik, dia able to walk again! Syukur Ya Allah. Bergantung dengan ubat untuk saraf regularly, alhamdullilah dia kembali macam orang normal. Siap buat ceramah kesedaran kat sekolah I tuh. malu, segan sekejap mak. haha sentap i kena duduk front row. tak pernah di buat ok, pecah rekod i gangster duduk paling belakang tiba tiba tecanguk dekat depan? haha

Haaaaaaaaaaaa dah 9 tahun its over. Tapi....................

kesakitan tu datang balik. since last 2 days, my dad dah tak boleh jalan balik. Sayu bila fikirkan semalam i terpaksa papah dia masuk bilik walaupun tinggal 3 langkah lagi untuk sampai. haih...Memories 2003 tu datang balik-lah.Haih.Paling risau sebab, my bro's big day is coming....hopefully my dad ada untuk meriahkan majlis tu. Get well soon abah. Ure our hero. Gambate!

ps: warded dekat Putra Hospital this morning. cepatlah habis office-hour! :(


6 comments:

  1. alahai... ciannye.. get well soon uncle.... anis kawen jgn lupe jemput. ;)

    ReplyDelete
  2. anis,be strong ye.i know ur feeling cuz we r in d same boat.
    lotsa lov from me,kisses to u.

    ReplyDelete
  3. anis be strong! i know u r. get well soon uncle. :)

    ReplyDelete
  4. anis. i saw ur father dkt satu wedding las sunday. nampak die pakai tongkat. hope he will get well soon.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...