Wednesday, October 12, 2011

Tips Convo


mana mana pergi u mesti ada checklist. apa apa buat u mesti ada checklist. I dah kategorikan diri i sendiri sebagai tukang lupa handalan tahap super. hihi. tapi tak pernah hinsaaaaaaaf untuk buat checklist bila nak buat apa apa atau ke mana mana. heiiii, xkan sebab minum air ada semut berenang seekor pun dah jadi mcmni? ohhhhhhh, maybe sebab i suka tito xtutup lampu tak...connective cells dalam otak tak bercantum! LOL x)

ok,

1) pastikan baju special for convo diperbuat daripada material yang selesa.
- i beli baju cotton! (correct)

2) kasut jangan terlalu tinggi. if tergolek dekat stage, luuuuuu juga malu. max 3 inch!
- i used 5 inch heels without platform . keluar dewan. separuh kaki dah lumpuh. die -.-' (wrong)

3) robe pastikan ur size.
- i sanggup jadi orang somalia demi dapat robe my size (lucky)

4) bobby-pin mesti bawak atleast 4. mortar board (topi convo) free size, beware! kepala bersize monyet, alamatnya longgarlah topi u! aha
- ohhhhh glad, i bawa! (lucky)

5) sweets & camera its a must have items in convo's hall ! hilangkan mengantuk.
- nasib ada camera hp. boleh cam-whore tak sudah dalam hall and i minta ehsan kawan sebelah untuk candy -.-' sleeeeepy like hell tunggu turn. ( not so lucky)

6) use make-up girls. over sikit, nevermind. sebab lighting kuat akan buat u pucat& kata nak nampak special~ && hairdo is a must. tudung sila iron betul-betul. elakkan tudung yang nampak kesan peluh.
-tak sempat nak make up sangat. kelam kabut that morning :( (unlucky)

7) bangun awal untuk bersiap sempurnaaa!
-bangun lewat~ iron robe pun awal pagi tu. pffft (sengal)

8) if convo diadakan di tempat yang kurang familiar, keluar awal. if sesat, tak apa. masih banyak masa. tak lewat :D
-salah jalan pagi tu. nasib baik ada 'papa-go' yang berani! (unlucky)

9) ada kawan-kawan yang awesome tak? meriah la majlis convo kalau u invite them!
-LOL. nasibbbbbbbbb baik semua awesomeness dtg! THANK GOD! (veryyyyyyyyy lucky)

10) did i ever mention about must have tissue inside ur bag?
- tak bawa. grrrr. so masa sebak sebak tu, tadapat hide at all x) shameeeee on u anis! (wrong!)

11) sila sembur perfume yang wangiii wangii. lepas keluar dewan semua orang nak hug u! prepare ^^
- hihihihi. sebotol i sembur auwww (lucky)

Selamat Berconvo U Guyssss! :D

Hug & Kisses! xoxo

















3 comments:

  1. 5 inch tuh.. huhuhuhu.... :) gilelah! neway... bestnye dapat bungas sampay xckp tgn :P

    ReplyDelete
  2. geez thanks eeqa! haaa tu la. im sooo happy! and terharu sampai rasa nak menangis. you noe je lar, the girlssss. sorang satu nak bagi. hehe!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...