Sunday, October 23, 2011

U Dhont Know How Much That Hurts.

Gua kalau lu jumpa depan depan, ada orang kata kerek. TAPI sejak dua tiga lima menjak ni, gua dah sehabis baik cuba help diri gua juga untuk mengurangkan rating mengatakan gua kerek. Gua cuba sebaik mungkin untuk memulakan perbicaraan apabila baru jumpa dengan stanger/s, and gua cuba hilangkan rasa malu gua yang sesungguhnya tebal macam rambut gua untuk cuba bergaul seperti manusia biasa.

Tapi sekerek-kerek gua / semalu-malu gua yang kalah pokok semalu ni. Bila datang untuk mintak maaf kalau gua rasa gua salah, gua akan buat. Gua takkan sebab ego, gua tak minta maaf. Tapi lu orang rasalah, orang macam gua ni (anggap sajalah gua ni baik) kalau dah marah, tapi gua minta maaf,lepas tu orang tu buat taik dan memperkecilkan tujuan gua minta maaf, lu orang rasa gua akan mintak maaf untuk kali kedua ? atau atau cuba berbaik baik dengan orang itu di lain hari ? atau dia kasi diam 3-4 tahun dan anggap jiwa gua sudah reda? atau dia anggap dia cun / hensem sangat yang gua terpaksa berbaik dengan dia? atau dia ingat gua ni tade memory-card dalam otak yang menunjukkan gua masih ingat tragedi tu dan ada virus datang menyerang yang telah menyebabkan file otak gua corrupted?

please lah. u know what hunny, i hate you today like i used to hate u yesterday.

Orang kata sedangkan nabi s.a.w ampun kan umat. Sesungguhnya mmg jauh nilainya gua kalau nak dibandingkan dengan nabi s.a.w kita yang cukup sempurna itu. gua insan biasa. penat gua pujuk hati gua. tapi nanah dah kalah gunung berapi la sey. kalau lu orang kasi cucuk dengan pin..haih susahlah nak cakap.

harini, tiba tiba gua realised bengkak hati gua tak surut-surut lagi rupanya. haih.lu orang rasa macam mana? drop me some advices



goodnite people.


3 comments:

  1. sabar2 :)
    manusia yg pelbagai ragam...choi!!
    haishhh

    ReplyDelete
  2. betol2... sabar2... susah kalau nak pujuk ati tengah bengkak.. biorkan aje.... xpayah nak kutuk2, xpayah nak ckp2 pasal dier... buat bodo jer.. :)

    ReplyDelete
  3. Darling, Don't Stress yourself with useless people who don't even deserve to be an issue in your life. The world we live in belongs to the enemy. We must live carefully :)

    -girlfriend-sampai-mati;spidey-

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...