Tuesday, July 24, 2012

When You Tell Me...



focus on minit ke 10.50 dan seterusnya. 


soulmate?


It truly amazes me that some people think that their soul mate is going to show up in their life at this predestined time and be this flawless person. A true soul mate is actually a mirror of yourself, the person who shows you everything that is holding you back, the person who brings you to your own attention so you can change your life. Sure, they might have a common upbringing, similar interests but they have the one thing you don’t have which is the introspection to help you become great. What use is a soul mate if they can’t help free you from yourself so you can live your life mission?

take care people.

fever,
miss haha

Friday, July 20, 2012

The Hardest Word





dear someone,

wherever you are, whatever you do, whenever it takes, there is nothing much i could say more.





Ramadhan Ramadhan

I'd like to seek forgiveness to everyone here be it intentionally or unintentionally. Let us all just try to fast our eyes, ears ad tongue as well. May Allah grant us all forgiveness in this blessed month and grace your home with warmth and peace. Here we go again celebrating and welcoming the holly month of Ramadhan Kareem, insyaallah :)

Hope you & you & you & you, all of you darlings do well with puasa. All the best!

Mish & Love,
Miss Haha :)

Wednesday, July 18, 2012

Alhamdullilah




Patutlah 40km/j menjadi kelajuan pilihan orang Msia :'(







ps: nyawa masih panjang. alhamdullilah.

Tuesday, July 17, 2012

F to the You

kenapa rakyat msia tak suka menggunakan signal dan hanya memberi signal lagi 0.099 saat nak masuk simpang? awak ni mmg sajaaa kan mengundang carutan manis dari mulut saya.

kenapa rakyat msia suka berhenti di garisan kuning sedangkan sudah terang lagi bersuluh undang undang jalan raya msia mengatakan jangan berhenti diatas garisan kuning?

kenapa rakyat msia ni susah sgt nak tgk cermin kiri kanan depan blakang untuk perhatikan adakah mereka sedang menepati speed limit yang sepatutnya dan berada di lorong yang sepatutnya? ya mungkin leka sgt hias cermin tu dengan 10ekor anak patung sampai dah tade ruang nak tengok....hihi so cute la tu?

kenapa rakyat msia (perempuan) suka berhenti (brek) mengejutkan jantung walaupun jarak diantara dia dan orang depan adalah 200m jauhnya? dan tanpa sebab?

kenapa rakyat msia suka parking senget senget sehingga menggunakan dua kotak parking hanya untuk parking baby comel dia tu?

kenapa rakyat msia ni lagi kita bagi signal nak change lane kiri or kanan..tadi dia punya la mensiput perlahan tiba tiba je dah berdesup mengalahkan sebuah ferari dan tak nak kasi chance langsung?

kenapa speed limit pilihan orang msia semasa jam 8.30am adalah 30-40km/j? niceeeee.

kenapa rakyat msia ni ramai sangat gangster jalan raya. kenapa gangsterism adalah satu tabiat yang begitu diterujai oleh rakyat msia?


saya geram betul dengan kakak kancil merah tadi. siap jegil biji mata saya hon sekali. haha. picit muka akak tu kang. bagi signal ye kak lain kali.









Thursday, July 05, 2012

THANK YOU

dear someone,

apa yang dah jadi today ill take it as a challenge to myself. im big enough to make my own decision. berapa banyak pun halangan, tak bermakna gua senang give up. im doing this for the sake of my family, pride, and future. mak gua ajar, pantang berundur sebelum mati. gua ada pride gua sendiri. muda, muda juga tapi gua kasi ingat gua bukan kosong tiada isi. dengan ini, gua akan kerja dengan lebih gigih, belajar lebih tekun, catch up selagi mampu and make decision wisely. i shall not give uppppppp. and tell u what, it doesnt mean that im only 24 and u assume i knoe nothing about life. TRY ME!

ill proof u wrong :) oneday ull bow to me. who knows.

business is still a business!! ill make sure there is only one left standing. either u or ME!

Wednesday, July 04, 2012

Nevermind

Hope so.....

Tentang Rasa


Hey guys,



Its already 3.47am and gua masih belum senang hati dengan hasil output assignment gua ni. banyak sangat benda nak perlu dibaca, disemak, ditulis balik etc. tapi gua yang hati tak berapa nak cekal ni, pernah juga rasa mcm dah talarat dengan semua ni. tapi sabar kan separuh daripada iman :))

Assignments, thesis yang memang sah sah leceh nak buat, commitment kerja yang sangat tight, master classes yang dah merampas sebahagian masa rehat (800am- 630pm non stop on saturday), hal hal in between, sometimes makes me feel 24hours isnt enough....tapi semua ni ada reason kenapa Allah s.w.t tetapkan mcmtu :)

Gua rasa letih tu sangat sangat. Tapi bila lagi waktu yang sesuai untuk gua lalui ni semua. gua dah 24tahun, gua perlula fight yang terbaik untuk kehidupan gua. Taboleh nak rasa give give up ni. Kadang-kadang pelik...orang yang dpt rehat 6hrs per day yang still mengeluh penat...they should be thankful kan?

Tak cukup rehat ni sebenarnya banyak bawa changes in me. The bad ones. Which gua sendiri confuse dan tak nakkkk benda-benda ni jadi. Tidur and rest yang cukup tu penting, walaupun lu orang dikurniakan kuasa super shaiya yang tak perlukan tidur. tapi tetap gua rasa tidur tu penting. Haha.

Uncool betul , bila kawan-kawan pun dah start complaint gua dah tak sesabar dulu..gua dah tak cool and pimp (ke? ;p) macam dulu..tapi gua nak lu orang (best buddy gua) faham condition gua ok. maybe bila gua dah less commitment to commit gua akan kembali normal. kalau bukan korang yang nak faham siapa lagi wei..lu orang lah cinta hati pengarang jantung gua :'( hehe. Thank you pada close friend gua yang tak pernah away walau apa pun jadi...gua sayang lu orang *grouphug*

Gua buat semua semua ni untuk mendapatkan brighter future. hehe (gelak sikit). Bersusah-susah dahulu lah orang kata, cewah poyo punya tagline. No, seriously gua rasa, gua perlu fight for it, no matter what. Hopefully tenang la jalan jalan yang bakal mendatang....gua perlukan energy booster!!

Goodnite guys!


Miss & Love,
Haha, 4.04am.











Monday, July 02, 2012

Unintended

Seriously this is not the best/right time i cud write for all  readers outhere. But ya noe, the eager to write back its likeeeee dragggging and pullingggg  me to actually waste one minute of my precious time. Its okkkkkkk :)) Teringat one place that actually i can release tension, it was here. So back to square one. Hopefully by sharing thots and ideas with all of you can bring peace back to my mind.


Sorry la pasal i dah tukar link. So sorry guys if all of you find any difficulties to search my link. There is nomore www.anishaha.com :( so sekarang kena rajin sikit to add up the word "blogspot" back to the previous link. 


Much love & miss,
Haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...