Sunday, October 23, 2011

U Dhont Know How Much That Hurts.

Gua kalau lu jumpa depan depan, ada orang kata kerek. TAPI sejak dua tiga lima menjak ni, gua dah sehabis baik cuba help diri gua juga untuk mengurangkan rating mengatakan gua kerek. Gua cuba sebaik mungkin untuk memulakan perbicaraan apabila baru jumpa dengan stanger/s, and gua cuba hilangkan rasa malu gua yang sesungguhnya tebal macam rambut gua untuk cuba bergaul seperti manusia biasa.

Tapi sekerek-kerek gua / semalu-malu gua yang kalah pokok semalu ni. Bila datang untuk mintak maaf kalau gua rasa gua salah, gua akan buat. Gua takkan sebab ego, gua tak minta maaf. Tapi lu orang rasalah, orang macam gua ni (anggap sajalah gua ni baik) kalau dah marah, tapi gua minta maaf,lepas tu orang tu buat taik dan memperkecilkan tujuan gua minta maaf, lu orang rasa gua akan mintak maaf untuk kali kedua ? atau atau cuba berbaik baik dengan orang itu di lain hari ? atau dia kasi diam 3-4 tahun dan anggap jiwa gua sudah reda? atau dia anggap dia cun / hensem sangat yang gua terpaksa berbaik dengan dia? atau dia ingat gua ni tade memory-card dalam otak yang menunjukkan gua masih ingat tragedi tu dan ada virus datang menyerang yang telah menyebabkan file otak gua corrupted?

please lah. u know what hunny, i hate you today like i used to hate u yesterday.

Orang kata sedangkan nabi s.a.w ampun kan umat. Sesungguhnya mmg jauh nilainya gua kalau nak dibandingkan dengan nabi s.a.w kita yang cukup sempurna itu. gua insan biasa. penat gua pujuk hati gua. tapi nanah dah kalah gunung berapi la sey. kalau lu orang kasi cucuk dengan pin..haih susahlah nak cakap.

harini, tiba tiba gua realised bengkak hati gua tak surut-surut lagi rupanya. haih.lu orang rasa macam mana? drop me some advices



goodnite people.


Wednesday, October 12, 2011

Tips Convo


mana mana pergi u mesti ada checklist. apa apa buat u mesti ada checklist. I dah kategorikan diri i sendiri sebagai tukang lupa handalan tahap super. hihi. tapi tak pernah hinsaaaaaaaf untuk buat checklist bila nak buat apa apa atau ke mana mana. heiiii, xkan sebab minum air ada semut berenang seekor pun dah jadi mcmni? ohhhhhhh, maybe sebab i suka tito xtutup lampu tak...connective cells dalam otak tak bercantum! LOL x)

ok,

1) pastikan baju special for convo diperbuat daripada material yang selesa.
- i beli baju cotton! (correct)

2) kasut jangan terlalu tinggi. if tergolek dekat stage, luuuuuu juga malu. max 3 inch!
- i used 5 inch heels without platform . keluar dewan. separuh kaki dah lumpuh. die -.-' (wrong)

3) robe pastikan ur size.
- i sanggup jadi orang somalia demi dapat robe my size (lucky)

4) bobby-pin mesti bawak atleast 4. mortar board (topi convo) free size, beware! kepala bersize monyet, alamatnya longgarlah topi u! aha
- ohhhhh glad, i bawa! (lucky)

5) sweets & camera its a must have items in convo's hall ! hilangkan mengantuk.
- nasib ada camera hp. boleh cam-whore tak sudah dalam hall and i minta ehsan kawan sebelah untuk candy -.-' sleeeeepy like hell tunggu turn. ( not so lucky)

6) use make-up girls. over sikit, nevermind. sebab lighting kuat akan buat u pucat& kata nak nampak special~ && hairdo is a must. tudung sila iron betul-betul. elakkan tudung yang nampak kesan peluh.
-tak sempat nak make up sangat. kelam kabut that morning :( (unlucky)

7) bangun awal untuk bersiap sempurnaaa!
-bangun lewat~ iron robe pun awal pagi tu. pffft (sengal)

8) if convo diadakan di tempat yang kurang familiar, keluar awal. if sesat, tak apa. masih banyak masa. tak lewat :D
-salah jalan pagi tu. nasib baik ada 'papa-go' yang berani! (unlucky)

9) ada kawan-kawan yang awesome tak? meriah la majlis convo kalau u invite them!
-LOL. nasibbbbbbbbb baik semua awesomeness dtg! THANK GOD! (veryyyyyyyyy lucky)

10) did i ever mention about must have tissue inside ur bag?
- tak bawa. grrrr. so masa sebak sebak tu, tadapat hide at all x) shameeeee on u anis! (wrong!)

11) sila sembur perfume yang wangiii wangii. lepas keluar dewan semua orang nak hug u! prepare ^^
- hihihihi. sebotol i sembur auwww (lucky)

Selamat Berconvo U Guyssss! :D

Hug & Kisses! xoxo

















Haha & Convo

stress belajar? give up repeat paper? headache and rasa annoying gila bila bangun tidur straight away terfikirkan FYP tak settle? malas yang membuak-buak & tak dapat nak pujuk dah kaki untuk carry badan pergi class? rasa dah beyond limit nak tolerate dengan notes & books? Duit dalam acc dah habis leka bayar fees, tapi pass nya tidak?or tahap amukan dah sampai paras hidung dengan lecturer, kalau jumpa tengah jalan rasa macam nak tikam-tikam sebab dengki habis tak bagi uols pass?

i just boleh cakap : chill la wei. enjoy it to the fullest! nothing to be regretttt of! do ur best!

lain? tak ada benda lain dah. just that. rasakan level of stress tu sampai maximum. gila lah selagi u boleh jadi gila. and make friends selagi u boleh berkawan. haih. so sad, its all over already.daym.

bila dah enter alam pekerjaan then ull know. bangun everyday 8am sharp mesti terpacul untuk punch card. lewat even 1 minit, considered as late. 3x lewat, amaran 1, 2, 3 and fired. kena kemas. kerja berjuta juta lemon. hp pun nak berbunyi sebab msg daripada digi, celcom,maxis etc. weekend rasa letih, hilang mood nak hangout. bf/gf call rasa seronok tapi dia lagi 'seronok' dengar u berdengkur belum 5 minit pun berborak. bff ajak pergi vacation, tadapat pergi sebab purata annual leave u xcukup & the list went on and on....

tanggal 9.10.11 (nice number right?!) yang lepas, i melalui saat yang mengembalikan saat-saat indah university. eventho kena tunggu about 1o months after i completed my studies, but its ok! and yang paling cannot go bolehkan masa berdiri untuk nyanyi uni's anthem punnn sebak. rasa macam insan berguna. kikiki and no to forget, thanks alot to those yang dtg and celebrateeeee my convocation day! u guys mmg awesome! and i appreciate it to bits!

hugs and kisses! xoxo

p/s: mmu pleasela organise well hari rehearsal korang. i dah jadi org somalia that day bertarik rambut nak dapatkan robe! -.-' and terpaksa menyerah diri untuk bertukar menjadi arang berterik di tengah panas , beratur sepanjang sungai nil dan membawa semangkuk kuah di ketiak untuk mengaktifkan smart card. THANKS ALOT.

Multimedia University Melaka Campus 2011 :')


Tuesday, October 11, 2011

Anis Haha is Back?

assalammualaikum semua.

oh tak tak jangan risau. gua tak ada masa nak tiup sawang dalam blog. like what the... sawang?!
chill chill keep breezy, elak elak entry kontroversi (boleh ke? :p) alahhh. kena juga ke gua buat routine macam bloggers lain? tanya semua rindu i ke tak? and tunjukan penuhnya sawang dalam blog ni yang seguni banyaknya? hell-o. nah, im not gonna do tat *nada diva*

so, hows life been treating u guys outhere? hope u guys are doin great, awesome and good. gua pun boleh tahan lah life. bagus. cuma banyak perubahan frasa kehidupan gua lalui dalam tahun 2011 ini. apa frasa-frasa dia? gua pun tak berapa pasti.

gua nak tgk performance blog gua dulu sebaik sahaja post ini di publish. baru boleh share!

see ya soon guys! xoxo :*

mish&kish,
Anis Haha

p/s: sila baca banyak banyak kali. hit certain limit. ill blogggg again. click click. hurry hurry :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...